Skip to main content

ဝက်သားအချိုနှပ် ချက်နည်း


 ဝက်သားအချိုနှပ်ချက်နည်း


ဝက်သား ၇၀ သါးအနေတော်တုံးထားပါ၊

ပဲငံပြာရည်အကြည် ထမင်းစားဇွန်း ၇ ဇွန်း၊

ပဲငံပြာရည်အနောက် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း၊

ဆား ထမင်းစားဇွန်းတစ်ဝက်၊

သကြား ထမင်းစားဇွန်းတစ်ဝက်၊

ဟင်းခတ်မှုန့်/အချိုမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း

ထည့်ပြီးအားလုံးသမအောင်နယ်ထားပြီး နာရီဝက်ခန့်နှပ်ထားပါ။


ကြက်သွန်ဖြူ ၃ လုံး၊ဂျင်း လက်နှစ်ဆစ်စာထောင်းပါ။

ဒယ်အိုးတည် ဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၇ ဇွန်းခန့်ထည့်ပါ ပူလျင်

ဂျင်း၊ကြက်သွန်ဖြူထောင်းပြီးသားထည့်ပါ။

အနီရောင်သန်းပြီးမွှေးလာပြီဆို နယ်ထားတဲ့ဝက်သားတွေထည့်ပါ။

ထည့်ထားတဲ့အရသာတွေစိမ့်ဝင်ပြီး ဆီပြန်သည်အထိဆီသတ်ပါ။

ပြီးမှ အသားမြုပ်အောင်ရေထည့်ပြီးအဖုံးအုပ်ချက်ပါ။


ဝက်သားအိုးတည်ထားစဉ် ကြက်သွန်နီအသေးလေးတွေ ၁၀ သါးခန့် အခွံခွာထားပါ။


တစ်ရေခမ်းပြီဆို နောက်တစ်ရေ ဝက်သားအခေါက်အခြေအနေကြည့်ပြီး ရေထပ်ထည့်တည်ပါ။

အခေါက်လဲနူးကာနီးပြီ ရေနည်းနည်းကျန်တဲ့အနေမှာ ကြက်သွန်နီခွာပြီးသားတွေထည့်ပါ။အထက်အောက်နှံ့အောင်မွှေပြီး မီးအေးအေးနှင့်ဆီပြန်သည်အထိဆက်တည်ပါ။

ကြက်သွန်နီလဲအိလာပြီဆို ချလို့ရပါပြီ။


ကြက်သွန်ဖြူကိုလဲ ၃၊၄လုံးခန့် အလုံးလိုက်အပေါ်ဆုံးအခွံကြမ်းခွာထည့်လဲအလွန်စားကောင်းပါတယ်။

ဝက်သားတစ်ရေခမ်းပြီးမှထည့်ပါ။


-ရှီတာကီမှိုနဲ့ဝက်သားအချိုနှပ်


ချက်နည်း


ရှီတာကီမှိုကို မိုးလင်းထဲကရေစိမ်ထားပါ။

( ကျမက ၄ နာရီခန့်ရေစိမ်ထားပါတယ်)

ကြာကြာစိမ်လေ ပွလာပြီး ချက်လျင်နူးလွယ်ပါတယ်။

စိမ်ပြီးသားကိုမှရေဆေးပြီး ထက်ခြမ်း/လေးစိတ် နှစ်သက်သလိုလှီးထားပါ။


ဝက်သားအရသာထည့်တာက အပေါ်ကဝက်သားအချိုနှပ်ထဲထည့်တဲ့

အတိုင်းအတူတူပါပဲ။

ပုဇွန်ခြောက်ပါတာ တစ်မျိုးပဲပိုပါတယ်။

ပုဇွန်ခြောက်ကအကောင်ကြီးဆို ပိုကောင်းပါတယ်။

သေးလျင်ကြေသွားတတ်လို့ပါ။

အနှစ်များများကြိုက်လျင်

ဂျင်း၊ကြက်သွန်ဖြူ ၃လုံး၊ ကြက်သွန်နီ ၂ လုံးထောင်းထည့်ပြီး

လုံးချက်/ဆီသတ် ကြိုက်နှစ်သက်သလိုချက်လို့ရပါတယ်။


(ကျမက ဆား၊အရသာ၊ဂျင်း၊ကြက်သွန်ဖြူ၊ပုဇွန်ခြောက်၊ဆီ အားလုံးထည့်ပြီးလုံးချက်ထားတာပါ)


ချက်ပြီးတစ်ရေခမ်းပြီဆိုမှ အသင့်ပြင်ဆင်ပြီးသားမှိုထည့်ပြီး ရေထပ်ထည့်တည်ပါ။

မှိုလဲနူး၊ဝက်သားလဲနူးပြီဆိုချလို့ရပါပြီ။

မှိုမှာအရသာစုံဝင်ပြီး ဝက်သားထက်ပိုစားကောင်းပါတယ်။

ဝက်သားမစားသူက ကြက်သားနဲ့ရှီတာကီမှိုကို အခုလိုချက်စားလို့ရပါတယ်။

Credit to original chef See less

Comments

Popular posts from this blog

ခရမ်းသီးနှပ်နည်း

 ခရမ်းသီးနှပ်နည်း ပုစွန် ခြောက်မထည့်ရင် သက်သက်လွတ် ဟင်းချက်စားလို့ရပါတယ်.... ခရမ်းသီးအနေတော်အတောင့်လိုက်လေးတွေထက်ခြမ်းခြမ်းပြီးဆားရည်နဲ့ရေစိမ်ထားပါ ... ပုစွန်ခြောက်ထောင်းပါထောင်းထားတဲ့အထဲကြက်သွန်ဖြူနီထည့်ထောင်းပါ ... ခရမ်းသီးတွေရေပြန်ဆေးပြီးချက်မယ့်ဒယ်အိုးထဲထည့်ပါ ဆားအနဲငယ် (ခရမ်းသီးကအငံကြောက်ပါတယ်)ဆနွင်းအနဲငယ် ငြုပ်အရောင်တင်အနဲငယ် ( ငြုပ်သီးမှုန့်ကိုဆနွင်းထည့်သ‌ေလာက်ပဲထည့်ပါနီရဲ‌ေနရင်စားမ‌ေကာင်းပါ)အရသာမှုန့်မျှင်ငပိအနဲငယ်ထည့်နယ်ပါပြီးရင်ထောင်းထားတဲ့အရာတွေကိုခရမ်းသီးကြားထဲထည့်တန်ထည့်နယ်တန်နယ်ပြီးဆီထည့်ပါလက်ဆေးရေးလေးပါထည့်ပြီးအဖုံးဖုံးပြီးစချက်ပါ နူးလောက်မယ်ထင်မှအဖုံးကိုဖွင့်ပါ ဖွင့်ပြီးမနူးသေးရင်ရေနွေးလေးနဲနဲထပ်ထည့်ပါ(အဖုံးထပ်မဖုံးပါနဲ့ဖွင့်လိုက်ဖုံးလိုက်ဆိုခရမ်းသီးအရောင်မလှမှာစိုးလို့ပါ) နူးပြီးဆီပြန်ရင်ရပါပြီ... Credit Khaing Khaing Myint

ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက်

  ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက် ပါဝင်ပစ္စည်းကတော့ ငါးနီတူ / ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ / ငရုပ်သီးခြောက် /ငါးပိ /ဆား /အရသာမှုန့် /အရောင်တင်မှုန့် ချက်နည်းကတော့ ငါးခြောက်ကို ခဏ ရေစိမ်ထားတယ် ခရမ်းချဉ်သီးတစ်လုံး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ အရောင်တင် ငါးပိ (နည်းနည်းထည့်ပေးရတယ် အချဉ်ဓာတ်ထိမ်းဖို့ ) အားလုံးကို ထောင်းသင့်တာထောင်းခြမ်းသင့်တာခြမ်းပီး ဆီသပ်နည်းနည်းကြာတော့ ငါးခြောက်လေးပါထည့်ပီးဆီသပ်ပေးငါးခြောက်လေးကျက်လောက်ပီဆို မန်ကျည်းရွက်ထည့် ဆား အရသာမှူန့် ငရုပ်သီးခြောက်ထောင်းထည့် ကြော် ကိုယ်ကအစပ်မစားလို့ ငြုပ်သီးခြောက်လျှော့ထည့်ထားတယ် စားလို့ရပါပြီရှင် Credit Ei Sandar Khaing

ထမနဲထိုးနည်း

 ထမနဲထိုးနည်း ************** ထမနဲ ထိုးရန်ဖို့••••• စာချိုးလို.မှာခဲ့မယ် ••• တစ်စိတ်ဆန်သည်ကောက်ညှင်းရယ်နှင့်  တစ်ပိဿသာဆီအမှန်သွင်းပါလို.  ချင်း(ဂျင်း) က သုံးဆယ်။ မြေပဲဖြူလှော်တစ်ခွက်ကယ်နှင့်  အုန်းသီးဆန်အတူဖတ်ပါလို့  နှမ်းမပြတ်ဤနည်းနှယ်။ ရေစင်ကြည်ပထည့်ရိုး လက်နှစ်သစ်သာပ ၊  တွက်စစ်ကာချိန်ဆယ်သားရယ်နှင့် ရောနှောကလူအများတို့ရယ်  အားစိုက္လို့ထိုး ...။ မန်လည်ဆရာတော်ဘုရားကြီး ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ဒီအချိုးဟာ ရှေးမြန်မာလူကြီးများ လက်ဆင့်ကမ်း၍ လာတဲ့ အချိုးဖြစ်သလို ဆရာမကြီးခင်ခင်ထူးရဲ့မအိမ်ကံ ၀တ္ထုထဲမှာ လည်း ဖော်ပြထားတာတွေ့ရပါတယ်  ( စကားချပ် ) (၁) ကောက်ညှင်းဆန်.......(၄)ပြည် (၂ )မြေပဲ.......................(၈၀) ကျပ်သား.. (၃)နှမ်းဆီ(သို.)မြေပဲဆီ.... (၁)ပိသာ (၄) နှမ်းစေ့( မဲ+အဖြူ )......(၃၂) ကျပ်သား (၅) အုန်းသီးစိတ်..............(၂၀) ကျပ်သား.. (၆) ဆား.........................(၇) ကျပ်သား. (၇) ချင်း..........................(၁၅) ကျပ်သား  ထမနဲ မထိုးခင် ကောက်ညှင်းဆန်တွေကို ရေဆေးပြီးအနည်းဆုံး (၃) နာရီခန့် ကြိုတင်၍ ရေစိမ်ထားရပါမယ်...။ မြေပဲတွေကို လှော်ပြီး အ...