Labels

Friday, October 28, 2022

ဂျူံ ခေါက်ဆွဲကြော်(ဟောင်ကောင် စတိုင်)


 ဂျူံ ခေါက်ဆွဲကြော်(ဟောင်ကောင် စတိုင်)

.............................

ရွှေမြင်းပျံ ဂျူံ ခေါက်ဆွဲခြောက်ကို သုံးထားပါတယ်။

ဟောင်ကောင်စတိုင်လ်ကြော်ထားတဲ့အတွက်

ကြက်ဥမထည့်ထားပါဘူး။

နှစ်သက်ရင်တော့ ထည့်နိုင်ပါတယ်နော်။

ခေါက်ဆွဲကြော်တပွဲစာအတွက်

လိုအပ်တာတွေကတော့

ကြက်သို့မဟုတ်ဝက်သား... ၅ကျပ်သား

မုန်လာဥနီ.........အနည်းငယ်

ရွှေပဲသီး.............အနည်းငယ်

မုန်လာထုပ် ......အနည်းငယ်

ကောက်ရိုးမှို ......အနည်းငယ်

ကြက်သွန်မြိတ်... အနည်းငယ်

ကြာညို့ (sweet soya sauce).ထမင်းစားဇွန်း၂ဇွန်း

ပဲငံပြာရည် အနှောက်-(dark sauce)။.............၁ဇွန်း

ခရုဆီ.......................ထမင်းစားဇွန်း၁ဇွန်း

ငံပြာရည်အကြည်......ထမင်းစားဇွန်း၁ဇွန်း

ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ......အနည်းငယ်

နှမ်းဆီ.......................အနည်းငယ်

ဆား..........................အနည်းငယ်

ဟင်းခတ်မှုန့်...............အနည်းငယ်

ပြင်ဆင်ရန်နှင့်ကြော်ရန်

.......................................

ဂျူံ ခေါက်ဆွဲခြောက်တဝက်ကို 

အိအောင်ပြုတ်၍ ရေစစ်ထားပါ။

မုန်လာဥနီ၊ ရွှေပဲသီး၊ မုန်လာထုပ်၊

ကောက်ရ်ိုးမှို၊ ကြက်သွန်နီနှင့်

့ ကြက်သွန်မြိတ်အနည်းငယ်စီတို့ကို လှီးဖြတ်ထားပါ။

ကြက်သားသို့မဟုတ် ဝက်သား၅ကျပ်သားခန့်ကို 

မထူမပါးလှီး၍ဆား၊ ဟင်းခတ်မှုန့်၊ 

ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ဖြင့် နှယ်နှပ်ထားပါ။

ဆီပူအောင်အရင်တည်၍

အသားအရင်ထည့်ကြော်ပါ။

အသားတင်း၍ ကျက်ခါနီး ကြက်သွန်နီထည့်၊ 

အသီးရွက်တွေ ထည့်မွှေပါ။

အသီးရွက် ကျက်ခါနီး ခေါက်ဆွဲထည့်၊

ငံပြာရည်အကြည်၊ အနှောက်

ခရုဆီ၊ ကြာညို့ တို့ထည့်ပါ။

အရောင်တွေနံ့ပြီး အရသာအနေတော်ဆိုရင် 

နှမ်းဆီ၊ကြက်သွန်မြိတ်နှင့်

့ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်ထည့်မွှေပြီး ချပါ။

နှမ်းဆီကအနံ့မွှေးဖို့အတွက်ပဲသုံးတာမို့လို့

လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတဝက်စာပဲထည့်ပါနော်။

ပြီးရင် ကြက်သွန်ချဉ် သို့မဟုတ် နှစ်သက်ရာ

အချဉ်တမျိူ းမျိူ းဖြင့်တွဲစားနိုင်ပါပြီ။

Crd.Mogok Thu

No comments:

Post a Comment