Labels

Monday, August 22, 2022

အာလူးချောင်းကြော်


 အာလူးချောင်းကြော်

ပါဝင်ပစ္စည်း

---------------

အာလူး - တစ်ပိသာ 

ရေခဲရေ - တစ်ဇလုံ 

ဆား - အနည်းငယ် 

ငရုတ်ကောင်း - အနည်းငယ်

ဆီ ကြော်ရန်

ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ

***********

1.အာလူးကိုရေဆေးအခွံသင်သန့်စင်ပြီးရေစိမ်ထားပါပြီးလျှင်ပုံတွင်ပြထားသည့်အရွယ်အစားအတိုင်းညီညာစွာလှီးဖြတ်ပြီးရေစိမ်ထားပါ။ရေနွေးအိုးတအိုးအသင့်တည်ထားပါ။

2.အားလုံးလှီးဖြတ်ပြီးပါကရေ၃ခါဆေးကာရေစစ်ထားပါ။

3.တည်ထားသောရေဆူပွက်ပါကရေစစ်ထားသောအာလူးကိုထည့်ပြီး၂မိနစ်ခန့်ပြုတ်ပါ။

4.ရေခဲရေတဇလုံအသင့်ပြင်ထားပါ။၂မိနစ်ပြည့် ပါကဆယ်ယူပြီးရေခဲရေတွင်လုံးဝအေးအောင်စိမ်ထားပါ။အေးလျှင်ဆယ်ယူရေစစ်ထားပါ။

5.ဆီပူအိုးအသငျ့တညျထားပွီးဆီပူပါကရစေစျထားသောအာလူးကိုထညျ့ကွောျပါ။မြားနလြှေငျခှဲေ ကွာျပါ။

6.အာလူးချောင်းလေးများဖြူပြီးဆီပေါ်ပေါလာသည်ထိ၄မိနစ်မှ၅မိနစ်ခန့်ကြော်ပြီးဆယ်ယူဆီစစ်ထားပါ။(ကြွပ်အောင်နီအောင်မကြော်ရ)

7.အားလုံးကြော်ပြီးဆီစစ်ပါကဆီစုပ်စက္ကူဖြင့်ခြောက်အောင်ပြုလုပ်ပြီးဘမ်းတခုတွင်သေချာထည့်ပြီးရေခဲသေတ္တာအခဲခန်းတွင်၃နာရီမှတညထည့်ထားပါ။

8.သုံးဆောင်လိုသောအချိန်တွင်ဆီပူအိုးတည်ပြီးရေခဲသေတ္တာမှထုတ်ယူကာဆီပူတွင်ကြွပ်ရွပြီးရွှေဝါရောင်သမ်းသည်ထိကြော်ကာဆယ်ယူဆီစစ်ပြီးငရုတ်ကောင်းဆားဖြူးကာတည်ခင်းသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

❀သုံးဆောင်လိုသောအချိန်အသင့်ဖြစ်အောင်ရေခဲသေတ္တာတွင်တခါကြော်စာအထုပ်လေးများထုပ်ကာအခဲခန်းတွင်သိမ်းဆည်းနိုင်ပါတယ်​ေနာ်။

Crd

No comments:

Post a Comment