Labels

Thursday, August 18, 2022

တာလပေါ့ဟင်း


 တာလပေါ့ဟင်း

ကရင် ရိုးရာ ဟင်းတခွက်

ဒီလို အချိန်မှာ ချက်စား သင့် တယ်

အစစ အရာရာ ဈေးတက်နေချိန် လဲ ဖြစ်

ပြီးတော့ မိုးရာသူ မှာ ပုဇွန်ဆိတ် ကလည်း

ဈေး အသင့် အတင့် မို့

မျှစ်လေးနဲ့ ရောပြီး

တာလပေါ့ ဟင်းလေး ချက်ပါတယ်

ဆီ တစက်လေးမှ ထည့်ဖို့ မလိုပါ

ချက်နည်းလေး ကတော့...

မျှစ်                      ပြုပ်ထားပါ

စပါးလင်               ဓားပြားရိုက်ထားပါ

ပုဇွန်ဆိတ်            ခေါင်းဖြုတ်ပြီး ရေအကြိမ်ကြိမ်ဆေးပါ

ဆန်                      ရေဆေးပြီး, နီရဲလာအောင်လှော်ပါ,ပြီးရင်ထောင်းထားပါ

ဆူးပုပ်ရွက်           ချွေထားပါ

ဒညှင်းသီး             ရေ၂-၃ ကြိမ် ရေလဲပြီး ပြုပ်ပါ

ငပိရေချို ( ငရုပ်သီးစိမ်း, အကျက်မူန့် နဲ့ ဖျော်ပြီးသား)

ဆား

အရသာမူန့်

ပင်စိမ်း

ချက်နည်း အဆင့်ဆင့်

ပြုပ်ထား တဲ့ မျှစ်ကို ပါးပါးလှီးထားပါ

ချက်မဲ့ အိုးထဲကို ရေထည့်ပြီး တည်ထားပါ

လှီးထား တဲ့ မျှစ်, စပါးလင် နဲ့ ဆန်လှော် မူန့် ထည့်ပြီး

တည်ထားပါ

ဆန်လှော်မုန့် ပွလာတာနဲ့

ပုဇွန်ဆိတ်, ငပိရေချို. ဆား အရသာမူန့်ထည့်ပါ

ပြီးရင် ဆူးပုပ်ရွက် နဲ့ လှီးထားတဲ့

ဒညှင်းသီး ထည့် ချက်ပါ

နောက်ဆုံးမှာ 

ပင်စိမ်း ထည့်ပါ

ဒါဆိုရင်

မွှေးမွှေး စပ်စပ် မျှစ်တာလပေါ့ ဟင်း

ရပါပြီ

#တာလပေါ့ဟင်း

#ကရင်ရိုးရာဟင်း

#artoflivingbymyintootha

#foodconsultant

#တိုင်းရင်းသားဟင်း

#withoutoilcooking

#ဆီမပါတဲ့ဟင်း

Credit

No comments:

Post a Comment