Labels

Wednesday, August 17, 2022

#ဘရာကြော်နည်း 💎


 #ဘရာကြော်နည်း 💎

*****************

*****************

 

ကုလားပဲဆန်အစိမ်းကို တညရေစိမ်ထားပီး နောက်နေ့ မနက်မှာ

ဇကာနဲ့ရေစစ်ပီး ညက်နေအောင်ထောင်းထားပါ။

ပဲအကျက်မှုန့် အရည် ခပ်ပျစ်ပျစ်ဖျော်ထားပါ။

ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီးထားပါ။

ပျဉ်းတော်သိမ်း ပါးပါးလှီးထားပါ။

ငရုတ်သီးစိမ်း ပါးပါးလှီးထားပါ။

ကြက်သွန်မြိတ် ပါးပါးလှီးထားပါ။

______________________________________________________

ကြော်တော့မယ်ဆိုရင်

********************

၁-ကုလားပဲဆန်ထောင်းထဲကို

၂-ပဲအကျက်မှုန့် ကို ခပ်ပျစ်ပျစ် ရေဖျော်ထည့်ပါ။

၃-ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီးထည့်ပါ။

၄-ပျဉ်းတော်သိမ်း ပါးပါးလှီးထည့်ပါ။

၅-ငရုတ်သီးစိမ်း ပါးပါးလှီးထည့်ပါ။

၆-ကြက်သွန်မြိတ် ပါးပါးလှီးထည့်ပါ။

၇-ဆား,ဟင်းခပ်မှုန့်,ဆော်ဒါထည့်၍ လုံးနေအောင်နယ်လိုက်ပါ။

မိမိနှစ်သက်သော အရွယ်အစားလုံးပီး ဆီများများနဲ့ကြော်ပါ။

ဘရာကြော်လေးများနီရဲလာရင်တော့ ဆီထဲမှဆယ်ပီး ဇကာနဲ့စစ်ထားပါ။

______________________________________________________ 

အချဉ်

******

ဗမာငရုတ်ဆီကို ထညက်ရည်,မကျည်းရည်နဲ့ကျို/အအေးခံထားပါ။

ငရုတ်သီးစိမ်း,ကြက်သွန်ဖြူထောင်း,နံနံပင်ထည့်ပါ။

အငံ ထည့်ပါ။ 

ဒါဆိုရင်တော့ အရသာရှိလှတဲ့ အချဉ်ရပါပီ။

______________________________________________________

အရမ်းကိုလိုက်ဖက်တဲ့ အချဉ်နဲ့ စားလို့ကောင်းတဲ့ ဘရာကြော်ပါ။

ငရုတ်သီးစိမ်း,ပျဉ်းတော်သိမ်းအရသာလေးသင်းပီး

စားသူတိုင်း စိတ်ကြိုက်တွေ့စေမယ့် အရသာမျိုးပါပဲ။

ဂျင်းလေးအနည်းငယ် ထောင်းပီးထည့်လည်း စားကောင်းပါတယ်​​ေနာ်။

______________________________________________________

Credit

No comments:

Post a Comment