စမိုင်လုပ်နည်း အစုံကို စုစည်းပေးထားပါတယ်
- စမိုင်ထုပ်ကတော့ city mart မှာဝယ်လို့ရနိုင်တယ်။
- နို့စိမ်း ၁ဘူး
- နို့ဆီ အချိုကြိုက်ရင်နဲနဲထည့်ပါ။
- အအီကြိုက်ရင် ချိစ် ၁ပြားထပ်ထည့်ပါ။
- စပျစ်သီးခြောက်/ သီဟိုဠ်စေ့ခြောက်/ almond စေ့ခြောက် ကြိုက်ရင် ထပ်ထည့်လို့ရပါတယ်။
**************************
#စမိုင်လုပ်နည်း (၁)
၁။ စမိုင်ခြောက် (ကြာဇံခြောက်) ကို ထောပတ်လိုသလောက် ထည့်ကာ အရင်ဆုံး လှော်ပြီးနောက် သီးသန့် ဖယ်ထားရမည်။
၂။ ရေကို ဆူအောင် တည်ပြီးပါက အုန်းနို့စိမ်း ၂ ကီလိုဂရမ်၊ လှော်ထားသော မြေပဲ ချိန်ဆထည့်
နို့ဆီ ၁ ဗူး၊ နို့စိမ်းဗူး ၂ ဗူး၊ သကြား တစ်ကီလိုဂရမ်ခွဲ၊ စပျစ်ခြောက် အဖြူ (တစ်ကီလို၏ ၁ဝ ပုံ တပုံ)
တို့ကို ထည့်ရမည်။
(ရေကိုမူ စမိုင် တစ်ကီလိုဂရမ် သုံးမည်ဆိုပါက အနည်းဆုံး ၁ဝ ကီလိုဂရမ် သုံးရသည်။)

၃။ လှော်ထားသည့် စမိုင်ခြောက်ကို ဆူပွက်နေသော အိုးအတွင်း ထည့်လိုက်ပြီးနောက် ၅ မိနစ်ခန့်အကြာတွင် အဆင်သင့် စားသုံးနိုင်သော စမိုင် မုန့်ရရှိမည် ဖြစ်သည်။
**************************
#နည်း (၂)
စမိုင်ကြိုက်သူများအတွက်
(ဆီးချိုရှိသူများ နှင့် အချိုရှောင်လိုသူများပါ စားလို့ရမယ့်
စမိုင်ကို အိမ်မှာ လွယ်လွယ် နဲ့ မြန်မြန် လုပ်စားကြမယ်)
လိုအပ်သည့်ပစ္စည်းများကတော့
--------------------
( မိသားစု ၅ယောက် အတွက် )
- စမိုင်ခြောက်(လှော်ပြီး) ၅ကျပ်သား
- ထောပတ် ၂ကျပ်ခွဲသား
- အဆီထုတ်ထားသော (non fat) နွားနို့ကြိုပြီးသား ၁လီတာ
- Dawn နို့စိမ်း ဟင်းချက်ဇွန်းကြီး ၂ဇွန်း
- Equal သကြားတု ၁၀ထုပ်
(ချိုတာကြိုက်လျှင် ၁၅ထုပ်)
- စပျစ်သီးခြောက် (ကြိုက်လျှင်) အနည်းငယ်
- ဆား အနည်းငယ်
ပြုလုပ်နည်း

----------





Crd

No comments:
Post a Comment