Labels

Sunday, August 21, 2022

စီချွမ်းငါးပေါင်း


 စီချွမ်းငါးပေါင်း

စီချွမ်း ဆိုပေမဲ့

ထုံတဲ့ အရသာ ဟွာကျောင်းစေ့

ထည့်စရာ မလို တဲ့ ဟင်း အမျိုး အစားပါ

ပဲငပ် အစပ် တော့ ထည့်ရပါတယ်

မူရင်းမှာက လောင်ကမ်းမား လို့

ခေါ တဲ့ ငရုပ်သီး ဆီ ကို သုံးပါတယ်

ဒီနေ့တော့ လောင်ကမ်းမား မသုံးပဲ

ငရုပ်သီး အကြမ်းဖတ် , အရောင် တင်မူန့်နဲ့

ချက်ထား ပါတယ်

လိုအပ် တာ လေးတွေ ကို ကြည့် ကြရအောင်

ငါး                         ကြိုက်နှစ်သက်တဲ့ ငါးကို သုံးပါ

ချင်း+ကြက်သွန်ဖြူ ထောင်းထားပါ

ကြက်သွန်နီ             နူတ်နူတ်စင်း

ကြက်သွန်ဖြူ          နူတ်နူတ်စင်း

ချင်း                        နူတ်နူတ်စင်း

ငရုပ်သီး အကြမ်းဖတိ

ငရုပ်သီးအရောင်တင်မူန့်

နာနတ်ပွင့်

ကရဝေးရွက်

သစ်ဂျပိုးခေါက်

ပဲငပိအစပ်

နံနံပင်                         ပါးပါးလှီးထားပါ

ကြက်သွန်မြိတ်          ပါးပါးလှီးထားပါ

ပဲငံပြာရည် အကြည်

ခရုဆီ

အရသာမူန့်

ဟင်းချက်ဝိုင်

ဆီ

မြေပဲထောင်း

နှမ်းလှော်

ချက်နည်း အဆင့် ဆင့် ကတော့...

ငါးကို သန့်ရှင်းပြီး

ချင်း ကြက်သွန်ဖြူ အရည်ညှစ် ထည့်ပါ

ဆား ထည့်ပြီး နယ် ထားပါ

ပြီူရင် ပေါင်း အိုး ထဲ ထည့်ပြီး ၁၀-၁၂ မိနစ်ခန့်ပေါင်းပါ

ကါးကျက် ရင် ငါးကို

ပွဲ ပြင် မဲ့ ပန်းကန် အကြီးထဲ ထည့်ပါ

ဆီအိုးတည်ပါ

ချင်း ကြက်သွန်ဖြူ ဆီသတ်ပါ

နာနတ်ပွင့် ကရဝေးရွက် သစ်ဂျပိုးခေါက်ထည့်ပါ

ကြက်သွန်နီ ပါ ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ

ပြီးရင် ငရုပ်သီး ထည့်ချက်ပါ

ပဲငပိ, ပဲငံပြာရည်. ခရုဆီ, အရသာမူန့် ထည့်ပါ

ပြီးရင် ရေထည့်ပါ

ဟင်းချက်ဝိုင်ထည့်ပါ

နောက်ဆုံးမှာ နံနဲပင် ကြက်သွန်မြိတ်,မြေပဲ နှမ်းထည့်ပါ

ဟင်းရည် ပျစ်ဖို့အတွက်

ကော်မုန့်ကို ရေဖျော် ပြီးထည့်ပါ

ပြီးရင် ငါးပေါင်းထည့်ထားတဲ့  ပန်းကန် ထဲ လောင်းထည့်

ပါ

#sichuansteamedfish

#စီချွမ်းငါးပေါင်း

#artoflivingbymyintootha

#foodconsultant

#chinesefood

#homecoodchinesefood

Credit

No comments:

Post a Comment