#ဘရာကြော်နည်း 💎
*****************
*****************
ကုလားပဲဆန်အစိမ်းကို တညရေစိမ်ထားပီး နောက်နေ့ မနက်မှာ
ဇကာနဲ့ရေစစ်ပီး ညက်နေအောင်ထောင်းထားပါ။
ပဲအကျက်မှုန့် အရည် ခပ်ပျစ်ပျစ်ဖျော်ထားပါ။
ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီးထားပါ။
ပျဉ်းတော်သိမ်း ပါးပါးလှီးထားပါ။
ငရုတ်သီးစိမ်း ပါးပါးလှီးထားပါ။
ကြက်သွန်မြိတ် ပါးပါးလှီးထားပါ။
______________________________________________________
ကြော်တော့မယ်ဆိုရင်
********************
၁-ကုလားပဲဆန်ထောင်းထဲကို
၂-ပဲအကျက်မှုန့် ကို ခပ်ပျစ်ပျစ် ရေဖျော်ထည့်ပါ။
၃-ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီးထည့်ပါ။
၄-ပျဉ်းတော်သိမ်း ပါးပါးလှီးထည့်ပါ။
၅-ငရုတ်သီးစိမ်း ပါးပါးလှီးထည့်ပါ။
၆-ကြက်သွန်မြိတ် ပါးပါးလှီးထည့်ပါ။
၇-ဆား,ဟင်းခပ်မှုန့်,ဆော်ဒါထည့်၍ လုံးနေအောင်နယ်လိုက်ပါ။
မိမိနှစ်သက်သော အရွယ်အစားလုံးပီး ဆီများများနဲ့ကြော်ပါ။
ဘရာကြော်လေးများနီရဲလာရင်တော့ ဆီထဲမှဆယ်ပီး ဇကာနဲ့စစ်ထားပါ။
______________________________________________________
အချဉ်
******
ဗမာငရုတ်ဆီကို ထညက်ရည်,မကျည်းရည်နဲ့ကျို/အအေးခံထားပါ။
ငရုတ်သီးစိမ်း,ကြက်သွန်ဖြူထောင်း,နံနံပင်ထည့်ပါ။
အငံ ထည့်ပါ။
ဒါဆိုရင်တော့ အရသာရှိလှတဲ့ အချဉ်ရပါပီ။
______________________________________________________
အရမ်းကိုလိုက်ဖက်တဲ့ အချဉ်နဲ့ စားလို့ကောင်းတဲ့ ဘရာကြော်ပါ။
ငရုတ်သီးစိမ်း,ပျဉ်းတော်သိမ်းအရသာလေးသင်းပီး
စားသူတိုင်း စိတ်ကြိုက်တွေ့စေမယ့် အရသာမျိုးပါပဲ။
ဂျင်းလေးအနည်းငယ် ထောင်းပီးထည့်လည်း စားကောင်းပါတယ်ေနာ်။
______________________________________________________
Credit
No comments:
Post a Comment