Skip to main content

KFC စတိုင်လ်ကြက်ကြော်နည်း

 KFC စတိုင်လ်ကြက်ကြော်နည်း


=================
၁လုံး
CPကြက်..........၁ကောင်
အကြော်ခံဆီ.......၅လီတာခန့်
ကွကျဥအကာ......
ဂျုံနုမှုန့်...............၁ ၁/၂ခွက်(လက်ဖက်ရည်ပန်းကန်လုံး)
သကြားညို..............၁ဇွန်း(ထမင်းစားဇွန်း)
ဆား.....................၁ဇွန်း(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း)

ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင်အရောအတွက်
•••••••••••••••••••••••••••••

ငရုတ်ပွတောင့်အမှုန့်............၁ဇွန်း
ဆားဓာတ်ပါသော
ကြက်သွန်နီအမှုန့်................၁ဇွန်း
ငရုတ်စပ်မှုန့်......................၁ဇွန်း
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်အစစ်...........၁ဇွန်း
ဆားဓာတ်ပါဝင်သော
တရုတ်နံနံအမှုန့်...................၁/၂ဇွန်း
ဆာဂီအခြောက်မှုန့်................၁/၂ဇွန်း
ကြက်သွန်ဖြူ အမှုန့်................၁/၂ဇွန်း
ဟင်းချက်မဆလာ..................၁/၂ဇွန်း
အော်ရီဂန်နိူ..........................၁/ဇွန်း
ပင်စိမ်းမှုန့်............................၁/၂ဇွန်း

(မှတ်ချက်။ ။ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း)

ခေါင်း၊ ခြေထောက်မပါသောကြက်သားကိုထက်ခြမ်းပိုင်းလိုက်ပါ။

ရင်ပုံသားတစ်ခြမ်းကို ကန့်လန့်ဖြတ်၂ပိုင်း ဖြတ်ပိုင်းပါ။
အတောင်ပံတွေကိုသီးသန့်စီဖြတ်ပိုင်းပါ။

ပေါင်ရင်းဖက်ကိုနှစ်ပိုင်းဖြတ်ပိုင်းပြီး၊ဒူးဆစ်အောက်ဆား၊သကြားညိုတို့ဖြင့်အရသာနယ်ထားပါ။ကိုနှစ်ခုပိုင်းယူပါ။

ကျန်ရှိတဲ့ဂျုံ မှုန့်နှင့်ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင်အားလုံးကိုသမအောင်ပေါင်းစပ်ပါ။

ကြက်ကြော်ဆီကန်မှာ ဆီကို ၃၅၀ဒီဂရီဖာရင်ဟိုက်ရောက်အောင်အပူပေးထားပါ။

ကြက်ဥအကာကိုအရည်ပုံစံဖြစ်သွားသည်အထိခေါက်မွှေပါ။

အရသာနယ်ထားတဲ့ကြက်သားတစ်တုံးချင်းစီကိုကြက်ဥရည်ထဲနှစ်ပါ။

ရောစပ်ထားသောဂျုံ နှင့်ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင်အရောမှုန့်တို့ကိုကပ်လူးပါ။

ဒုတိယအကြိမ် ကြက်ဥရည်ထဲ ပြန်နှစ်ပါ။ ဂျုံ မှုန့်အရောကိုဖုံးအုံးသည်အထိကပ်လူးပါ။

သတ်မှတ်ဆီအပူချိန်ထဲကိုထည့်ကြော်ပါ။

ရင်ပုံနှင့် တောင်ပံတွေဟာ (၁၂)မိနစ်မှ(၁၄)မိနစ်အတွင်းကျက်နိူင်ပေမယ့်ပေါင်ရင်းပိုင်း၊ဒူးဆစ်ပိုင်းတို့ကိုတော့မိနစ်အနည်းငယ်ပိုပြီးကြော်ပေးရပါမယ်။

အပူချိန်တိုင်းကိရိယာနှင့်ထိုးသွင်းစမ်းသပ်ကြည့်လျှင် ၁၆၅ဒီဂရီဖာရင်ဟိုက်သို့ညွှန်ပြနေလျှင်ကောင်းမွန်စွာကျက်တဲ့အနေအထားသို့ရောက်နေပါပြီ။

အထက်ပါအနေအထားရောက်လျှင်ဆီစစ်ဇကာသို့ပြောင်းထည့်ပါ။

ဆီစစ်ဇကာမှတဆင့် ဆီစုပ်စက္ကူ အတွင်းပြောင်းထည့်အအေးခံပါ။

မိမိနှစ်သက်ရာခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ်(သို့) ငရုတ်ဆော့စ်တို့ဖြင့်တွဲဖက်သုံးဆောင်ပါ။

ရည်ညွှန်းချက်။ ။ ကိုယ်တိုင်စမ်းသပ်လိုသူများအတွက်ဘာသာပြန်ဖော်ပြခြင်းဖြစ်ပါသည်။ဆိုင်မှာပဲသွားစားတော့မယ်ဆိုတဲ့ကောမန့်မျိုးတော့မရပါစေနှင့်လိုဆုတောင်းရင်းဖတ်ခဲ့သမျှ ၊ လေ့လာထားသမျှ ကိုဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။

Credit...

Comments

Popular posts from this blog

ခရမ်းသီးနှပ်နည်း

 ခရမ်းသီးနှပ်နည်း ပုစွန် ခြောက်မထည့်ရင် သက်သက်လွတ် ဟင်းချက်စားလို့ရပါတယ်.... ခရမ်းသီးအနေတော်အတောင့်လိုက်လေးတွေထက်ခြမ်းခြမ်းပြီးဆားရည်နဲ့ရေစိမ်ထားပါ ... ပုစွန်ခြောက်ထောင်းပါထောင်းထားတဲ့အထဲကြက်သွန်ဖြူနီထည့်ထောင်းပါ ... ခရမ်းသီးတွေရေပြန်ဆေးပြီးချက်မယ့်ဒယ်အိုးထဲထည့်ပါ ဆားအနဲငယ် (ခရမ်းသီးကအငံကြောက်ပါတယ်)ဆနွင်းအနဲငယ် ငြုပ်အရောင်တင်အနဲငယ် ( ငြုပ်သီးမှုန့်ကိုဆနွင်းထည့်သ‌ေလာက်ပဲထည့်ပါနီရဲ‌ေနရင်စားမ‌ေကာင်းပါ)အရသာမှုန့်မျှင်ငပိအနဲငယ်ထည့်နယ်ပါပြီးရင်ထောင်းထားတဲ့အရာတွေကိုခရမ်းသီးကြားထဲထည့်တန်ထည့်နယ်တန်နယ်ပြီးဆီထည့်ပါလက်ဆေးရေးလေးပါထည့်ပြီးအဖုံးဖုံးပြီးစချက်ပါ နူးလောက်မယ်ထင်မှအဖုံးကိုဖွင့်ပါ ဖွင့်ပြီးမနူးသေးရင်ရေနွေးလေးနဲနဲထပ်ထည့်ပါ(အဖုံးထပ်မဖုံးပါနဲ့ဖွင့်လိုက်ဖုံးလိုက်ဆိုခရမ်းသီးအရောင်မလှမှာစိုးလို့ပါ) နူးပြီးဆီပြန်ရင်ရပါပြီ... Credit Khaing Khaing Myint

ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက်

  ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက် ပါဝင်ပစ္စည်းကတော့ ငါးနီတူ / ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ / ငရုပ်သီးခြောက် /ငါးပိ /ဆား /အရသာမှုန့် /အရောင်တင်မှုန့် ချက်နည်းကတော့ ငါးခြောက်ကို ခဏ ရေစိမ်ထားတယ် ခရမ်းချဉ်သီးတစ်လုံး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ အရောင်တင် ငါးပိ (နည်းနည်းထည့်ပေးရတယ် အချဉ်ဓာတ်ထိမ်းဖို့ ) အားလုံးကို ထောင်းသင့်တာထောင်းခြမ်းသင့်တာခြမ်းပီး ဆီသပ်နည်းနည်းကြာတော့ ငါးခြောက်လေးပါထည့်ပီးဆီသပ်ပေးငါးခြောက်လေးကျက်လောက်ပီဆို မန်ကျည်းရွက်ထည့် ဆား အရသာမှူန့် ငရုပ်သီးခြောက်ထောင်းထည့် ကြော် ကိုယ်ကအစပ်မစားလို့ ငြုပ်သီးခြောက်လျှော့ထည့်ထားတယ် စားလို့ရပါပြီရှင် Credit Ei Sandar Khaing

ထမနဲထိုးနည်း

 ထမနဲထိုးနည်း ************** ထမနဲ ထိုးရန်ဖို့••••• စာချိုးလို.မှာခဲ့မယ် ••• တစ်စိတ်ဆန်သည်ကောက်ညှင်းရယ်နှင့်  တစ်ပိဿသာဆီအမှန်သွင်းပါလို.  ချင်း(ဂျင်း) က သုံးဆယ်။ မြေပဲဖြူလှော်တစ်ခွက်ကယ်နှင့်  အုန်းသီးဆန်အတူဖတ်ပါလို့  နှမ်းမပြတ်ဤနည်းနှယ်။ ရေစင်ကြည်ပထည့်ရိုး လက်နှစ်သစ်သာပ ၊  တွက်စစ်ကာချိန်ဆယ်သားရယ်နှင့် ရောနှောကလူအများတို့ရယ်  အားစိုက္လို့ထိုး ...။ မန်လည်ဆရာတော်ဘုရားကြီး ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ဒီအချိုးဟာ ရှေးမြန်မာလူကြီးများ လက်ဆင့်ကမ်း၍ လာတဲ့ အချိုးဖြစ်သလို ဆရာမကြီးခင်ခင်ထူးရဲ့မအိမ်ကံ ၀တ္ထုထဲမှာ လည်း ဖော်ပြထားတာတွေ့ရပါတယ်  ( စကားချပ် ) (၁) ကောက်ညှင်းဆန်.......(၄)ပြည် (၂ )မြေပဲ.......................(၈၀) ကျပ်သား.. (၃)နှမ်းဆီ(သို.)မြေပဲဆီ.... (၁)ပိသာ (၄) နှမ်းစေ့( မဲ+အဖြူ )......(၃၂) ကျပ်သား (၅) အုန်းသီးစိတ်..............(၂၀) ကျပ်သား.. (၆) ဆား.........................(၇) ကျပ်သား. (၇) ချင်း..........................(၁၅) ကျပ်သား  ထမနဲ မထိုးခင် ကောက်ညှင်းဆန်တွေကို ရေဆေးပြီးအနည်းဆုံး (၃) နာရီခန့် ကြိုတင်၍ ရေစိမ်ထားရပါမယ်...။ မြေပဲတွေကို လှော်ပြီး အ...