မန်ကျည်းနှစ်ဆောစ့်(Tamarind Sauce)
ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ်ထဲမှာ ပါဝင်သောပစ္စည်းများ အားလုံးအတိုင်းထည့်ပါ။ မန်ကျည်းအနှစ်ကို စားပွဲဇွန်း ၁၀ဇွန်း ထည့်ပြီး
ရှာလကာရည်ကို လျှော်ထည့်ပါ။
ပျားရည်အစား သကြားသုံးပါ။
လုပ်နည်းကတော့ ခရမ်းချဉ်သီးဆော့အတိုင်းပါ။ စားခါနီး ဆော့စ်ထဲ ငရုတ်သီးစိမ်းညှပ်ထည့်ပြီး ပူစီနံ (သို့) နံနံပင် ဖြူးပြီး အကြော်နဲ့
တွဲစားရင် သိပ်ကောင်းပါတယ်
ဘူးသီးကြော်နဲ့ စားရင် လိုက်ဖက်ပါတယ်။
Credit Syi Lwin
Comments
Post a Comment