Skip to main content

🥘ပဲပြားချဉ်စပ် ချက်နည်း 🥘


 🥘ပဲပြားချဉ်စပ် ချက်နည်း 🥘 

(တစ်ခါလောက် သားသတ်လွတ် ခံတွင်းတွေ့ ချဉ်စပ်လေး ချက်စားလိုက်ပါဦးနော်)  👇👇

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ပဲပြား             - ၄ တုံး ( လက် ၂ ဆစ်ခန့်အရွယ်တုံးပါ)

ကြက်သွန်နီ    - ၃ လုံး( ပုံမှန်အရွယ်)

ကြက်သွန်ဖြူ -  ၇ တက်(နုပ်နုပ်စဉ်းပါ)

ခရမ်းချဉ်သီး - ၂ လုံး( ခပ်နုပ်နုပ်စဉ်းပါ)

ပန်းငရုတ်ပွ   - ၁  လုံး( လက်မအရွယ်မျှ လှီးပါ)

ဂျုံမှုန်.           - အနည်းငယ်

ငရုတ်သီးစိမ်း - ၆ တောင့်( အစပ်ကြိုက်ပါက ထပ်ထည့်ပါ )

ပဲငံပြာရည်     - အနည်းငယ် (ဇွန်းနဲ့ချိန်ထည့်ပါ)

ပာင်းခတ်မှုန်.  - အနည်းငယ်

ငရုတ်ဆီ         - အနည်းငယ်

သံပုရာသီး      - တစ်ခြမ်း

ငရုတ်ကောင်းစေ့ - ၈ လုံးခန့် (လှော်ပြီးထောင်းထားပါ)

ကြက်သွန်မြိတ် / နံနံပင် - ၃ ပင်စီ (အနေတော် လှီး/ညှပ် ထားပါ)

🔺ဆီကို ပဲပြားမြုပ်အောင် ထည့်ပြီး အပူပေးထားပါ

🔺ပဲပြားတုံးလေးတွေကိုဂျုံမှုန်.အနည်းငယ်ဖြူးပြီးဆီပူပူမှာ ကြော်ပြီး အဝါရောင်သန်းချိန်မှာ..ဆယ်ယူဆီစစ်ထားပါ။

🔺ဒယ်အိုးကို အပူပေးပြီး လှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်နီ / ဖြူတို.ကိုဆီသတ်ပြီးအနံ့မွှေးလာလျှင်လှီးထားသော ခရမ်းချဉ်သီး၊ ပန်းငရုတ်ပွသီး ၊ ငရုတ်သီးစိမ်းတို.ထည့်ပါ။

‌🔺အ‌ပေါ်ကအနှစ်ရပြီးဆိုလျှင် ကျက်ရုံမျှ‌ ကြော်ထားတဲ့ ပဲပြားတို့ကို ပဲငံပြာရည်အကြည်၊ ပာင်းခတ်မှုန်.၊ ငရုတ်ဆီတို.ထည့်ပြီး အရသာစိမ့်ဝင်အောင် ဖြည်းဖြည်း မွှေပေးပါ ။

ထို.နောက်..သံပုရာရည်အနည်းငယ်ညှစ်ပြီးငရုတ်ကောင်းမှုန်.ထည့်ပါ။

🔺နောက်ဆုံးကျက်ခါနီးရင် ကြက်သွန်မြိတ်လေး/ နံနံပင် လေး ထည့်လိုက်ရင်...မွှေပျံ.ပြီး ချဉ်စပ်လေးနဲ့စားကောင်းတဲ့ ပဲပြားချဉ်စပ် ဟင်းလေးရပါပြီ....။

Guide_For_All_Foodies ❤️

Credit Burmese Guide 🇲🇲

Zawgyi

🥘ပဲပြားချဉ်စပ် ချက်နည်း 🥘 

(တစ်ခါလောက် သားသတ်လွတ် ခံတွင်းတွေ့ ချဉ်စပ်လေး ချက်စားလိုက်ပါဦးနော်)  👇👇

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ပဲပြား             - ၄ တုံး ( လက် ၂ ဆစ်ခန့်အရွယ်တုံးပါ)

ကြက်သွန်နီ    - ၃ လုံး( ပုံမှန်အရွယ်)

ကြက်သွန်ဖြူ -  ၇ တက်(နုပ်နုပ်စဉ်းပါ)

ခရမ်းချဉ်သီး - ၂ လုံး( ခပ်နုပ်နုပ်စဉ်းပါ)

ပန်းငရုတ်ပွ   - ၁  လုံး( လက်မအရွယ်မျှ လှီးပါ)

ဂျုံမှုန်.           - အနည်းငယ်

ငရုတ်သီးစိမ်း - ၆ တောင့်( အစပ်ကြိုက်ပါက ထပ်ထည့်ပါ )

ပဲငံပြာရည်     - အနည်းငယ် (ဇွန်းနဲ့ချိန်ထည့်ပါ)

ပာင်းခတ်မှုန်.  - အနည်းငယ်

ငရုတ်ဆီ         - အနည်းငယ်

သံပုရာသီး      - တစ်ခြမ်း

ငရုတ်ကောင်းစေ့ - ၈ လုံးခန့် (လှော်ပြီးထောင်းထားပါ)

ကြက်သွန်မြိတ် / နံနံပင် - ၃ ပင်စီ (အနေတော် လှီး/ညှပ် ထားပါ)

🔺ဆီကို ပဲပြားမြုပ်အောင် ထည့်ပြီး အပူပေးထားပါ

🔺ပဲပြားတုံးလေးတွေကိုဂျုံမှုန်.အနည်းငယ်ဖြူးပြီးဆီပူပူမှာ ကြော်ပြီး အဝါရောင်သန်းချိန်မှာ..ဆယ်ယူဆီစစ်ထားပါ။

🔺ဒယ်အိုးကို အပူပေးပြီး လှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်နီ / ဖြူတို.ကိုဆီသတ်ပြီးအနံ့မွှေးလာလျှင်လှီးထားသော ခရမ်းချဉ်သီး၊ ပန်းငရုတ်ပွသီး ၊ ငရုတ်သီးစိမ်းတို.ထည့်ပါ။

‌🔺အ‌ပေါ်ကအနှစ်ရပြီးဆိုလျှင် ကျက်ရုံမျှ‌ ကြော်ထားတဲ့ ပဲပြားတို့ကို ပဲငံပြာရည်အကြည်၊ ပာင်းခတ်မှုန်.၊ ငရုတ်ဆီတို.ထည့်ပြီး အရသာစိမ့်ဝင်အောင် ဖြည်းဖြည်း မွှေပေးပါ ။

ထို.နောက်..သံပုရာရည်အနည်းငယ်ညှစ်ပြီးငရုတ်ကောင်းမှုန်.ထည့်ပါ။

🔺နောက်ဆုံးကျက်ခါနီးရင် ကြက်သွန်မြိတ်လေး/ နံနံပင် လေး ထည့်လိုက်ရင်...မွှေပျံ.ပြီး ချဉ်စပ်လေးနဲ့စားကောင်းတဲ့ ပဲပြားချဉ်စပ် ဟင်းလေးရပါပြီ....။

Guide_For_All_Foodies ❤️

Credit Burmese Guide 🇲🇲

(Unicode)

🥘ပဲပြားချဉ်စပ် ချက်နည်း 🥘 

(တစ်ခါလောက် သားသတ်လွတ် ခံတွင်းတွေ့ ချဉ်စပ်လေး ချက်စားလိုက်ပါဦးနော်)  👇👇

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ပဲပြား             - ၄ တုံး ( လက် ၂ ဆစ်ခန့်အရွယ်တုံးပါ)

ကြက်သွန်နီ    - ၃ လုံး( ပုံမှန်အရွယ်)

ကြက်သွန်ဖြူ -  ၇ တက်(နုပ်နုပ်စဉ်းပါ)

ခရမ်းချဉ်သီး - ၂ လုံး( ခပ်နုပ်နုပ်စဉ်းပါ)

ပန်းငရုတ်ပွ   - ၁  လုံး( လက်မအရွယ်မျှ လှီးပါ)

ဂျုံမှုန်.           - အနည်းငယ်

ငရုတ်သီးစိမ်း - ၆ တောင့်( အစပ်ကြိုက်ပါက ထပ်ထည့်ပါ )

ပဲငံပြာရည်     - အနည်းငယ် (ဇွန်းနဲ့ချိန်ထည့်ပါ)

ပာင်းခတ်မှုန်.  - အနည်းငယ်

ငရုတ်ဆီ         - အနည်းငယ်

သံပုရာသီး      - တစ်ခြမ်း

ငရုတ်ကောင်းစေ့ - ၈ လုံးခန့် (လှော်ပြီးထောင်းထားပါ)

ကြက်သွန်မြိတ် / နံနံပင် - ၃ ပင်စီ (အနေတော် လှီး/ညှပ် ထားပါ)

🔺ဆီကို ပဲပြားမြုပ်အောင် ထည့်ပြီး အပူပေးထားပါ

🔺ပဲပြားတုံးလေးတွေကိုဂျုံမှုန်.အနည်းငယ်ဖြူးပြီးဆီပူပူမှာ ကြော်ပြီး အဝါရောင်သန်းချိန်မှာ..ဆယ်ယူဆီစစ်ထားပါ။

🔺ဒယ်အိုးကို အပူပေးပြီး လှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်နီ / ဖြူတို.ကိုဆီသတ်ပြီးအနံ့မွှေးလာလျှင်လှီးထားသော ခရမ်းချဉ်သီး၊ ပန်းငရုတ်ပွသီး ၊ ငရုတ်သီးစိမ်းတို.ထည့်ပါ။

‌🔺အ‌ပေါ်ကအနှစ်ရပြီးဆိုလျှင် ကျက်ရုံမျှ‌ ကြော်ထားတဲ့ ပဲပြားတို့ကို ပဲငံပြာရည်အကြည်၊ ပာင်းခတ်မှုန်.၊ ငရုတ်ဆီတို.ထည့်ပြီး အရသာစိမ့်ဝင်အောင် ဖြည်းဖြည်း မွှေပေးပါ ။

ထို.နောက်..သံပုရာရည်အနည်းငယ်ညှစ်ပြီးငရုတ်ကောင်းမှုန်.ထည့်ပါ။

🔺နောက်ဆုံးကျက်ခါနီးရင် ကြက်သွန်မြိတ်လေး/ နံနံပင် လေး ထည့်လိုက်ရင်...မွှေပျံ.ပြီး ချဉ်စပ်လေးနဲ့စားကောင်းတဲ့ ပဲပြားချဉ်စပ် ဟင်းလေးရပါပြီ....။

Guide_For_All_Foodies ❤️

Credit Burmese Guide 🇲🇲

Comments

Popular posts from this blog

ခရမ်းသီးနှပ်နည်း

 ခရမ်းသီးနှပ်နည်း ပုစွန် ခြောက်မထည့်ရင် သက်သက်လွတ် ဟင်းချက်စားလို့ရပါတယ်.... ခရမ်းသီးအနေတော်အတောင့်လိုက်လေးတွေထက်ခြမ်းခြမ်းပြီးဆားရည်နဲ့ရေစိမ်ထားပါ ... ပုစွန်ခြောက်ထောင်းပါထောင်းထားတဲ့အထဲကြက်သွန်ဖြူနီထည့်ထောင်းပါ ... ခရမ်းသီးတွေရေပြန်ဆေးပြီးချက်မယ့်ဒယ်အိုးထဲထည့်ပါ ဆားအနဲငယ် (ခရမ်းသီးကအငံကြောက်ပါတယ်)ဆနွင်းအနဲငယ် ငြုပ်အရောင်တင်အနဲငယ် ( ငြုပ်သီးမှုန့်ကိုဆနွင်းထည့်သ‌ေလာက်ပဲထည့်ပါနီရဲ‌ေနရင်စားမ‌ေကာင်းပါ)အရသာမှုန့်မျှင်ငပိအနဲငယ်ထည့်နယ်ပါပြီးရင်ထောင်းထားတဲ့အရာတွေကိုခရမ်းသီးကြားထဲထည့်တန်ထည့်နယ်တန်နယ်ပြီးဆီထည့်ပါလက်ဆေးရေးလေးပါထည့်ပြီးအဖုံးဖုံးပြီးစချက်ပါ နူးလောက်မယ်ထင်မှအဖုံးကိုဖွင့်ပါ ဖွင့်ပြီးမနူးသေးရင်ရေနွေးလေးနဲနဲထပ်ထည့်ပါ(အဖုံးထပ်မဖုံးပါနဲ့ဖွင့်လိုက်ဖုံးလိုက်ဆိုခရမ်းသီးအရောင်မလှမှာစိုးလို့ပါ) နူးပြီးဆီပြန်ရင်ရပါပြီ... Credit Khaing Khaing Myint

ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက်

  ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက် ပါဝင်ပစ္စည်းကတော့ ငါးနီတူ / ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ / ငရုပ်သီးခြောက် /ငါးပိ /ဆား /အရသာမှုန့် /အရောင်တင်မှုန့် ချက်နည်းကတော့ ငါးခြောက်ကို ခဏ ရေစိမ်ထားတယ် ခရမ်းချဉ်သီးတစ်လုံး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ အရောင်တင် ငါးပိ (နည်းနည်းထည့်ပေးရတယ် အချဉ်ဓာတ်ထိမ်းဖို့ ) အားလုံးကို ထောင်းသင့်တာထောင်းခြမ်းသင့်တာခြမ်းပီး ဆီသပ်နည်းနည်းကြာတော့ ငါးခြောက်လေးပါထည့်ပီးဆီသပ်ပေးငါးခြောက်လေးကျက်လောက်ပီဆို မန်ကျည်းရွက်ထည့် ဆား အရသာမှူန့် ငရုပ်သီးခြောက်ထောင်းထည့် ကြော် ကိုယ်ကအစပ်မစားလို့ ငြုပ်သီးခြောက်လျှော့ထည့်ထားတယ် စားလို့ရပါပြီရှင် Credit Ei Sandar Khaing

ထမနဲထိုးနည်း

 ထမနဲထိုးနည်း ************** ထမနဲ ထိုးရန်ဖို့••••• စာချိုးလို.မှာခဲ့မယ် ••• တစ်စိတ်ဆန်သည်ကောက်ညှင်းရယ်နှင့်  တစ်ပိဿသာဆီအမှန်သွင်းပါလို.  ချင်း(ဂျင်း) က သုံးဆယ်။ မြေပဲဖြူလှော်တစ်ခွက်ကယ်နှင့်  အုန်းသီးဆန်အတူဖတ်ပါလို့  နှမ်းမပြတ်ဤနည်းနှယ်။ ရေစင်ကြည်ပထည့်ရိုး လက်နှစ်သစ်သာပ ၊  တွက်စစ်ကာချိန်ဆယ်သားရယ်နှင့် ရောနှောကလူအများတို့ရယ်  အားစိုက္လို့ထိုး ...။ မန်လည်ဆရာတော်ဘုရားကြီး ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ဒီအချိုးဟာ ရှေးမြန်မာလူကြီးများ လက်ဆင့်ကမ်း၍ လာတဲ့ အချိုးဖြစ်သလို ဆရာမကြီးခင်ခင်ထူးရဲ့မအိမ်ကံ ၀တ္ထုထဲမှာ လည်း ဖော်ပြထားတာတွေ့ရပါတယ်  ( စကားချပ် ) (၁) ကောက်ညှင်းဆန်.......(၄)ပြည် (၂ )မြေပဲ.......................(၈၀) ကျပ်သား.. (၃)နှမ်းဆီ(သို.)မြေပဲဆီ.... (၁)ပိသာ (၄) နှမ်းစေ့( မဲ+အဖြူ )......(၃၂) ကျပ်သား (၅) အုန်းသီးစိတ်..............(၂၀) ကျပ်သား.. (၆) ဆား.........................(၇) ကျပ်သား. (၇) ချင်း..........................(၁၅) ကျပ်သား  ထမနဲ မထိုးခင် ကောက်ညှင်းဆန်တွေကို ရေဆေးပြီးအနည်းဆုံး (၃) နာရီခန့် ကြိုတင်၍ ရေစိမ်ထားရပါမယ်...။ မြေပဲတွေကို လှော်ပြီး အ...