#ကန်စွန်းဥယိုလုပ်နည်း အရမ်းမွှေး အရမ်းစားကောင်းလွန်းတဲ့ကန်စွန်းဥယို မို့အဘွား ဆီကနေ ရအောင်သင်ထားခဲ့တာ။ ပါ၀င်သောပစ္စည်းလဲ သိပ်မများသလို လုပ်နည်းကလဲ လွယ်ကူပါတယ်။ ပါ၀င်သောပစ္စည်းများ ၁။ ကန်စွန်းဥ - ၁ ပိသာ ၂။ သကြား - ၂၅ ကျပ်သား (အချိုကြိုက်လျှင် ပိုထည့်ပါ။) ၃။ ဆား - လက်ဖက်ရည် ဇွန်း လေးပုံတပုံ ၄။ ထောပတ် - ၁၀ သား ၅။ ဆီ - ၁၀ သား ၆။ ခြစ်ပြီးသား အုံးသီးဖတ် - ၃ ခွက် (ရိုးရိုးကော်ဖီခွက်) ရ။ စပျစ်သီးခြောက် - အနည်းငယ် ၈။ သီဟိုင်ှစေ့- အနည်းငယ် (ပုံထဲတွင် မပါပါ) ပြုလုပ်နည်း ၁။ ကန်စွန်းဥ ကို ပျော့သည်အထိပြုတ်ထားပါ။ ၂။ ပြုတ်ပြီးသား ကန်စွန်းဥများကို အအေးခံပြီး အနှစ်များရအောင် ဇကာဖြင့်တိုက်ပါ။ ၃။ ယိုထိုးမည့် ဒယ်အိုးထဲတွင် ဆီ နှင့် ထောပတ်ကို ထည့်ရ်ျ အပူပေးပါ။ ပူလာလျှင် ကန်စွန်းဥထည့်ပါ။ ၄။ ထို့နောက် သကြား၊ ဆား၊ အုံးသီးဖတ်များထည့်ရ်ျ အဆက်မပျက် မွှေပါ။ ၅။ မိနစျ ၃၀ ခနျ့မှှပွေီးနောကျ အညိုရောငျသနျးလာပွီး မှှေးရျြ ဆီပွနျလာပါလိမျ့မညျ။ ၆။ ဆီပြန်လာလျှင် စပျစ်သီးခြောက်နှင့် သီဟိုင်ှစေ့ ကို ထည့်ရ်ျ ခနမွှေပါ။ ပြီးနောက် မီးဖိုပေါ်မှချရ်ျ အအေးခံပါ။ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။ ( ကန်စွန်းဥ...
👉👉👉👉👉👉👉👉👉👉အစားအစာနဲ့မုန့်မျိုးစုံလုပ်နည်း👈👈👈👈👈👈👈👈👈👈👈👈👈