Labels

Sunday, August 28, 2022

မွန်ရိုးရာ ဆီမပါ ငါးနှပ် မရမ်းပြားချက်


 မွန်ရိုးရာ ဆီမပါ ငါးနှပ် မရမ်းပြားချက်(ပြိုင်ပွဲ၀င်ပိုစ့်ဖြစ်ပါသည်)

- - - - - - - - - - - -   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

      ပါ၀င်ပစ္စည်းများ

     ''''''''''''''''''''""""""""

(၁) ငါးနှပ်  ၅၀ ကျပ်သား 

(၂) မရမ်းပြား ၅ ကျပ်သား

(၃) ငရုတ်သီးစိမ်း (မိုးမျှော်သီး) အနည်းငယ်

(၄) ကြက်သွန်နီ ၃ဥ

(၅) ကြက်သွန်ဖြူ  ၁ဥ

(၆) နနွင်းမှုန့် အနည်းငယ်

(၇) ငါးပိ အနည်းငယ်

(၈) ရှားနံနံ အနည်းငယ် 

စသည်တို့ လိုအပ်ပါတယ် ခင်ဗျား …

              ချက်ပြုတ်ပုံ အဆင့်င့်

           °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

          ပထမ ဦးဆုံး ငါးကို ဦးခေါင်းပိုင်းနဲ့ ၀မ်းပိုင်းကို သန့်စင်ဖယ်ရှားပြီ ရေစင်အောင် ဆေးကြောပြီ ဟင်းချက်အိုးထဲ ထည့်ရပါမယ်  ထို့နောက် ငြုတ်သီးစိမ်း မရမ်းပြား ကြက်သွန်ဖြူ   ကြက်သွန်နီ ငါးပိ နနွင်းမှုန့် ရှားနံနံ (ရှားနံနံ အစား နံနံပင် စပါးလင်  မိမိ ကြိုက်နှစ်သက်ရာ  အသုံးပြု နိုင်ပါတယ်) တို့ကို တခါတည်း ရောထောင်းပြီ  အနည်းငယ် ရောစပ်ညက်သွား ပါက အိုးထဲ ခပ်ထည့်ပြီ   ငါးတွေနဲ့ သမအောင် နယ်ရပါမယ်  ထို့နောက် ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး  မီးဖိုပေါ်တင်ကါ ချက်လို့ရပါပြီ …ဆယ်မိနစ်လောက် တည်ပြီလျင် နံနံပင်နဲ့ ငရုတ်သီးစိမ်းအနံ့ တထောင်းင်းထနေတဲ့ငါးနှပ်ဟင်းအိုးလည်း ပွက်ပွက်ဆူနေပါပြီ အပေါ့  အငန်မြည်းကြည့် လိုအပ်မှ ဆားထည့်ပါ

ချက်ခါစမှာ ဆားမထည့်ပါနဲ့နော် (မရမ်းပြားမှာ ဆားပါပြီသားဖြစ်ပါသည်)  မီးဖိုပေါ်က ချ လို့ မိသားစု (သို့မဟုတ်) အပေါင်းအဖေါ်တွေနဲ့ ရှူရှဲရှူရှဲ နဲ့ ချ ို ချဉ် ငန်း စပ် အလွန် အရသာရှိတဲ့ ကျန်းမာရေးနဲ့လည်း ညီညွတ်တဲ့ ဆီမပါ ငါးနှပ် မရမ်းပြားချက် နည်းကို တင်ပြရင်း ယှဉ်ပြိုင် ပါတယ်ခင်ဗျား…

( ကင်းမွန် ပုစွန် တခြားသော မိမိ နှစ်သက်ရာ အသားငါးများကိုလည်း သည်နည်းအတိုင်း ချက်ပြုတ် နိုင်ပါတယ်နော်) 

    အစားအစာကောင်းတွေ စားနိုင်ကြပါစေ ဆုတောင်းပေးရင်း…..

     ဖတ်ရှုသူအားလုံးကို ကျေးဇူးတင်ပါသည်

#credit

No comments:

Post a Comment