Skip to main content

Posts

#ကန်စွန်းဥယိုလုပ်နည်း

 #ကန်စွန်းဥယိုလုပ်နည်း အရမ်းမွှေး အရမ်းစားကောင်းလွန်းတဲ့ကန်စွန်းဥယို မို့အဘွား ဆီကနေ ရအောင်သင်ထားခဲ့တာ။ ပါ၀င်သောပစ္စည်းလဲ သိပ်မများသလို လုပ်နည်းကလဲ လွယ်ကူပါတယ်။ ပါ၀င်သောပစ္စည်းများ ၁။ ကန်စွန်းဥ - ၁ ပိသာ  ၂။ သကြား - ၂၅ ကျပ်သား (အချိုကြိုက်လျှင် ပိုထည့်ပါ။) ၃။ ဆား - လက်ဖက်ရည် ဇွန်း လေးပုံတပုံ ၄။ ထောပတ် - ၁၀ သား ၅။ ဆီ - ၁၀ သား ၆။ ခြစ်ပြီးသား အုံးသီးဖတ် - ၃ ခွက် (ရိုးရိုးကော်ဖီခွက်) ရ။ စပျစ်သီးခြောက် - အနည်းငယ်  ၈။ သီဟိုင်ှစေ့- အနည်းငယ် (ပုံထဲတွင် မပါပါ) ပြုလုပ်နည်း  ၁။ ကန်စွန်းဥ ကို ပျော့သည်အထိပြုတ်ထားပါ။  ၂။ ပြုတ်ပြီးသား ကန်စွန်းဥများကို အအေးခံပြီး အနှစ်များရအောင် ဇကာဖြင့်တိုက်ပါ။  ၃။ ယိုထိုးမည့် ဒယ်အိုးထဲတွင် ဆီ နှင့် ထောပတ်ကို ထည့်ရ်ျ အပူပေးပါ။ ပူလာလျှင် ကန်စွန်းဥထည့်ပါ။ ၄။ ထို့နောက် သကြား၊ ဆား၊ အုံးသီးဖတ်များထည့်ရ်ျ အဆက်မပျက် မွှေပါ။  ၅။ မိနစျ ၃၀ ခနျ့မှှပွေီးနောကျ အညိုရောငျသနျးလာပွီး မှှေးရျြ ဆီပွနျလာပါလိမျ့မညျ။ ၆။ ဆီပြန်လာလျှင် စပျစ်သီးခြောက်နှင့် သီဟိုင်ှစေ့ ကို ထည့်ရ်ျ ခနမွှေပါ။ ပြီးနောက် မီးဖိုပေါ်မှချရ်ျ အအေးခံပါ။ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။ ( ကန်စွန်းဥ...

ဘဲဥ ငါးခြောက် အချဉ်ဆီပြန် 😊😊

 ဘဲဥ ငါးခြောက် အချဉ်ဆီပြန် 😊😊 ဆီစျေးက*ဖြစ်သွားသောအခါ အဲ့သလို😉😉 ဆီပြန်ဆိုပြီး ဆီရှာမရသော ဟင်းတခွက် 😊😊 ချက်နည်းလေးက ဘဲဥ ၅ လုံး ငါးဖောင်ရိုး ၅ ကျပ်သား ဆီပူလာရင် ဆနွင်းထည့် ကြက်သွန်နီ ၄ လုံး ကြက်သွန်ဖြူ အနည်းငယ် ငရုတ်သီး ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်းခွဲ ရောထောင်းထားတာထည့် ဆီသတ် နွမ်းပြီး အနံ့လေးမွှေးလာရင် ခရမ်းချဉ်သီး ၄လုံး ပါးပါးလှီးထည့်ပါ ဆား ဟင်းခပ်မှုန့်ထည့်ပြီး အနှစ်ကျအောင် အဖုံးလေး ခဏပိတ်ချက်ပါ စိမ်းစားငပိထည့်ပါ မွှေပါ ပြီးရင် ငါးခြောက်ထည့်ပါ ရေနွေးထည့်ပါ ငါးခြောက် အိရင် ဘဲဥထည့်ပါ ရေနွေးအနည်းငယ်ထည့်ပါ အဖုံးပိတ်ပါ ရေခမ်းပြီး ဆီပြန်ရင် ရပါပြီရှင် Credit Aye Su Khine

ငါးခြောက်အာလူးချက်

 ငါးခြောက်အာလူးချက် ကြက်သွန်နီကြက်သွန်ဖြူငရုတ်သီးခြောက် ထောင်းပြီးဆီသပ် ငါးခြောက် နဲ့ ရေထည့်ချက် နောက်ပြီးမှ ပြုတ်ထားတဲ့အာလူး ဆား အချိုမှုန့်ထည့် ဟင်းအိုးပွက်ပွက်ဆူလာရင် မန်ကျည်းအရည်ထည့်ပါ အရသာအပေါ့အငံ လိုသလိုပြင်ပါ Credit TTW See less

ချဥ်ငံစပ် ငါးကွမ်းရှပ် နှစ်ပြန်ကြော် 😋😋

 ချဥ်ငံစပ် ငါးကွမ်းရှပ် နှစ်ပြန်ကြော် 😋😋 ************************************** ဒီဟင်းလေးကလေ မကြိုက်တဲ့သူ မရှိလောက်တဲ့ ချဉ် ငံ စပ် ဟင်းလေး တစ်ခွက်ပါ။ ထမင်းစားမြိန်လွန်းလို့ အိမ်သားတွေ ဒီဟင်းပွဲမှာ လက်ဆုံစေတဲ့ ဟင်းလျာလေးပေါ့။ ချက်နည်းလေးက 🌶 🍅 🧄 🧅 ***************** မန်ကျည်းသီးကို သဲစင်အောင် ရေသယ့်ဆေးပြီး မန်ကျည်းသီးဖပ်လေးတွေကို ရေစိမ်ထားပါ။ ခရမ်းချဉ်သီး ကြိတ်ထားပါ။ ငါးကွမ်းရှပ်ကို အတုံးတုံးပြီး ရေဆေး ရေစစ်ထားပါ။ အိုးထဲ ဆီထည့်ပြီး နနွင်းထည့်ပါ။ ဆီ အပူပေးပီးရင် ငါးကွမ်းရှပ် ထည့်ပါ။ အပေါ်ယံလေး နီရံရုံလေးသာကြော်ပြီး ဆယ်ထားပါ။ ဆီကျန်ထဲကို ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်လေးထည့်ပြီး မီးအားသင့်ရုံနဲ့ ကျွတ်ရုံလေး ကြော်၍ ဆယ်ယူထားပီးရင် အမြှီးဖြုတ်ထားပါ။ ထိုဆီထဲကို ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူနီ ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ ကြက်သွန် ရွလာခါနီးမှာ မီးအားလျှော့၍ ငရုတ်သီး အကြမ်းဖပ် ထည့်မွှေပြီး အကြမ်းဖပ် ရွလာတဲ့အခါ ​ကြိတ်ထားတဲ့ ခရမ်းချဉ်သီး ထည့်၍ မီးအားပြန်တင်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ ခရမ်းချဉ်သီး စိမ်းနံ့ပျောက်ရင် ရေဆေးထားတဲ့ ငါးကွမ်းရှပ်တုံးလေးများ ထည့်မွှေပီးတာနဲ့ ခုနက ရေစိမ်ထားတဲ့ မန်ကျည်းသီးဖပ် နဲ့ မန်ကျည်းရည်တွေ အားလုံး လေ...

ငါးခြောက်မွှသုပ်စပ်စပ်လေး

  ငါးခြောက်မွှသုပ်စပ်စပ်လေး ငါးခြောက် (အသားခြောက်) ကို ရေနှစ်ရေလောက် ပြုတ်လိုက်တယ် ငြုပ်သီးစိမ်းနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကို လှော်ထားတယ် လှော်ထားတဲ့ ငြုပ်သီးစိမ်း ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ ငြုပ်သီးအလှော်မှုန့် တို့ကို ထောင်းတယ် ပြုတ်ထားတဲ့ ငါးခြောက် နဲ့ အကုန်ရောပြီးထောင်းလိုက်တယ် အရသာ လိုသလိုထည့်ပါ ပြီးရင် သံပုရာသီးလေးစမ်းပြီးစား  Credit phyoephyoe   See less

ငါးခြောက်ခရမ်းချဉ်သီးနဲ့အနှစ်ချက်

 ''' ငါးခြောက်ကိုခရမ်းချဉ်သီးနဲ့အနှစ်ချက်လေးချက်'''လှီးထားတဲ့ကြက်သွန်နီကို နနွင်းမှုန့် ငရုပ်သီးအစိမ်းမှုန့်ထည့်ပီဆီသတ်ပါအနံ့မွှေလာရင် ခရမ်းချဉ်သီး အချိုမှုန့် ပုဇွန်ငပိလက်တစ်ဆစ်လောက်ထည့်ပီမွှေပါ ပီးရင်အဖုံးခနအုပ်ထားပါ ၃မိနစ်လောက်ထား ပီရင်အဖုံးဖွင့်ခရမ်းချဉ်သီးအဖတ်လေးတေကိုအနှစ်ရအောင်ဇွန်းနဲ့ထိုးချေပါ ပီရင်ငါးခြောက်ထည့်ရေလေးနဲးနဲးကိုအတုံးမြုပ်ရုံထည့်ပီအဖုံးခနပြန်အုပ် ရေခမ်းပီးဆီပြန်လာရင် ငရုပ်သီးစိမ်း နံနံပင်ထည့် အပေါ့အငန်မီးကာအိုးချလို့ရပါပီရှင် ငါးခြောက်ကဆားပေါ့ရင် ဟင်းထဲမှာဆားလေးနဲးနဲးထည့်ခတ်နိုင်ပါတယ် Credit Zin Mar (Z"M)

ငါးတံခွန် ငါးခြောက်ကြော်နည်း

 ငါးတံခွန် အချိုခြောက်ကိုဝယ်ပြီး ရေဆေးပြီး နေပြန်လှန်းတယ် နှစ်သက်သလို ပိုင်းဖြတ်ပြီး မီးအေးအေးနဲ့ အကြွပ်ကြော်ပြီးဆယ်ထားပါ ကျန်ခဲ့တဲ့ဆီထဲကို ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီးကြော်ပါ နွမ်းခါနီး ကြက်သွန်ဖြူထည့်ပါ အနီရောင်သမ်းလာရင် မီးအနိမ့်ဆုံးလျော့ပါ ကြွပ်ပြီဆိုငြုပ်သီးခွဲခြမ်းထည့်လိုက ထည့်ပါ ပြီးတော့ ဆယ်ထားတဲ့ငါးခြောက်ကြာ်ထည့်ပါ ဆား အရသာမှုန့်ထည့်ပါ နံ့အောက် အထက်အာက်လှန်ပြီးရင် ရပါပြီ ငါးခြောက်ကြော်ရင် မီးလျာ့ပါနော် ကျွမ်းမှာစိုးလို့ ငါးတံခွန်ကလဲ အငံနဲ့ စပေါ့ခြောက်အချို၂မျိုးရှိတယ် အချိုမှ ဒီလိုကြွပ်ကြွပ်လေးရမှာပါ အငံက အစိုဓာတ်နဲ့မို့ငြုပ်သီးများများနဲ့ ကြော်စားမှကောင်းတာ Credit Win Win