Skip to main content

ပဲဟင်းကောင်းကောင်းလေးတစ်ခွက်ရဲ့ လျှို့ဝှက်ချက်


 ပဲဟင်းကောင်းကောင်းလေးတစ်ခွက်ရဲ့ လျှို့ဝှက်ချက်

🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜

သက်သက်လွတ် သီးစုံပဲဟင်း တစ်ခွက် ချက်မယ်ဆို 

အခု အချက်လေးတွေ ပြည့်စုံရင် အိုကေပြီပေါ့ 😊😊😊

••••••••••••••••••

မိမိနှစ်သက်သလို အသီးလေးတွေ ထည့်မယ်

စုံလေ စားကောင်းလေ •••••••

ဗူးသီး ခရမ်းသီး ခဝဲသီး ဂေါ်ရခါးသီး ပဲသီး ရုံးပတီသီး ရွှေဖရုံသီး အာလူး မုန်လာဥ စသည် စသည် •••

☆☆ဘာပဲ လှီးလှီး အတုံးညီညီ လှီးရမယ်☆☆

ပဲကို နူးနေအောင်ပြုတ်ထားမယ်(ဆားလုံးဝမထည့်ရ)

☆☆အမြန်နူးစေရန် ပဲပြုတ်သည့်အထဲ ဆီစိမ်းနည်းနည်းထည့်ပြုတ်ပါ☆☆

မန်ကျည်းရည်ပျစ်ပျစ်လေးလည်း ဖျော်ထားမယ်

ပဲဟင်းမှာ မဆလာ သည် အဓိကပါ

☆☆ပဲနံ့သာစေ့ ဇီယာ နံနံစေ့ သုံးမျိုးကို လှော် ထောင်းထားမယ်(စမုံစပါးကျန်သေး ကုန်နေလို့မထည့်တာပါ)☆☆

☆☆သစ်ဂျပိုးနဲ့ကရဝေးရွက် ဖာလာ မုန်ညင်းစေ့ တို့ကို လှော်ထားမယ်☆☆

☆☆ပျဉ်းတော်သိမ်လေးခြွေထားမယ်☆☆

ကြက်သွန်နီ ဖြူ ဂျင်း အနည်းငယ်စီ ညက်ညက်လေးထောင်းမယ်

ဆီအနည်းငယ်ကို နနွင်း အရောင်တင်အနည်းငယ်ထည့်

ကြက်သွန်ထောင်းထည့် ဆီသတ်မယ်•••

ထောင်းထားတဲ့ မဆလာ၃မျိုးထည့်မယ်•••

ပျဉ်းတော်သိမ်ထည့်မယ်•••••

လှော်ထားတဲ့ အမွှေးအကြိုင်တွေ ထည့်မယ်••••

အရမ်းမွှေးနေပီ 😉😉😉

☆☆အာလူး ဂေါ်ရခါး ဗူးသီး စတဲ့ အသီးမာတွေ ဆီသတ်အိုးထဲထည့် ရေအနည်းငယ်ထည့် ၃ပုံ၂ပုံလောက် ကျက်အောင် ချက်မယ်☆☆☆

☆☆ပဲပြုတ်နူးရင် ခရမ်းသီး ရွှေဖရုံ စတဲ့ နူးလွယ်တဲ့အသီးတွေထည့် မန်ကျည်းရည် တခါတည်းထည့်မယ်☆☆☆

ဆူလာရင် အသီးချက်ထားတာတွေထည့်မယ်••

အရသာအတွက် ဆား ဟင်းခတ်မှုန့် ထည့်ပါမယ်

((((ငံပြာရည် လုံးဝ မထည့်ပါ))))

မဆလာနဲ့ချက်တဲ့ ဟင်းတွေမှာ ငံပြာရည် မထည့်ရပါနော်

အဖုံးအုပ် ရေလိုသလောက်ထည့်ပြီး အသီးအားလုံး နူးနပ်သွားအောင် ချက်ပါ

☆☆ရုံးပတီသီးကို မိမိလိုချင်သလို လှီးပြီးရင် ဒယ်အိုးထဲထည့် ခဏ လှော်ပေးပါ(ဟင်းရည်ထဲထည့်ရင် မချွဲတော့သလို စိမ်းစိမ်းလေးနဲ့ လှပါတယ်)အကြာကြီးမလှော်ရဘူးနော်☆☆☆☆

အသီးတွေလည်းနူးပြီ အရသာလည်း စိတ်ကြိုက်ဖြစ်ပြီဆို လှော်ထားတဲ့ ရုံးပတီ ငရုတ်စိမ်း လေးအုပ်ပြီး အနံ့ရော အရသာပါ ပြည့်စုံတဲ့ သီးစုံပဲဟင်းလေး ကျက်ပါပြီ ••••

((သုံးထားတဲ့ မဆလာပစ္စည်းလေးတွေ comment မှာပြထားပေးပါတယ်))

Credit : Shwe Kwett

^^^^^^^^^^^

ပဲဟင်းကောင်းကောင်းလေးတစ်ခွက်ရဲ့ လျှို့ဝှက်ချက်

🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜

သက်သက်လွတ် သီးစုံပဲဟင်း တစ်ခွက် ချက်မယ်ဆို 

အခု အချက်လေးတွေ ပြည့်စုံရင် အိုကေပြီပေါ့ 😊😊😊

••••••••••••••••••

မိမိနှစ်သက်သလို အသီးလေးတွေ ထည့်မယ်

စုံလေ စားကောင်းလေ •••••••

ဗူးသီး ခရမ်းသီး ခဝဲသီး ဂေါ်ရခါးသီး ပဲသီး ရုံးပတီသီး ရွှေဖရုံသီး အာလူး မုန်လာဥ စသည် စသည် •••

☆☆ဘာပဲ လွီးလွီး အတုံးညီညီ လွီးရမယ္☆☆

ပဲကို နူးနေအောင်ပြုတ်ထားမယ်(ဆားလုံးဝမထည့်ရ)

☆☆အမြန်နူးစေရန် ပဲပြုတ်သည့်အထဲ ဆီစိမ်းနည်းနည်းထည့်ပြုတ်ပါ☆☆

မန်ကျည်းရည်ပျစ်ပျစ်လေးလည်း ဖျော်ထားမယ်

ပဲဟင်းမှာ မဆလာ သည် အဓိကပါ

☆☆ပဲနံ့သာစေ့ ဇီယာ နံနံစေ့ သုံးမျိုးကို လှော် ထောင်းထားမယ်(စမုံစပါးကျန်သေး ကုန်နေလို့မထည့်တာပါ)☆☆

☆☆သစ်ဂျပိုးနဲ့ကရဝေးရွက် ဖာလာ မုန်ညင်းစေ့ တို့ကို လှော်ထားမယ်☆☆

☆☆ပျဉ်းတော်သိမ်လေးခြွေထားမယ်☆☆

ကြက်သွန်နီ ဖြူ ဂျင်း အနည်းငယ်စီ ညက်ညက်လေးထောင်းမယ်

ဆီအနည်းငယ်ကို နနွင်း အရောင်တင်အနည်းငယ်ထည့်

ကြက်သွန်ထောင်းထည့် ဆီသတ်မယ်•••

ထောင်းထားတဲ့ မဆလာ၃မျိုးထည့်မယ်•••

ပျဉ်းတော်သိမ်ထည့်မယ်•••••

လှော်ထားတဲ့ အမွှေးအကြိုင်တွေ ထည့်မယ်••••

အရမ်းမွှေးနေပီ 😉😉😉

☆☆အာလူး ဂေါ်ရခါး ဗူးသီး စတဲ့ အသီးမာတွေ ဆီသတ်အိုးထဲထည့် ရေအနည်းငယ်ထည့် ၃ပုံ၂ပုံလောက် ကျက်အောင် ချက်မယ်☆☆☆

☆☆ပဲပြုတ်နူးရင် ခရမ်းသီး ရွှေဖရုံ စတဲ့ နူးလွယ်တဲ့အသီးတွေထည့် မန်ကျည်းရည် တခါတည်းထည့်မယ်☆☆☆

ဆူလာရင် အသီးချက်ထားတာတွေထည့်မယ်••

အရသာအတွက် ဆား ဟင်းခတ်မှုန့် ထည့်ပါမယ်

((((ငံပြာရည် လုံးဝ မထည့်ပါ))))

မဆလာနဲ့ချက်တဲ့ ဟင်းတွေမှာ ငံပြာရည် မထည့်ရပါနော်

အဖုံးအုပ် ရေလိုသလောက်ထည့်ပြီး အသီးအားလုံး နူးနပ်သွားအောင် ချက်ပါ

☆☆ရုံးပတီသီးကို မိမိလိုချင်သလို လှီးပြီးရင် ဒယ်အိုးထဲထည့် ခဏ လှော်ပေးပါ(ဟင်းရည်ထဲထည့်ရင် မချွဲတော့သလို စိမ်းစိမ်းလေးနဲ့ လှပါတယ်)အကြာကြီးမလှော်ရဘူးနော်☆☆☆☆

အသီးတွေလည်းနူးပြီ အရသာလည်း စိတ်ကြိုက်ဖြစ်ပြီဆို လှော်ထားတဲ့ ရုံးပတီ ငရုတ်စိမ်း လေးအုပ်ပြီး အနံ့ရော အရသာပါ ပြည့်စုံတဲ့ သီးစုံပဲဟင်းလေး ကျက်ပါပြီ ••••

((သုံးထားတဲ့ မဆလာပစ္စည်းလေးတွေ comment မှာပြထားပေးပါတယ်))

Credit : Shwe Kwett

^^^^^^^^^^^

ပဲဟင်းကောင်းကောင်းလေးတစ်ခွက်ရဲ့ လျှို့ဝှက်ချက်

🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜🍲🍜

သက်သက်လွတ် သီးစုံပဲဟင်း တစ်ခွက် ချက်မယ်ဆို 

အခု အချက်လေးတွေ ပြည့်စုံရင် အိုကေပြီပေါ့ 😊😊😊

••••••••••••••••••

မိမိနှစ်သက်သလို အသီးလေးတွေ ထည့်မယ်

စုံလေ စားကောင်းလေ •••••••

ဗူးသီး ခရမ်းသီး ခဝဲသီး ဂေါ်ရခါးသီး ပဲသီး ရုံးပတီသီး ရွှေဖရုံသီး အာလူး မုန်လာဥ စသည် စသည် •••

☆☆ဘာပဲ လွီးလွီး အတုံးညီညီ လွီးရမယ္☆☆

ပဲကို နူးနေအောင်ပြုတ်ထားမယ်(ဆားလုံးဝမထည့်ရ)

☆☆အမြန်နူးစေရန် ပဲပြုတ်သည့်အထဲ ဆီစိမ်းနည်းနည်းထည့်ပြုတ်ပါ☆☆

မန်ကျည်းရည်ပျစ်ပျစ်လေးလည်း ဖျော်ထားမယ်

ပဲဟင်းမှာ မဆလာ သည် အဓိကပါ

☆☆ပဲနံ့သာစေ့ ဇီယာ နံနံစေ့ သုံးမျိုးကို လှော် ထောင်းထားမယ်(စမုံစပါးကျန်သေး ကုန်နေလို့မထည့်တာပါ)☆☆

☆☆သစ်ဂျပိုးနဲ့ကရဝေးရွက် ဖာလာ မုန်ညင်းစေ့ တို့ကို လှော်ထားမယ်☆☆

☆☆ပျဉ်းတော်သိမ်လေးခြွေထားမယ်☆☆

ကြက်သွန်နီ ဖြူ ဂျင်း အနည်းငယ်စီ ညက်ညက်လေးထောင်းမယ်

ဆီအနည်းငယ်ကို နနွင်း အရောင်တင်အနည်းငယ်ထည့်

ကြက်သွန်ထောင်းထည့် ဆီသတ်မယ်•••

ထောင်းထားတဲ့ မဆလာ၃မျိုးထည့်မယ်•••

ပျဉ်းတော်သိမ်ထည့်မယ်•••••

လှော်ထားတဲ့ အမွှေးအကြိုင်တွေ ထည့်မယ်••••

အရမ်းမွှေးနေပီ 😉😉😉

☆☆အာလူး ဂေါ်ရခါး ဗူးသီး စတဲ့ အသီးမာတွေ ဆီသတ်အိုးထဲထည့် ရေအနည်းငယ်ထည့် ၃ပုံ၂ပုံလောက် ကျက်အောင် ချက်မယ်☆☆☆

☆☆ပဲပြုတ်နူးရင် ခရမ်းသီး ရွှေဖရုံ စတဲ့ နူးလွယ်တဲ့အသီးတွေထည့် မန်ကျည်းရည် တခါတည်းထည့်မယ်☆☆☆

ဆူလာရင် အသီးချက်ထားတာတွေထည့်မယ်••

အရသာအတွက် ဆား ဟင်းခတ်မှုန့် ထည့်ပါမယ်

((((ငံပြာရည် လုံးဝ မထည့်ပါ))))

မဆလာနဲ့ချက်တဲ့ ဟင်းတွေမှာ ငံပြာရည် မထည့်ရပါနော်

အဖုံးအုပ် ရေလိုသလောက်ထည့်ပြီး အသီးအားလုံး နူးနပ်သွားအောင် ချက်ပါ

☆☆ရုံးပတီသီးကို မိမိလိုချင်သလို လှီးပြီးရင် ဒယ်အိုးထဲထည့် ခဏ လှော်ပေးပါ(ဟင်းရည်ထဲထည့်ရင် မချွဲတော့သလို စိမ်းစိမ်းလေးနဲ့ လှပါတယ်)အကြာကြီးမလှော်ရဘူးနော်☆☆☆☆

အသီးတွေလည်းနူးပြီ အရသာလည်း စိတ်ကြိုက်ဖြစ်ပြီဆို လှော်ထားတဲ့ ရုံးပတီ ငရုတ်စိမ်း လေးအုပ်ပြီး အနံ့ရော အရသာပါ ပြည့်စုံတဲ့ သီးစုံပဲဟင်းလေး ကျက်ပါပြီ ••••

((သုံးထားတဲ့ မဆလာပစ္စည်းလေးတွေ comment မှာပြထားပေးပါတယ်))

Credit : Shwe Kwett

Comments

Popular posts from this blog

ခရမ်းသီးနှပ်နည်း

 ခရမ်းသီးနှပ်နည်း ပုစွန် ခြောက်မထည့်ရင် သက်သက်လွတ် ဟင်းချက်စားလို့ရပါတယ်.... ခရမ်းသီးအနေတော်အတောင့်လိုက်လေးတွေထက်ခြမ်းခြမ်းပြီးဆားရည်နဲ့ရေစိမ်ထားပါ ... ပုစွန်ခြောက်ထောင်းပါထောင်းထားတဲ့အထဲကြက်သွန်ဖြူနီထည့်ထောင်းပါ ... ခရမ်းသီးတွေရေပြန်ဆေးပြီးချက်မယ့်ဒယ်အိုးထဲထည့်ပါ ဆားအနဲငယ် (ခရမ်းသီးကအငံကြောက်ပါတယ်)ဆနွင်းအနဲငယ် ငြုပ်အရောင်တင်အနဲငယ် ( ငြုပ်သီးမှုန့်ကိုဆနွင်းထည့်သ‌ေလာက်ပဲထည့်ပါနီရဲ‌ေနရင်စားမ‌ေကာင်းပါ)အရသာမှုန့်မျှင်ငပိအနဲငယ်ထည့်နယ်ပါပြီးရင်ထောင်းထားတဲ့အရာတွေကိုခရမ်းသီးကြားထဲထည့်တန်ထည့်နယ်တန်နယ်ပြီးဆီထည့်ပါလက်ဆေးရေးလေးပါထည့်ပြီးအဖုံးဖုံးပြီးစချက်ပါ နူးလောက်မယ်ထင်မှအဖုံးကိုဖွင့်ပါ ဖွင့်ပြီးမနူးသေးရင်ရေနွေးလေးနဲနဲထပ်ထည့်ပါ(အဖုံးထပ်မဖုံးပါနဲ့ဖွင့်လိုက်ဖုံးလိုက်ဆိုခရမ်းသီးအရောင်မလှမှာစိုးလို့ပါ) နူးပြီးဆီပြန်ရင်ရပါပြီ... Credit Khaing Khaing Myint

ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက်

  ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက် ပါဝင်ပစ္စည်းကတော့ ငါးနီတူ / ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ / ငရုပ်သီးခြောက် /ငါးပိ /ဆား /အရသာမှုန့် /အရောင်တင်မှုန့် ချက်နည်းကတော့ ငါးခြောက်ကို ခဏ ရေစိမ်ထားတယ် ခရမ်းချဉ်သီးတစ်လုံး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ အရောင်တင် ငါးပိ (နည်းနည်းထည့်ပေးရတယ် အချဉ်ဓာတ်ထိမ်းဖို့ ) အားလုံးကို ထောင်းသင့်တာထောင်းခြမ်းသင့်တာခြမ်းပီး ဆီသပ်နည်းနည်းကြာတော့ ငါးခြောက်လေးပါထည့်ပီးဆီသပ်ပေးငါးခြောက်လေးကျက်လောက်ပီဆို မန်ကျည်းရွက်ထည့် ဆား အရသာမှူန့် ငရုပ်သီးခြောက်ထောင်းထည့် ကြော် ကိုယ်ကအစပ်မစားလို့ ငြုပ်သီးခြောက်လျှော့ထည့်ထားတယ် စားလို့ရပါပြီရှင် Credit Ei Sandar Khaing

ထမနဲထိုးနည်း

 ထမနဲထိုးနည်း ************** ထမနဲ ထိုးရန်ဖို့••••• စာချိုးလို.မှာခဲ့မယ် ••• တစ်စိတ်ဆန်သည်ကောက်ညှင်းရယ်နှင့်  တစ်ပိဿသာဆီအမှန်သွင်းပါလို.  ချင်း(ဂျင်း) က သုံးဆယ်။ မြေပဲဖြူလှော်တစ်ခွက်ကယ်နှင့်  အုန်းသီးဆန်အတူဖတ်ပါလို့  နှမ်းမပြတ်ဤနည်းနှယ်။ ရေစင်ကြည်ပထည့်ရိုး လက်နှစ်သစ်သာပ ၊  တွက်စစ်ကာချိန်ဆယ်သားရယ်နှင့် ရောနှောကလူအများတို့ရယ်  အားစိုက္လို့ထိုး ...။ မန်လည်ဆရာတော်ဘုရားကြီး ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ဒီအချိုးဟာ ရှေးမြန်မာလူကြီးများ လက်ဆင့်ကမ်း၍ လာတဲ့ အချိုးဖြစ်သလို ဆရာမကြီးခင်ခင်ထူးရဲ့မအိမ်ကံ ၀တ္ထုထဲမှာ လည်း ဖော်ပြထားတာတွေ့ရပါတယ်  ( စကားချပ် ) (၁) ကောက်ညှင်းဆန်.......(၄)ပြည် (၂ )မြေပဲ.......................(၈၀) ကျပ်သား.. (၃)နှမ်းဆီ(သို.)မြေပဲဆီ.... (၁)ပိသာ (၄) နှမ်းစေ့( မဲ+အဖြူ )......(၃၂) ကျပ်သား (၅) အုန်းသီးစိတ်..............(၂၀) ကျပ်သား.. (၆) ဆား.........................(၇) ကျပ်သား. (၇) ချင်း..........................(၁၅) ကျပ်သား  ထမနဲ မထိုးခင် ကောက်ညှင်းဆန်တွေကို ရေဆေးပြီးအနည်းဆုံး (၃) နာရီခန့် ကြိုတင်၍ ရေစိမ်ထားရပါမယ်...။ မြေပဲတွေကို လှော်ပြီး အ...