မုန့်လုံးကြီးဆီစိမ် (၂၀ ခုစာအတွက်)
မုန့်လုံးကြီးဆီစိမ်ကတော့ လူကြိုက်များပြီး စားလို့ကောင်းတဲ့ မြန်မာမုန့်တမျိုးပါ။ မုန့်လုံးကြီးကိုဆီထည့်စိမ်ရင် ရိုးရိုးဆီကိုသုံးတာထက် အုန်းသီးကြော်ထားတဲ့ဆီကိုသုံးရင်ပိုကောင်းပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။
ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ ကောက်ညှင်းမှုန့်- ၂ ခွက် (သို့) ထမင်းစားဇွန်း ၃၂ ဇွန်း
၂။ ဆန်မှုန့်- ထမင်းစားဇွန်း ၈ ဇွန်း
၃။ ရေ - ထမင်းစားဇွန်း ၁၈ ဇွန်း
၄။ ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတပုံ
အုန်းယိုအတွက်
၅။ အုန်းသီးခြစ်ဖတ် - ၁ ခွက် (သို့) ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း
၆။ သကြား - ထမင်းစားဇွန်း ၅ ဇွန်း
၇။ ရေ - ထမင်းစားဇွန်း ၈ ဇွန်း
အုန်းသီးကြော်အတွက်
၈။ ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ၁၂ ဇွန်း
၉။ အုန်းသီးခြစ်ဖတ် - ထမင်းစားဇွန်း ၁၀ ဇွန်း
(၁ခွက် =240 ml = ရိုးရိုးကော်ဖီခွက် ၁ ခွက် = ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း)
( ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း = 1 tablespoon= 15ml)
(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း = 1 teaspoon= 5 ml)
ပြုလုပ်နည်း
၁။ ကောက်ညှင်းမှုန့်၊ ဆန်မှုန့်၊ ဆား၊ ရေ ထမင်းစားဇွန်း ၁၈ ဇွန်း တို့ကိုဇလုံတခုထဲထည့်ရ်ျ သမအောင်လုပ်ပါ။ (ရေခြောက်နေလျှင် ရေကိုထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်းဆီထည့်ပြီး၊ မုန့်နှစ်စိုစိုကြီးဖြစ်နေလျှင် ကောက်ညှင်းမှုန့်ကို ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်းဆီထည့်ပြီးနယ်ကြည့်ပါ။)
၂။ အုန်းယိုအတွက် ရေ ထမင်းစားဇွန်း ၈ဇွန်း နှင့် သကြား ထမင်းစားဇွန်း ၅ ဇွန်း ကို ဒယ်အိုးထဲထည့်ရ်ျ အပူပေးပါ။ သကြားအရည်ပျော်လာလျှင် အုန်းသီးခြစ်ဖတ် ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း ကိုထည့်ရ်ျ ခြောက်ခြောက်လေးဖြစ်အောင်အထိလုပ်ပါ။ (အရမ်းခြောက်ရန်မလိုပါ။)
၃။ အုန်းသီးကြော်အတွက် အုန်းသီးခြစ်ဖတ် ထမင်းစားဇွန်း ၁၀ ဇွန်း ကို ဆီထမင်းစားဇွန်း ၁၂ ဇွန်း ဖြင့် ကြွပ်ကြွပ်လေးဖြစ်အောင်ကြော်ထားပါ။
၄။ နယ်ထားသော မုန့်နှစ်ကို အလုံးတလုံးစာယူရ်ျ အုန်းယိုကို ငှာပနာပြီးလုံးပါ။ ပြီးရင် ပြားသွားအောင်ဖိလိုက်ပါ။ ကျန်သောမုန့်နှစ်များကိုလဲ အထက်ပါနည်းအတိုင်းလုပ်ထားပါ။
၅။ မုန့်လုံးကြီးများကို ရေပွက်ပွက်ဆူထဲမှာထည့်ပြုတ်ပါ။ မုန့်လုံးများရေပေါ်ပေါ်လာလျှင် ရေနွေးအိုးထဲမှ ဆယ်ပြီး ပန်းကန်ပြားထဲထည့်ပါ။
၆။ ပန်းကန်ပြားထဲထည့်ထားသော မုန့်လုံးများကို အပေါ်မှ အုန်းသီးကြွပ်ကြော် နှင့် အုန်းသီးကြော်ထားသော ဆီများဆမ်းရ်ျ ကြာကြာစိမ်ထားပါ။ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။ See less
Credit
No comments:
Post a Comment