Skip to main content

ကော်ရည်ခေါက်ဆွဲ

 


ကော်ရည်ခေါက်ဆွဲ

ကော်ရည်ခေါက်ဆွဲက ခက်ထယ်ထင်ရပေမဲ့အလွယ်ဆုံးနည်းလေး ရေးပေးပါမယ်

ကလေးတွေနဲ့ ကိုယ့်ရဲချစ်ချစ် ကို မနက်ခင်းစားပူပူလေးနဲ့ ဗိုက်ဝအောင် အိမ်ရှင်မများ စမ်းလုပ်ကြည့်ကြရအောင်😘

ပါဝင်ပစွည်း

ကော်မူန့်(မွှေးတံဆိပ်ကော်မူန့်)

ကြ က်ဥ တလုံး 

ကြ က်သားအနည်းငယ်

ခေါက်ဆွဲ 

ပဲငံပြာရည်အနောက်ကြာညှိ

ပြုလုပ်နည်း 

ကြ က်သားကိုအရသာနယ်၁၅မိနစ်ခန့်ပြုတ်ပြီ ကြ က်သားကိုဆယ်ထားပြီ အတုံးသေးသေးလေးတွေတုံးထားပေးပါ

ခေါက်ဆွဲကို ကြယ်လတံဆိပ်တဝက် (ကျန်တဝက်ကို ​ဖယ်ထားပါ)ပြုတ်ထားပြီ ရေစစ်ပြီ ဆီအနည်းငယ် နယ်ထားပါ 

ကြ က်ဥ ကို ပုဂံလုံးထဲ ဖောက်ပြီမွေထားပါ

ေကာ်မူန့် ထမင်းစားဇွန်း၆ အပြည့် ပုဂံတလုံးထဲမခဲအောင်​ရေ အနည်းငယ်နဲ့ မွှေပါ

ကဲစပြီနော် (၂ပွဲစာ)

ခုနက ကြ က်ပြုတ်ကို ရေအနည်းငယ် ထပ်ထည့်ပါ(ရေနဲ့ကြက်ပြုတ်ရည် မတ်ခွက်ကြီး နှစ်ခွက်စာ)

အချိုမူန့် ထမင်းစားဇွန်း၂

ဆား ထမင်းစားဇွန်း  ၁

ပဲငံပြာရည်အနောက်ဇွန်းဝက် (အရောင်လှအောင်ပါ)

များသွားရင်မဲမဲကြီးဖြစ်သွားမယ်နော်

ကြ က်ပြုတ်ရည်ဆူလာရင် မွေထားတဲ့ ကြ က်ဥကို အပေါ်က ​ဖြေးဖြေးချင်းလောင်းပေးပါ(အဲဆို အမျှင်လေးတွေရပါတယ်)

အရသာ အငန့်အချို မြည်းကြည်ပါ လိုအပ်ရင်ထပ်ထည့်ပါ ကိုယ့်ကြိုက်တဲ့ ပဲ ပြား ကြွက်နားရွက် ထည့်လို့ရပါတယ်

ကိုယ့်လိုချင်တဲ့အနေထားရောက်ရင် မခဲအောင်မွေထားတဲ့ ေကာ်မူန့် ရည်ကိုထည့်ပြီ မပစ်သွားအောင် အဆက်မပြတ်မွေပေးပါ (အဓိက ကိုယ့်ကြိုက်တဲ့အရသာကိုအရင်လုပ်ပါ ဆူနေတဲ့အချိန်ကော်မူန့်ထည့်မွေပါ မဆူသေးဘဲ ကော်မူန့်ထည့်လိုက်ရင် ခဲသွားတတ်ပါတယ်)

အားလုံးရောမွေပြီသွားရင် ချလို့ရပါပြီ

ပုဂံလုံးထဲခေါက်ဆွဲထည့် အပေါ်ကကော်ရည်လောင်း တုံးထားတဲ့ ကြက်သားကိုဖြူး ငရုပ်ကောင်းနံလေးပါဖြူး ဆီချက်ချက်ထားတဲ့ရှိရင်လဲ အနည်းငယ်ထည့်စားလို့ရပါတယ်

အဲဆို အနံအရသာပြည်ဝတဲ့ကော်ရည်ခေါက်ဆွဲပူပူလေးရပါပြီရှင့်

အခုကာလ အိမ်ရှင်မတွေ လုပ်စားရအောင် အလွယ်ဆုံးနည်းလေးတွေရေးပေးထားပါတယ် လိုအပ်တာရှိရင်ထောက်ပြပေးနိုင်ပြီး လိုက်လုပ်ကြည့်လို့အဆင်မပြေရင်လဲမေးနိုင်ပါတယ်ရှင့်

Credit

Comments

Popular posts from this blog

ခရမ်းသီးနှပ်နည်း

 ခရမ်းသီးနှပ်နည်း ပုစွန် ခြောက်မထည့်ရင် သက်သက်လွတ် ဟင်းချက်စားလို့ရပါတယ်.... ခရမ်းသီးအနေတော်အတောင့်လိုက်လေးတွေထက်ခြမ်းခြမ်းပြီးဆားရည်နဲ့ရေစိမ်ထားပါ ... ပုစွန်ခြောက်ထောင်းပါထောင်းထားတဲ့အထဲကြက်သွန်ဖြူနီထည့်ထောင်းပါ ... ခရမ်းသီးတွေရေပြန်ဆေးပြီးချက်မယ့်ဒယ်အိုးထဲထည့်ပါ ဆားအနဲငယ် (ခရမ်းသီးကအငံကြောက်ပါတယ်)ဆနွင်းအနဲငယ် ငြုပ်အရောင်တင်အနဲငယ် ( ငြုပ်သီးမှုန့်ကိုဆနွင်းထည့်သ‌ေလာက်ပဲထည့်ပါနီရဲ‌ေနရင်စားမ‌ေကာင်းပါ)အရသာမှုန့်မျှင်ငပိအနဲငယ်ထည့်နယ်ပါပြီးရင်ထောင်းထားတဲ့အရာတွေကိုခရမ်းသီးကြားထဲထည့်တန်ထည့်နယ်တန်နယ်ပြီးဆီထည့်ပါလက်ဆေးရေးလေးပါထည့်ပြီးအဖုံးဖုံးပြီးစချက်ပါ နူးလောက်မယ်ထင်မှအဖုံးကိုဖွင့်ပါ ဖွင့်ပြီးမနူးသေးရင်ရေနွေးလေးနဲနဲထပ်ထည့်ပါ(အဖုံးထပ်မဖုံးပါနဲ့ဖွင့်လိုက်ဖုံးလိုက်ဆိုခရမ်းသီးအရောင်မလှမှာစိုးလို့ပါ) နူးပြီးဆီပြန်ရင်ရပါပြီ... Credit Khaing Khaing Myint

ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက်

  ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက် ပါဝင်ပစ္စည်းကတော့ ငါးနီတူ / ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ / ငရုပ်သီးခြောက် /ငါးပိ /ဆား /အရသာမှုန့် /အရောင်တင်မှုန့် ချက်နည်းကတော့ ငါးခြောက်ကို ခဏ ရေစိမ်ထားတယ် ခရမ်းချဉ်သီးတစ်လုံး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ အရောင်တင် ငါးပိ (နည်းနည်းထည့်ပေးရတယ် အချဉ်ဓာတ်ထိမ်းဖို့ ) အားလုံးကို ထောင်းသင့်တာထောင်းခြမ်းသင့်တာခြမ်းပီး ဆီသပ်နည်းနည်းကြာတော့ ငါးခြောက်လေးပါထည့်ပီးဆီသပ်ပေးငါးခြောက်လေးကျက်လောက်ပီဆို မန်ကျည်းရွက်ထည့် ဆား အရသာမှူန့် ငရုပ်သီးခြောက်ထောင်းထည့် ကြော် ကိုယ်ကအစပ်မစားလို့ ငြုပ်သီးခြောက်လျှော့ထည့်ထားတယ် စားလို့ရပါပြီရှင် Credit Ei Sandar Khaing

ထမနဲထိုးနည်း

 ထမနဲထိုးနည်း ************** ထမနဲ ထိုးရန်ဖို့••••• စာချိုးလို.မှာခဲ့မယ် ••• တစ်စိတ်ဆန်သည်ကောက်ညှင်းရယ်နှင့်  တစ်ပိဿသာဆီအမှန်သွင်းပါလို.  ချင်း(ဂျင်း) က သုံးဆယ်။ မြေပဲဖြူလှော်တစ်ခွက်ကယ်နှင့်  အုန်းသီးဆန်အတူဖတ်ပါလို့  နှမ်းမပြတ်ဤနည်းနှယ်။ ရေစင်ကြည်ပထည့်ရိုး လက်နှစ်သစ်သာပ ၊  တွက်စစ်ကာချိန်ဆယ်သားရယ်နှင့် ရောနှောကလူအများတို့ရယ်  အားစိုက္လို့ထိုး ...။ မန်လည်ဆရာတော်ဘုရားကြီး ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ဒီအချိုးဟာ ရှေးမြန်မာလူကြီးများ လက်ဆင့်ကမ်း၍ လာတဲ့ အချိုးဖြစ်သလို ဆရာမကြီးခင်ခင်ထူးရဲ့မအိမ်ကံ ၀တ္ထုထဲမှာ လည်း ဖော်ပြထားတာတွေ့ရပါတယ်  ( စကားချပ် ) (၁) ကောက်ညှင်းဆန်.......(၄)ပြည် (၂ )မြေပဲ.......................(၈၀) ကျပ်သား.. (၃)နှမ်းဆီ(သို.)မြေပဲဆီ.... (၁)ပိသာ (၄) နှမ်းစေ့( မဲ+အဖြူ )......(၃၂) ကျပ်သား (၅) အုန်းသီးစိတ်..............(၂၀) ကျပ်သား.. (၆) ဆား.........................(၇) ကျပ်သား. (၇) ချင်း..........................(၁၅) ကျပ်သား  ထမနဲ မထိုးခင် ကောက်ညှင်းဆန်တွေကို ရေဆေးပြီးအနည်းဆုံး (၃) နာရီခန့် ကြိုတင်၍ ရေစိမ်ထားရပါမယ်...။ မြေပဲတွေကို လှော်ပြီး အ...