Skip to main content

မြေအိုးထမင်းပေါင်းလုပ်နည်း...

 #


မြေအိုးထမင်းပေါင်းလုပ်နည်း...

🤤😋
==========================
အခု ချက်သလို မြေအိုးနဲ့ ထမင်းတန်းချက်မယ်ဆိုရင်တော့ မချက်ခင် ဆန်ကို ရေဆေးပြီး မိနစ် ၃၀ လောက် ရေထဲမှာစိမ်ပေးထားပါ။ ဒါဆို မြေအိုးထဲထည့်ချက်တဲ့အခါ အချိန် ၁၅ မိနစ်လောက် သိသိသာသာ
ပိုမြန်ပြီး ထမင်းတက်တာမြန်တယ်။
ဒါမဲ့ အိမ်မှာ မြေအိုးမရှိဘူး၊ ထမင်းပေါင်းအိုးနဲ့ပဲ တစ်ခါတည်းတန်းချက်မယ်ဆိုရင်တေ့ာ အဲ့လိုကြိုစိမ်စရာ မလိုဘဲ ပုံမှန်ချက်သလို တန်းထည့်ချက်လိုက်လို့ ရပါတယ်နော်။ဆန်တွေကို ရေစိမ်ထားတုန်း ထမင်းပေါင်းထဲထည့်မဲ့ အဆာပလာတွေကို ပြင်ဆင်မယ်။
ကြိုက်နှစ်သက်ရာ ဝက်သား/ကြက်သား/ပင်လယ်စာဖြင့် အစားထိုးချက်နိုင်သည်
ကြက်သားမြေအိုးထမင်းလုပ်နည်းလေးမျှဝေပေးမယ်နော်
ကိုယ်ကြိုက်တဲ့ မှိုတွေ နဲ့ အသီးအရွက်တွေ ထည့်ချက်လို့ရတယ်ဆိုပေမဲ့ ကြက်သားမြေအိုးထမင်းပေါင်းနဲ့ အလိုက်ဖက်ဆုံးက ခုလို -
- မုန်ညှင်းစိမ်း
- ကြက်အူချောင်း ( Readymade ကြိတ်သားနဲ့ ကြက်အူချောင်းတွေကို မသုံးဘဲ ခုလို ဗမာကြက်အူချောင်းခေါ်မလား..အာ့ကြက်အူချောင်းနဲ့ သုံးပေးနော်။ ချိုချိုလေးနဲ့ ပိုစားကောင်းတယ်။ )
- မှို ( အခြားမှိုတွေ မသုံးဘဲ ဒီ ရှိတာကီမှို လို့ခေါ်တဲ့ တရုတ်မှိုမဲလုံးခြောက်လေးတွေကို ရေအရင်စိမ်ပြီး ပွလာတော့မှ ခုလို ပါးပါးလှီးပေးလိုက်ပါ...အဲ့ထမင်းပေါင်းမှာ အဲ့မှိုက အသက်နော်)
အားလုံးပြီးရင် အပေါ်က ဖြူးဖို့ ပါးပါးလှီးထားတဲ့ -
- ကြက်သွန်မြိတ်
- ငြုပ်ပွသီး အနီ ( မပါလည်းရ )
- ဂျင်းမျှင်မျှင်လေးတွေ ပါ။
အိုကေ...အခု ကြက်သားနှပ်မယ်နော်။ ဒီ ကြက်သားမြေအိုးထမင်းပေါင်းအတွက်ဆို ကြက်ရင်အုံသားတွေ ဘာတွေထက် ကြက်ပေါင်ရင်းသားကို သုံးပြီးချက်ရင် ပိုကောင်းပါတယ်။ ဘာလို့ဆို ရင်အုံသားက အသားများပေမဲ့ ချက်လိုက်ရင် ခပ်ခြောက်ခြောက်ဖြစ်ပြီး သိပ်မနူးညံ့ဘူးရယ်။ ဒီလို ပေါင်တံအရင်းပိုင်းက အသားလေးတွေကကျ နူးညံ့ပြီး အရသာလည်း ပိုရှိတော့ မြေအိုးထမင်းနဲ့ ကွက်တိ
အဲ့တော့ ပေါင်ရင်းသားလေးတွေကို အသားပဲရအောင် လှီးထုတ်ပြီး လက် ၃ လုံးစာ အရွယ်အစားလောက် လှီးဖြတ်ပေးထားပါ။ ခု
နှပ်ပြမဲ့ ကြက်သားတွေလောက်ဆို
လူ ၂ ယောက်လောက် အေးဆေးစားလို့ရပါတယ်နော်
ပြီးရင် ကြက်သားထဲကို အရသာစိမ့်ဝင်အောင် နှပ်ဖို့ လိုတာတွေက အိမ်တိုင်းမှာ ရှိတဲ့ -
- ပဲငံပြာရည် အပျစ်/အနောက် (Dark Soy Sauce)
- ပဲငံပြာရည် အကျဲ ( Light Soy Sauce
- နှမ်းဆီ
- ခရုဆီ
- ညက်နေအောင် ထောင်းထားတဲ့ ဂျင်းနည်းနည်း
- ငြုပ်ကောင်းမှုန့် (White Pepper)
- သကြား အနည်းငယ်တို့ ဖြစ်ပါတယ်။
အာ့တွေအား
credit

Comments

Popular posts from this blog

ခရမ်းသီးနှပ်နည်း

 ခရမ်းသီးနှပ်နည်း ပုစွန် ခြောက်မထည့်ရင် သက်သက်လွတ် ဟင်းချက်စားလို့ရပါတယ်.... ခရမ်းသီးအနေတော်အတောင့်လိုက်လေးတွေထက်ခြမ်းခြမ်းပြီးဆားရည်နဲ့ရေစိမ်ထားပါ ... ပုစွန်ခြောက်ထောင်းပါထောင်းထားတဲ့အထဲကြက်သွန်ဖြူနီထည့်ထောင်းပါ ... ခရမ်းသီးတွေရေပြန်ဆေးပြီးချက်မယ့်ဒယ်အိုးထဲထည့်ပါ ဆားအနဲငယ် (ခရမ်းသီးကအငံကြောက်ပါတယ်)ဆနွင်းအနဲငယ် ငြုပ်အရောင်တင်အနဲငယ် ( ငြုပ်သီးမှုန့်ကိုဆနွင်းထည့်သ‌ေလာက်ပဲထည့်ပါနီရဲ‌ေနရင်စားမ‌ေကာင်းပါ)အရသာမှုန့်မျှင်ငပိအနဲငယ်ထည့်နယ်ပါပြီးရင်ထောင်းထားတဲ့အရာတွေကိုခရမ်းသီးကြားထဲထည့်တန်ထည့်နယ်တန်နယ်ပြီးဆီထည့်ပါလက်ဆေးရေးလေးပါထည့်ပြီးအဖုံးဖုံးပြီးစချက်ပါ နူးလောက်မယ်ထင်မှအဖုံးကိုဖွင့်ပါ ဖွင့်ပြီးမနူးသေးရင်ရေနွေးလေးနဲနဲထပ်ထည့်ပါ(အဖုံးထပ်မဖုံးပါနဲ့ဖွင့်လိုက်ဖုံးလိုက်ဆိုခရမ်းသီးအရောင်မလှမှာစိုးလို့ပါ) နူးပြီးဆီပြန်ရင်ရပါပြီ... Credit Khaing Khaing Myint

ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက်

  ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက် ပါဝင်ပစ္စည်းကတော့ ငါးနီတူ / ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ / ငရုပ်သီးခြောက် /ငါးပိ /ဆား /အရသာမှုန့် /အရောင်တင်မှုန့် ချက်နည်းကတော့ ငါးခြောက်ကို ခဏ ရေစိမ်ထားတယ် ခရမ်းချဉ်သီးတစ်လုံး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ အရောင်တင် ငါးပိ (နည်းနည်းထည့်ပေးရတယ် အချဉ်ဓာတ်ထိမ်းဖို့ ) အားလုံးကို ထောင်းသင့်တာထောင်းခြမ်းသင့်တာခြမ်းပီး ဆီသပ်နည်းနည်းကြာတော့ ငါးခြောက်လေးပါထည့်ပီးဆီသပ်ပေးငါးခြောက်လေးကျက်လောက်ပီဆို မန်ကျည်းရွက်ထည့် ဆား အရသာမှူန့် ငရုပ်သီးခြောက်ထောင်းထည့် ကြော် ကိုယ်ကအစပ်မစားလို့ ငြုပ်သီးခြောက်လျှော့ထည့်ထားတယ် စားလို့ရပါပြီရှင် Credit Ei Sandar Khaing

ထမနဲထိုးနည်း

 ထမနဲထိုးနည်း ************** ထမနဲ ထိုးရန်ဖို့••••• စာချိုးလို.မှာခဲ့မယ် ••• တစ်စိတ်ဆန်သည်ကောက်ညှင်းရယ်နှင့်  တစ်ပိဿသာဆီအမှန်သွင်းပါလို.  ချင်း(ဂျင်း) က သုံးဆယ်။ မြေပဲဖြူလှော်တစ်ခွက်ကယ်နှင့်  အုန်းသီးဆန်အတူဖတ်ပါလို့  နှမ်းမပြတ်ဤနည်းနှယ်။ ရေစင်ကြည်ပထည့်ရိုး လက်နှစ်သစ်သာပ ၊  တွက်စစ်ကာချိန်ဆယ်သားရယ်နှင့် ရောနှောကလူအများတို့ရယ်  အားစိုက္လို့ထိုး ...။ မန်လည်ဆရာတော်ဘုရားကြီး ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ဒီအချိုးဟာ ရှေးမြန်မာလူကြီးများ လက်ဆင့်ကမ်း၍ လာတဲ့ အချိုးဖြစ်သလို ဆရာမကြီးခင်ခင်ထူးရဲ့မအိမ်ကံ ၀တ္ထုထဲမှာ လည်း ဖော်ပြထားတာတွေ့ရပါတယ်  ( စကားချပ် ) (၁) ကောက်ညှင်းဆန်.......(၄)ပြည် (၂ )မြေပဲ.......................(၈၀) ကျပ်သား.. (၃)နှမ်းဆီ(သို.)မြေပဲဆီ.... (၁)ပိသာ (၄) နှမ်းစေ့( မဲ+အဖြူ )......(၃၂) ကျပ်သား (၅) အုန်းသီးစိတ်..............(၂၀) ကျပ်သား.. (၆) ဆား.........................(၇) ကျပ်သား. (၇) ချင်း..........................(၁၅) ကျပ်သား  ထမနဲ မထိုးခင် ကောက်ညှင်းဆန်တွေကို ရေဆေးပြီးအနည်းဆုံး (၃) နာရီခန့် ကြိုတင်၍ ရေစိမ်ထားရပါမယ်...။ မြေပဲတွေကို လှော်ပြီး အ...