Skip to main content

ဝက်သား ကြက်သွန်ပင် ဟင်းထုတ် လုပ်နည်း 😋😋

 ဝက်သား ကြက်သွန်ပင် ဟင်းထုတ် လုပ်နည်း 😋😋

ကြက်သွန်ပင်ဟင်းထုတ်နှင့် ငှက်ပျောဖူးပာင်းထုပ် ( လုပ်နည်း)

ပာင်းထုပ်ကို ကြက်သွန်ပင်၊ ငှက်ပျောဖူးနဲ. နှစ်မျိုး လုပ်စားပါတယ်-ပာင်းထုပ်က ရှမ်းပြည်တောင်ပိုင်းအစားအစာတစ်ခုပါ၊ ဆန်လုံးစီ(သို.) ကောက်ညှင်းခွက်ကြော်နှင့်တွဲစားလေ.ရှိပါတယ်

၀က်သားဟင်းထုပ် 

၁။ ကြက်သွန်ပင် 400 g ကို ရေစင်စင်ဆေးပြီး1” လောက်ဖြတ်ပါ။

၂။ ငှက်ပျောဖူးနှစ်ဖူးကိုကိုအခွံကြမ်းခွာ အူတိုင်ထုတ်ကာပါးပါး လှီးဆားနှင့် ရေနဲ.ပြီးနယ်အဖန်ရည်ညှစ်ထုပ်ထားပါ။

၃။ ဆန် မှုန်. 400g (သို.) ဆန်ကြမ်း ဆန်ချိန်ခွက်တခွက်ခွဲကိုရေ အနဲဆုံးတစ်နာရီစိမ် ခန်.စိမ်ပြီးမညှက် တညှက်ထောင်းထားတာပါ။

၄။ ၀က်သားပြုတ်ကြော် -400g ကို ပါးပါးလှီးထားပါ။

၅။ ဆီ ၊ ဆား ၊ ဆနွင်း ၊ ငရုပ်သီး အစိမ်းမှုန်. - အနဲငယ်စီ၊ ဂျင်း- 1 " နှင့် ကြက်သွန်ဖြူ - 3မွာကို အခွံခွာရေဆေးပြီး ညှက်အောင်ထောင်းထားပါ။

၆။ ရေ

၇။ ခရမ်းချဉ်စီး ၁ လုံး ကိုပါးပါးလှီးထားပါ။

၈။ 6” စီဖြတ်ထား သော ငပျောဖက် - 25 ရွက်

၉။ သွားကြားထိုးတံ

၁၀။ ဆန်လုံးစီ - 10 ခုခန်.ကြော်ထားပါ။

၁၁။ ကြက်သွန်ဖြူဖတ်များများနှင့်ချက်ထားတဲ.ဆီချက်

၁၂။ ငရုပ်သီးခြောက်မညှက်တစ်ညှက်ထောင်း - ထမင်စားဇွန်း 2 ဇွန်းခန်.ကို ပုဂံထံထည်.ကအပေါ်မှ ဆီပူလောင်းထည်.ထားပါ။

၁၃။ ငရုပ်သီးလုံးကြော် - 10 တောင့်

၁၄။ ဂျူးမြစ် (သို.) ဂျုးဖူး ကို ရေစင်စင်ဆေးထားပါ။

-ထိုနောက် ဇလုံကြီး တစ်လုံးတွင် ကြက်သွန်ပင်ကိုထည်.ပြီး တစ်လုံးကို ငှက်ပျောဖူးကိုထည်.ကာ ဆန်.မုန်.၊ခရမ်းချဉ်သီး၊ ဂျင်းကြက်သွန်ဖြူထောင်းကိုတစ်၀က်စီခွဲထည်.ပြီး ဆီ ၊ ဆား ၊ ဆနွင်း ၊ ငရုပ်သီး အစိမ်းမှုန်.တို.ကိုထည်.ကာ ရေကိုအရမ်းများမသွာစေရန် နဲနဲစီထည်.ပြီး ပျစ်ပျစ် စီးစီးလေးဖြစ်သည်အထိသမအောင်မွေပါ။

-ထိုနောက် ငှက်ပျောဖက်ထဲကို ထဲကို 2 - 3 ဇွန်းထည်.ကာ အပေါ်မှ၀က်သားပြုတ်ကြော်ကို 3 လေးဖတ်ကိုတင်ပြီးထုပ်ကာ သွားကြားထိုးတံနှင့် ပိတ်ပြီး ရေငွေ.နှင်. 30 minutes ခန်.ပေါင်းပြီး

-ကွကျသှနျဖွူငရုပျသီးဆီခကြျ၊ ငရုပျသီးဆီပူလောငျး၊ ငရုပျသီးကွောျ ဆနျလုံးစီ၊ဂြုးမွစျ(သို.)ဂြူးဖူးတို.နှငျ.တှဲကာ အရသာရှိသော ကွကျသှနျပငျနှငျံ့ ငှကျပြောဖူးပာငျးထုပျကို သုံးဆောငျနိုငျပါပွီရှငျ..

- ခရမ်းချဉ်သီးထည်.တာမကြိုက်လို.ထည်.ပြီးမလုပ်ပါ... တချို.က ဂေါဖီထုပ်ပါထည်.ကြပါတယ်.

- ဆန်ကြမ်း ကိုတစ်နာရီခန်.ရေစိမ်ပြီးမညှက်တညှက်ထောင်းပြီးထဲ.တာက ဆန်မှုန်.ထည်.တာထက် ပာင်းထုပ် ပိုပြီးကောင်းပါတယ်..

- ရှမ်းမြောက်ပိုင်းမှာတော. မုန်ညှင်းညွန်.နဲ.လုပ်ပြီး မုန်ညှင်းပေါင်းခေါ်ကြတယ်

 သက်သတ်လွတ်စားသူများ ၀က်သား မထည့် ပဲလုပ်စားနိုင်ပါတယ်။ 

- ဂျူးရွက်၊ဂျူးဖူး .နဲ.လဲလုပ်စားလို.လဲရပါတယ်

Crd

Comments

Popular posts from this blog

ခရမ်းသီးနှပ်နည်း

 ခရမ်းသီးနှပ်နည်း ပုစွန် ခြောက်မထည့်ရင် သက်သက်လွတ် ဟင်းချက်စားလို့ရပါတယ်.... ခရမ်းသီးအနေတော်အတောင့်လိုက်လေးတွေထက်ခြမ်းခြမ်းပြီးဆားရည်နဲ့ရေစိမ်ထားပါ ... ပုစွန်ခြောက်ထောင်းပါထောင်းထားတဲ့အထဲကြက်သွန်ဖြူနီထည့်ထောင်းပါ ... ခရမ်းသီးတွေရေပြန်ဆေးပြီးချက်မယ့်ဒယ်အိုးထဲထည့်ပါ ဆားအနဲငယ် (ခရမ်းသီးကအငံကြောက်ပါတယ်)ဆနွင်းအနဲငယ် ငြုပ်အရောင်တင်အနဲငယ် ( ငြုပ်သီးမှုန့်ကိုဆနွင်းထည့်သ‌ေလာက်ပဲထည့်ပါနီရဲ‌ေနရင်စားမ‌ေကာင်းပါ)အရသာမှုန့်မျှင်ငပိအနဲငယ်ထည့်နယ်ပါပြီးရင်ထောင်းထားတဲ့အရာတွေကိုခရမ်းသီးကြားထဲထည့်တန်ထည့်နယ်တန်နယ်ပြီးဆီထည့်ပါလက်ဆေးရေးလေးပါထည့်ပြီးအဖုံးဖုံးပြီးစချက်ပါ နူးလောက်မယ်ထင်မှအဖုံးကိုဖွင့်ပါ ဖွင့်ပြီးမနူးသေးရင်ရေနွေးလေးနဲနဲထပ်ထည့်ပါ(အဖုံးထပ်မဖုံးပါနဲ့ဖွင့်လိုက်ဖုံးလိုက်ဆိုခရမ်းသီးအရောင်မလှမှာစိုးလို့ပါ) နူးပြီးဆီပြန်ရင်ရပါပြီ... Credit Khaing Khaing Myint

ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက်

  ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက် ပါဝင်ပစ္စည်းကတော့ ငါးနီတူ / ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ / ငရုပ်သီးခြောက် /ငါးပိ /ဆား /အရသာမှုန့် /အရောင်တင်မှုန့် ချက်နည်းကတော့ ငါးခြောက်ကို ခဏ ရေစိမ်ထားတယ် ခရမ်းချဉ်သီးတစ်လုံး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ အရောင်တင် ငါးပိ (နည်းနည်းထည့်ပေးရတယ် အချဉ်ဓာတ်ထိမ်းဖို့ ) အားလုံးကို ထောင်းသင့်တာထောင်းခြမ်းသင့်တာခြမ်းပီး ဆီသပ်နည်းနည်းကြာတော့ ငါးခြောက်လေးပါထည့်ပီးဆီသပ်ပေးငါးခြောက်လေးကျက်လောက်ပီဆို မန်ကျည်းရွက်ထည့် ဆား အရသာမှူန့် ငရုပ်သီးခြောက်ထောင်းထည့် ကြော် ကိုယ်ကအစပ်မစားလို့ ငြုပ်သီးခြောက်လျှော့ထည့်ထားတယ် စားလို့ရပါပြီရှင် Credit Ei Sandar Khaing

ထမနဲထိုးနည်း

 ထမနဲထိုးနည်း ************** ထမနဲ ထိုးရန်ဖို့••••• စာချိုးလို.မှာခဲ့မယ် ••• တစ်စိတ်ဆန်သည်ကောက်ညှင်းရယ်နှင့်  တစ်ပိဿသာဆီအမှန်သွင်းပါလို.  ချင်း(ဂျင်း) က သုံးဆယ်။ မြေပဲဖြူလှော်တစ်ခွက်ကယ်နှင့်  အုန်းသီးဆန်အတူဖတ်ပါလို့  နှမ်းမပြတ်ဤနည်းနှယ်။ ရေစင်ကြည်ပထည့်ရိုး လက်နှစ်သစ်သာပ ၊  တွက်စစ်ကာချိန်ဆယ်သားရယ်နှင့် ရောနှောကလူအများတို့ရယ်  အားစိုက္လို့ထိုး ...။ မန်လည်ဆရာတော်ဘုရားကြီး ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ဒီအချိုးဟာ ရှေးမြန်မာလူကြီးများ လက်ဆင့်ကမ်း၍ လာတဲ့ အချိုးဖြစ်သလို ဆရာမကြီးခင်ခင်ထူးရဲ့မအိမ်ကံ ၀တ္ထုထဲမှာ လည်း ဖော်ပြထားတာတွေ့ရပါတယ်  ( စကားချပ် ) (၁) ကောက်ညှင်းဆန်.......(၄)ပြည် (၂ )မြေပဲ.......................(၈၀) ကျပ်သား.. (၃)နှမ်းဆီ(သို.)မြေပဲဆီ.... (၁)ပိသာ (၄) နှမ်းစေ့( မဲ+အဖြူ )......(၃၂) ကျပ်သား (၅) အုန်းသီးစိတ်..............(၂၀) ကျပ်သား.. (၆) ဆား.........................(၇) ကျပ်သား. (၇) ချင်း..........................(၁၅) ကျပ်သား  ထမနဲ မထိုးခင် ကောက်ညှင်းဆန်တွေကို ရေဆေးပြီးအနည်းဆုံး (၃) နာရီခန့် ကြိုတင်၍ ရေစိမ်ထားရပါမယ်...။ မြေပဲတွေကို လှော်ပြီး အ...