၁- ဆီးဖြူသီး သနပ် ( ဆေးဖက်ဝင် )
*********************************
ဆီးဖြူသီးကို ပွက်ပွက်ဆူတဲ့ ရေနွေးထဲထည့်၍ ခဏပြုတ်ပါ။
ပီးရင် ညှစ်လိုက်ပါ။ ကွဲသွားပါလိမ့်မယ်။ အစေ့ထုတ်လိုက်ပါ။
မာနေရင် ငရုတ်ကျည်ပွေ့နဲ့ ထုပြီးမှ အစေ့ထုတ်ပါ
ငရုတ်ဆုံထဲ ထည့်၍
ဆီးဖြူသီးကို ညက်နေအောင်ထောင်းထားပါ။
ဒယ်အိုးထဲ ဆီထည့်၍ အပူပေးပြီး ဆီဆူလာရင် မီးပိတ်ပါ။
မုန်ညင်းစေ့ ထည့်မွှေပါ။
ငရုတ်သီး အစိမ်းမှုန့်
နနွင်းမှုန့်
မဆလာ ထည့်မွှေပါ။
မီးပြန်ဖွင့်ပါ။ မီးမပြင်းရပါ။ မီးအားသင့်ရုံသာ ထား၍
ခုနက ထောင်းထားတဲ့ ဆီးဖြူသီး ထည့်မွှေပါ။
ဆား , ဟင်းချိုမှုန့် ထည့်မွှေပေးပါ။
( အချို, အငံ မထည့်ပဲ သဘာဝ အရသာ အတိုင်းလုပ်လည်း ရပါတယ် )
အနှစ်ထွေးထွေးလေး ဖြစ်အောင် ရေထည့်ပြီး မွှေပေးပါ။
အရည်လေးတွေ ခမ်းပြီး စိုစိုအိအိလေးဖြစ်လာတဲ့အထိ မွှေပေးပါ။
စိုစို အိအိလေးလေးဖြစ်လာရင်
ဆေးဖက်ဝင် ဆီးဖြူသီး သနပ် ရပါပြီ။
မီးပိတ်လိုက်ပါ။
ပြီးမှ ဥတစ်လုံး ကြက်သွန်ဖြူ ထည့်မွှေလိုက်ပါ။
#Credit_original_master
No comments:
Post a Comment