Skip to main content

စီချွမ်းငါးပေါင်း


 စီချွမ်းငါးပေါင်း

စီချွမ်း ဆိုပေမဲ့

ထုံတဲ့ အရသာ ဟွာကျောင်းစေ့

ထည့်စရာ မလို တဲ့ ဟင်း အမျိုး အစားပါ

ပဲငပ် အစပ် တော့ ထည့်ရပါတယ်

မူရင်းမှာက လောင်ကမ်းမား လို့

ခေါ တဲ့ ငရုပ်သီး ဆီ ကို သုံးပါတယ်

ဒီနေ့တော့ လောင်ကမ်းမား မသုံးပဲ

ငရုပ်သီး အကြမ်းဖတ် , အရောင် တင်မူန့်နဲ့

ချက်ထား ပါတယ်

လိုအပ် တာ လေးတွေ ကို ကြည့် ကြရအောင်

ငါး                         ကြိုက်နှစ်သက်တဲ့ ငါးကို သုံးပါ

ချင်း+ကြက်သွန်ဖြူ ထောင်းထားပါ

ကြက်သွန်နီ             နူတ်နူတ်စင်း

ကြက်သွန်ဖြူ          နူတ်နူတ်စင်း

ချင်း                        နူတ်နူတ်စင်း

ငရုပ်သီး အကြမ်းဖတိ

ငရုပ်သီးအရောင်တင်မူန့်

နာနတ်ပွင့်

ကရဝေးရွက်

သစ်ဂျပိုးခေါက်

ပဲငပိအစပ်

နံနံပင်                         ပါးပါးလှီးထားပါ

ကြက်သွန်မြိတ်          ပါးပါးလှီးထားပါ

ပဲငံပြာရည် အကြည်

ခရုဆီ

အရသာမူန့်

ဟင်းချက်ဝိုင်

ဆီ

မြေပဲထောင်း

နှမ်းလှော်

ချက်နည်း အဆင့် ဆင့် ကတော့...

ငါးကို သန့်ရှင်းပြီး

ချင်း ကြက်သွန်ဖြူ အရည်ညှစ် ထည့်ပါ

ဆား ထည့်ပြီး နယ် ထားပါ

ပြီူရင် ပေါင်း အိုး ထဲ ထည့်ပြီး ၁၀-၁၂ မိနစ်ခန့်ပေါင်းပါ

ကါးကျက် ရင် ငါးကို

ပွဲ ပြင် မဲ့ ပန်းကန် အကြီးထဲ ထည့်ပါ

ဆီအိုးတည်ပါ

ချင်း ကြက်သွန်ဖြူ ဆီသတ်ပါ

နာနတ်ပွင့် ကရဝေးရွက် သစ်ဂျပိုးခေါက်ထည့်ပါ

ကြက်သွန်နီ ပါ ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ

ပြီးရင် ငရုပ်သီး ထည့်ချက်ပါ

ပဲငပိ, ပဲငံပြာရည်. ခရုဆီ, အရသာမူန့် ထည့်ပါ

ပြီးရင် ရေထည့်ပါ

ဟင်းချက်ဝိုင်ထည့်ပါ

နောက်ဆုံးမှာ နံနဲပင် ကြက်သွန်မြိတ်,မြေပဲ နှမ်းထည့်ပါ

ဟင်းရည် ပျစ်ဖို့အတွက်

ကော်မုန့်ကို ရေဖျော် ပြီးထည့်ပါ

ပြီးရင် ငါးပေါင်းထည့်ထားတဲ့  ပန်းကန် ထဲ လောင်းထည့်

ပါ

#sichuansteamedfish

#စီချွမ်းငါးပေါင်း

#artoflivingbymyintootha

#foodconsultant

#chinesefood

#homecoodchinesefood

Credit

Comments

Popular posts from this blog

ခရမ်းသီးနှပ်နည်း

 ခရမ်းသီးနှပ်နည်း ပုစွန် ခြောက်မထည့်ရင် သက်သက်လွတ် ဟင်းချက်စားလို့ရပါတယ်.... ခရမ်းသီးအနေတော်အတောင့်လိုက်လေးတွေထက်ခြမ်းခြမ်းပြီးဆားရည်နဲ့ရေစိမ်ထားပါ ... ပုစွန်ခြောက်ထောင်းပါထောင်းထားတဲ့အထဲကြက်သွန်ဖြူနီထည့်ထောင်းပါ ... ခရမ်းသီးတွေရေပြန်ဆေးပြီးချက်မယ့်ဒယ်အိုးထဲထည့်ပါ ဆားအနဲငယ် (ခရမ်းသီးကအငံကြောက်ပါတယ်)ဆနွင်းအနဲငယ် ငြုပ်အရောင်တင်အနဲငယ် ( ငြုပ်သီးမှုန့်ကိုဆနွင်းထည့်သ‌ေလာက်ပဲထည့်ပါနီရဲ‌ေနရင်စားမ‌ေကာင်းပါ)အရသာမှုန့်မျှင်ငပိအနဲငယ်ထည့်နယ်ပါပြီးရင်ထောင်းထားတဲ့အရာတွေကိုခရမ်းသီးကြားထဲထည့်တန်ထည့်နယ်တန်နယ်ပြီးဆီထည့်ပါလက်ဆေးရေးလေးပါထည့်ပြီးအဖုံးဖုံးပြီးစချက်ပါ နူးလောက်မယ်ထင်မှအဖုံးကိုဖွင့်ပါ ဖွင့်ပြီးမနူးသေးရင်ရေနွေးလေးနဲနဲထပ်ထည့်ပါ(အဖုံးထပ်မဖုံးပါနဲ့ဖွင့်လိုက်ဖုံးလိုက်ဆိုခရမ်းသီးအရောင်မလှမှာစိုးလို့ပါ) နူးပြီးဆီပြန်ရင်ရပါပြီ... Credit Khaing Khaing Myint

ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက်

  ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက် ပါဝင်ပစ္စည်းကတော့ ငါးနီတူ / ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ / ငရုပ်သီးခြောက် /ငါးပိ /ဆား /အရသာမှုန့် /အရောင်တင်မှုန့် ချက်နည်းကတော့ ငါးခြောက်ကို ခဏ ရေစိမ်ထားတယ် ခရမ်းချဉ်သီးတစ်လုံး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ အရောင်တင် ငါးပိ (နည်းနည်းထည့်ပေးရတယ် အချဉ်ဓာတ်ထိမ်းဖို့ ) အားလုံးကို ထောင်းသင့်တာထောင်းခြမ်းသင့်တာခြမ်းပီး ဆီသပ်နည်းနည်းကြာတော့ ငါးခြောက်လေးပါထည့်ပီးဆီသပ်ပေးငါးခြောက်လေးကျက်လောက်ပီဆို မန်ကျည်းရွက်ထည့် ဆား အရသာမှူန့် ငရုပ်သီးခြောက်ထောင်းထည့် ကြော် ကိုယ်ကအစပ်မစားလို့ ငြုပ်သီးခြောက်လျှော့ထည့်ထားတယ် စားလို့ရပါပြီရှင် Credit Ei Sandar Khaing

ထမနဲထိုးနည်း

 ထမနဲထိုးနည်း ************** ထမနဲ ထိုးရန်ဖို့••••• စာချိုးလို.မှာခဲ့မယ် ••• တစ်စိတ်ဆန်သည်ကောက်ညှင်းရယ်နှင့်  တစ်ပိဿသာဆီအမှန်သွင်းပါလို.  ချင်း(ဂျင်း) က သုံးဆယ်။ မြေပဲဖြူလှော်တစ်ခွက်ကယ်နှင့်  အုန်းသီးဆန်အတူဖတ်ပါလို့  နှမ်းမပြတ်ဤနည်းနှယ်။ ရေစင်ကြည်ပထည့်ရိုး လက်နှစ်သစ်သာပ ၊  တွက်စစ်ကာချိန်ဆယ်သားရယ်နှင့် ရောနှောကလူအများတို့ရယ်  အားစိုက္လို့ထိုး ...။ မန်လည်ဆရာတော်ဘုရားကြီး ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ဒီအချိုးဟာ ရှေးမြန်မာလူကြီးများ လက်ဆင့်ကမ်း၍ လာတဲ့ အချိုးဖြစ်သလို ဆရာမကြီးခင်ခင်ထူးရဲ့မအိမ်ကံ ၀တ္ထုထဲမှာ လည်း ဖော်ပြထားတာတွေ့ရပါတယ်  ( စကားချပ် ) (၁) ကောက်ညှင်းဆန်.......(၄)ပြည် (၂ )မြေပဲ.......................(၈၀) ကျပ်သား.. (၃)နှမ်းဆီ(သို.)မြေပဲဆီ.... (၁)ပိသာ (၄) နှမ်းစေ့( မဲ+အဖြူ )......(၃၂) ကျပ်သား (၅) အုန်းသီးစိတ်..............(၂၀) ကျပ်သား.. (၆) ဆား.........................(၇) ကျပ်သား. (၇) ချင်း..........................(၁၅) ကျပ်သား  ထမနဲ မထိုးခင် ကောက်ညှင်းဆန်တွေကို ရေဆေးပြီးအနည်းဆုံး (၃) နာရီခန့် ကြိုတင်၍ ရေစိမ်ထားရပါမယ်...။ မြေပဲတွေကို လှော်ပြီး အ...