Labels

Monday, August 22, 2022

KFC စတိုင်လ်ကြက်ကြော်နည်း

 KFC စတိုင်လ်ကြက်ကြော်နည်း


=================
၁လုံး
CPကြက်..........၁ကောင်
အကြော်ခံဆီ.......၅လီတာခန့်
ကွကျဥအကာ......
ဂျုံနုမှုန့်...............၁ ၁/၂ခွက်(လက်ဖက်ရည်ပန်းကန်လုံး)
သကြားညို..............၁ဇွန်း(ထမင်းစားဇွန်း)
ဆား.....................၁ဇွန်း(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း)

ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင်အရောအတွက်
•••••••••••••••••••••••••••••

ငရုတ်ပွတောင့်အမှုန့်............၁ဇွန်း
ဆားဓာတ်ပါသော
ကြက်သွန်နီအမှုန့်................၁ဇွန်း
ငရုတ်စပ်မှုန့်......................၁ဇွန်း
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်အစစ်...........၁ဇွန်း
ဆားဓာတ်ပါဝင်သော
တရုတ်နံနံအမှုန့်...................၁/၂ဇွန်း
ဆာဂီအခြောက်မှုန့်................၁/၂ဇွန်း
ကြက်သွန်ဖြူ အမှုန့်................၁/၂ဇွန်း
ဟင်းချက်မဆလာ..................၁/၂ဇွန်း
အော်ရီဂန်နိူ..........................၁/ဇွန်း
ပင်စိမ်းမှုန့်............................၁/၂ဇွန်း

(မှတ်ချက်။ ။ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း)

ခေါင်း၊ ခြေထောက်မပါသောကြက်သားကိုထက်ခြမ်းပိုင်းလိုက်ပါ။

ရင်ပုံသားတစ်ခြမ်းကို ကန့်လန့်ဖြတ်၂ပိုင်း ဖြတ်ပိုင်းပါ။
အတောင်ပံတွေကိုသီးသန့်စီဖြတ်ပိုင်းပါ။

ပေါင်ရင်းဖက်ကိုနှစ်ပိုင်းဖြတ်ပိုင်းပြီး၊ဒူးဆစ်အောက်ဆား၊သကြားညိုတို့ဖြင့်အရသာနယ်ထားပါ။ကိုနှစ်ခုပိုင်းယူပါ။

ကျန်ရှိတဲ့ဂျုံ မှုန့်နှင့်ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင်အားလုံးကိုသမအောင်ပေါင်းစပ်ပါ။

ကြက်ကြော်ဆီကန်မှာ ဆီကို ၃၅၀ဒီဂရီဖာရင်ဟိုက်ရောက်အောင်အပူပေးထားပါ။

ကြက်ဥအကာကိုအရည်ပုံစံဖြစ်သွားသည်အထိခေါက်မွှေပါ။

အရသာနယ်ထားတဲ့ကြက်သားတစ်တုံးချင်းစီကိုကြက်ဥရည်ထဲနှစ်ပါ။

ရောစပ်ထားသောဂျုံ နှင့်ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင်အရောမှုန့်တို့ကိုကပ်လူးပါ။

ဒုတိယအကြိမ် ကြက်ဥရည်ထဲ ပြန်နှစ်ပါ။ ဂျုံ မှုန့်အရောကိုဖုံးအုံးသည်အထိကပ်လူးပါ။

သတ်မှတ်ဆီအပူချိန်ထဲကိုထည့်ကြော်ပါ။

ရင်ပုံနှင့် တောင်ပံတွေဟာ (၁၂)မိနစ်မှ(၁၄)မိနစ်အတွင်းကျက်နိူင်ပေမယ့်ပေါင်ရင်းပိုင်း၊ဒူးဆစ်ပိုင်းတို့ကိုတော့မိနစ်အနည်းငယ်ပိုပြီးကြော်ပေးရပါမယ်။

အပူချိန်တိုင်းကိရိယာနှင့်ထိုးသွင်းစမ်းသပ်ကြည့်လျှင် ၁၆၅ဒီဂရီဖာရင်ဟိုက်သို့ညွှန်ပြနေလျှင်ကောင်းမွန်စွာကျက်တဲ့အနေအထားသို့ရောက်နေပါပြီ။

အထက်ပါအနေအထားရောက်လျှင်ဆီစစ်ဇကာသို့ပြောင်းထည့်ပါ။

ဆီစစ်ဇကာမှတဆင့် ဆီစုပ်စက္ကူ အတွင်းပြောင်းထည့်အအေးခံပါ။

မိမိနှစ်သက်ရာခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ်(သို့) ငရုတ်ဆော့စ်တို့ဖြင့်တွဲဖက်သုံးဆောင်ပါ။

ရည်ညွှန်းချက်။ ။ ကိုယ်တိုင်စမ်းသပ်လိုသူများအတွက်ဘာသာပြန်ဖော်ပြခြင်းဖြစ်ပါသည်။ဆိုင်မှာပဲသွားစားတော့မယ်ဆိုတဲ့ကောမန့်မျိုးတော့မရပါစေနှင့်လိုဆုတောင်းရင်းဖတ်ခဲ့သမျှ ၊ လေ့လာထားသမျှ ကိုဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။

Credit...

No comments:

Post a Comment