Skip to main content

သီဟိုဠ်စေ့ ကောင်းကျိုးများ


 တနေ့ကို သီဟိုဠ်စေ့ ၄ စေ့ စားပေးရုံနဲ့ ရရှိနိုင်မယ့် ကျန်းမာရေး ကောင်းကျိုးများ

June 16, 2021 by ApannPyay Media

တနေ့ကို သီဟိုဠ်စေ့ ၄ စေ့ စားပေးရုံနဲ့ ရရှိနိုင်မယ့် ကျန်းမာရေး ကောင်းကျိုးများ


သီဟိုဠ်စေ့မှာ ကျန်းမာရေးအတွက် အကျိုးပြုတဲ့ အာဟာရဓာတ်တွေ များစွာ ပါဝင်ပါတယ်


သီဟိုဠ်စေ့ကို အချိုပွဲတွေမှာ အများဆုံး ထည့်စားကြသလို ဟင်းလျာတွေထဲမှာ ထည့်သွင်း ချက်ပြုတ်ပြီးလည်း စားလေ့ ရှိကြပါတယ်။ သီဟိုဠ်စေ့ဟာ ကျန်းမာရေးအတွက် ကောင်းကျိုးတွေရှိပေမယ့် များများစားရင်း သွေးတွင်း ကိုလက်စထရောကို တက်စေနိုင်တာကြောင့် များများစားဖို့တော့ မသင့်တော်ပေမယ့် တနေ့ကို သီဟိုဠ်စေ့ ၄ စေ့ခန့် ပုံမှန် စားပေးရုံနဲ့ အခုဖော်ပြပေးမယ့် ကျန်းမာရေး ကောင်းကျိုးတွေ ရရှိနိုင်မှာပါ။


(၁) အမြင်အာရုံတွေ ပိုမို ကောင်းမွန်လာစေနိုင်တယ်


သီဟိုဠ်စေ့မှာပါဝင်တဲ့ Lutein, Zeaxanthin နဲ့ Antioxidant ဓာတ်တွေဟာ မျက်စိအမြင်အာရုံကို ကြည်လင်ကောင်းမွန်စေနိုင်တဲ့ အာဟာရဓာတ်တွေဖြစ်ပြီး ခရမ်းလွန်ရောင်ခြည်ကြောင့် အမြင်အာရုံ မှုန်ဝါးခြင်းတို့ကိုပါ သက်သာစေနိုင်ပါတယ်။


(၂) အရိုးတွေကို ကြံ့ခိုင် သန်မာလာစေနိုင်တယ်


သီဟိုဠ်စေ့ ၁ အောင်စမှာ ကော့ပါး၂၀ ရာခိုင်နှုန်းနဲ့ မဂ္ဂနီဆီယမ် ၃၀ ရာခိုင်နှုန်းခန့် ပါဝင်ပြီး ကော့ပါးဓာတ်ဟာ အရိုးအဆစ်တွေ ဖွံ့ဖြိုးမှုနဲ့ တွယ်ဆက်တစ်ရှူးတွေ ပိုမိုအားကောင်းအောင် ပြုလုပ်ပေးနိုင်ပါတယ်။ မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ကတော့ အစားအစာတွေကနေ ကယ်လ်ဆီယမ်ဓာတ် စုပ်ယူမှုကို မြှင့်တင်ပေးနိုင်ပါတယ်။


(၃) ကိုယ်ခံအားကို ကောင်းမွန်စေနိုင်တယ်


ကိုယ်ခံအားနည်းခြင်းကြောင့် ဖြစ်ပေါ်တတ်တဲ့ မကြာခဏ ဖျားနာခြင်း၊ ခေါင်းမူးဝေ မောပန်းခြင်းတွေကို သီဟိုဠ်စေ့မှာ ပါဝင်တဲ့ အာဟာရဓာတ်တွေက ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါတယ်။


(၄) အသားအရေကို စိုပြည်စေနိုင်တယ်


သီဟိုဠ်စေ့မှာပါဝင်တဲ့ Antioxidant ဓာတ်တွေဟာ အိုမင်းရင့်ရော်ခြင်းကို နှေးကွေးစေတဲ့ ကော်လဂျင်ထုတ်လွှတ်မှုကို မြှင့်တင်ပေးပြီး အသားအရေကို သဘာဝအတိုင်း စိုပြည် ကြည်လင်စေပါတယ်။


(၅) သွားကျန်းမာရေးကို ကောင်းမွန်စေနိုင်တယ်


သီဟိုဠ်စေ့မှာ ပါဝင်တဲ့ Anacardic acids ဟာ သွားပိုးစားခြင်းကို ဖြစ်ပေါ်စေတဲ့ ဘက်တီးရီးယားတွေကို သေစေနိုင်ပြီး သွားတွေကို ခိုင်ခံသန်မာစေနိုင်ပါတယ်။


Credit Original Uploader

Comments

Popular posts from this blog

ခရမ်းသီးနှပ်နည်း

 ခရမ်းသီးနှပ်နည်း ပုစွန် ခြောက်မထည့်ရင် သက်သက်လွတ် ဟင်းချက်စားလို့ရပါတယ်.... ခရမ်းသီးအနေတော်အတောင့်လိုက်လေးတွေထက်ခြမ်းခြမ်းပြီးဆားရည်နဲ့ရေစိမ်ထားပါ ... ပုစွန်ခြောက်ထောင်းပါထောင်းထားတဲ့အထဲကြက်သွန်ဖြူနီထည့်ထောင်းပါ ... ခရမ်းသီးတွေရေပြန်ဆေးပြီးချက်မယ့်ဒယ်အိုးထဲထည့်ပါ ဆားအနဲငယ် (ခရမ်းသီးကအငံကြောက်ပါတယ်)ဆနွင်းအနဲငယ် ငြုပ်အရောင်တင်အနဲငယ် ( ငြုပ်သီးမှုန့်ကိုဆနွင်းထည့်သ‌ေလာက်ပဲထည့်ပါနီရဲ‌ေနရင်စားမ‌ေကာင်းပါ)အရသာမှုန့်မျှင်ငပိအနဲငယ်ထည့်နယ်ပါပြီးရင်ထောင်းထားတဲ့အရာတွေကိုခရမ်းသီးကြားထဲထည့်တန်ထည့်နယ်တန်နယ်ပြီးဆီထည့်ပါလက်ဆေးရေးလေးပါထည့်ပြီးအဖုံးဖုံးပြီးစချက်ပါ နူးလောက်မယ်ထင်မှအဖုံးကိုဖွင့်ပါ ဖွင့်ပြီးမနူးသေးရင်ရေနွေးလေးနဲနဲထပ်ထည့်ပါ(အဖုံးထပ်မဖုံးပါနဲ့ဖွင့်လိုက်ဖုံးလိုက်ဆိုခရမ်းသီးအရောင်မလှမှာစိုးလို့ပါ) နူးပြီးဆီပြန်ရင်ရပါပြီ... Credit Khaing Khaing Myint

ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက်

  ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက် ပါဝင်ပစ္စည်းကတော့ ငါးနီတူ / ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ / ငရုပ်သီးခြောက် /ငါးပိ /ဆား /အရသာမှုန့် /အရောင်တင်မှုန့် ချက်နည်းကတော့ ငါးခြောက်ကို ခဏ ရေစိမ်ထားတယ် ခရမ်းချဉ်သီးတစ်လုံး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ အရောင်တင် ငါးပိ (နည်းနည်းထည့်ပေးရတယ် အချဉ်ဓာတ်ထိမ်းဖို့ ) အားလုံးကို ထောင်းသင့်တာထောင်းခြမ်းသင့်တာခြမ်းပီး ဆီသပ်နည်းနည်းကြာတော့ ငါးခြောက်လေးပါထည့်ပီးဆီသပ်ပေးငါးခြောက်လေးကျက်လောက်ပီဆို မန်ကျည်းရွက်ထည့် ဆား အရသာမှူန့် ငရုပ်သီးခြောက်ထောင်းထည့် ကြော် ကိုယ်ကအစပ်မစားလို့ ငြုပ်သီးခြောက်လျှော့ထည့်ထားတယ် စားလို့ရပါပြီရှင် Credit Ei Sandar Khaing

ထမနဲထိုးနည်း

 ထမနဲထိုးနည်း ************** ထမနဲ ထိုးရန်ဖို့••••• စာချိုးလို.မှာခဲ့မယ် ••• တစ်စိတ်ဆန်သည်ကောက်ညှင်းရယ်နှင့်  တစ်ပိဿသာဆီအမှန်သွင်းပါလို.  ချင်း(ဂျင်း) က သုံးဆယ်။ မြေပဲဖြူလှော်တစ်ခွက်ကယ်နှင့်  အုန်းသီးဆန်အတူဖတ်ပါလို့  နှမ်းမပြတ်ဤနည်းနှယ်။ ရေစင်ကြည်ပထည့်ရိုး လက်နှစ်သစ်သာပ ၊  တွက်စစ်ကာချိန်ဆယ်သားရယ်နှင့် ရောနှောကလူအများတို့ရယ်  အားစိုက္လို့ထိုး ...။ မန်လည်ဆရာတော်ဘုရားကြီး ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ဒီအချိုးဟာ ရှေးမြန်မာလူကြီးများ လက်ဆင့်ကမ်း၍ လာတဲ့ အချိုးဖြစ်သလို ဆရာမကြီးခင်ခင်ထူးရဲ့မအိမ်ကံ ၀တ္ထုထဲမှာ လည်း ဖော်ပြထားတာတွေ့ရပါတယ်  ( စကားချပ် ) (၁) ကောက်ညှင်းဆန်.......(၄)ပြည် (၂ )မြေပဲ.......................(၈၀) ကျပ်သား.. (၃)နှမ်းဆီ(သို.)မြေပဲဆီ.... (၁)ပိသာ (၄) နှမ်းစေ့( မဲ+အဖြူ )......(၃၂) ကျပ်သား (၅) အုန်းသီးစိတ်..............(၂၀) ကျပ်သား.. (၆) ဆား.........................(၇) ကျပ်သား. (၇) ချင်း..........................(၁၅) ကျပ်သား  ထမနဲ မထိုးခင် ကောက်ညှင်းဆန်တွေကို ရေဆေးပြီးအနည်းဆုံး (၃) နာရီခန့် ကြိုတင်၍ ရေစိမ်ထားရပါမယ်...။ မြေပဲတွေကို လှော်ပြီး အ...