Labels

Thursday, August 18, 2022

ငါးသောက်ဆမ်း


 ငါးသောက်ဆမ်း

ဟင်းတခွက် ထဲ နဲ့ စား လို့ရတဲ့ ဟင်းအမျိုးအစား

One Dish Meal က

ပေါပြူလာ ဖြစ်တဲ့ ဟင်းက

လာကြိုက် များ တယ်, အချိန်ကုန်သက်သာ

ငွေကုန် သက်သာတယ်

ခုလို ခေတ်ကာလ မှာ 

ချက်စား သင့် တဲ့ ဟင်း အမျိုး အစားလို့ 

ပြောရပါ့မယ်

အိုးတအိုးထဲ မှာ ငါးနဲ့ ဟင်းသီး ဟင်းရွက်ကို

ရောချက်ထား လို့

ဟင်းရွက် သီးသန့် မလို တော့ ပါဘူး

ဆီ လဲ မလို ပါဘူး ခင်ဗျာ

ချက်နည်း ကတော့....

ငါးကြင်း,                  သန့်ရှင်းပြီး ချက်တုံး တုံးထားပါ

ဆား

နနွန်းမူန့်

ငရုပ်သီးစိမ်း+ကြက်သွန်ဖြူ, ငပိ ကို ရောပြီး မညက်တညက်ထောင်းပါ

စပါးလင်,                   ဓားပြားရိုက်ထားပါ

ကြက်သွန်နီ,                လေးစိတ် စိတ်ထားပါ

ခရမ်းချဉ်သီး,             လေးစိတ် စိတ်ပါ

ဂေါရခါးသီး/ဗူးသီး,   ပါးပါးလှီးပါ

ငံပြာရည်

ကြက်သားမူန့်/အချိုမူန့်

ရှမ်းနံနံ

ရေ

ချက်နည်း အဆင့်ဆင့်....

ငါးကို ဆား,နနွန်း.နယ်ထားပါ

အိုး ထဲကို ရေထည့်ပြီး တည် ထားပါ

ရေဆူရင် ထောင်းထားတဲ့ ငရုပ်သီးထည့်ပါ

စပါးလင်  ထည့် ပြီး တည်ထားပါ

ပြီးမှ ငါး, ကြက်သွန်နီ, ဗူးသီး,ငံပြာရည်,အရသာမူန့်ထည့်ပြီး ဆက်တည်ပါ

စပြီး တည် ခါစမှာ အစိမ်း နံ့ ရနေလို့

အနံ့မကောင်းဖူး ဆိုပြီး

စိတ်မပျက်သွားပါနဲ့

မီးလျော့ပြီး အဖုံးအုပ် တည်ထားပါ

​ကြက်သွန်နဲ့ ဗူးသီး နူးစပြုရင်

ခရမ်းချဉ်သီးထည့်ပြီး ဆက်တည်ပါ

ဒီအချိန်မှာ အစိမ်းနံ့  ပျောက်သွားပြီး

မွှေးနေပါပြီ

နောက်ဆုံးမှာ ရှမ်းနံနံ ခပ်ပါ.

#ငါးသောက်ဆမ်း.#burmesefood.

#withoutoilcooking

#artoflivingbymyintootha

#တိုင်းရင်းသားဟင်း

#foodconsultant

Credit

No comments:

Post a Comment