Skip to main content

ဒီခေါက်ပဲကောက်ညှင်းပေါင်းလုပ်စားရအောင်😋

 


ဒီခေါက်ပဲကောက်ညှင်းပေါင်းလုပ်စားရအောင်😋

ပဲကောက်ညှင်းပေါင်း ငါးနှပ်ခြောက်ကင်ငါးခြောက်ထောင်းကြော်နှမ်းလှော်ထောင်းပါ မနက်ခင်းမှာ ကောက်ညင်းပေါင်းပူပူလေးရယ် ငါးခြောက်ကင်လေးရယ် ဘာလိုသေးလဲနော်😍😍

ကောက်ညှင်းကိုနို့ဆီခွက်နှင့် 

၂ ဘူး ထမင်းပေါင်း

အိုးထဲထည့်ပြီးနှစ်ရေလောက်

ရေဆေးပြီးရေစစ်ကာရေကို

နို့ဆီခွက်နှင့် ၂ ဘူးထည့်ပါ

ပဲလွန်းအမဲပြုတ်ထားတာရှိလို့

ပြုတ်ပြီးသားဘူးတဝက်ကျော်

ထည့်ပါတယ်

မြေပဲဆီကိုစတီးဟင်းခတ်ဇွန်း

၂ ဇွန်းထည့်ပါ ဆားလက်ဖက်

ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်းထည့်ပြီးနာရီ

ဝက်ခန့်ရေစိမ်ထားပါ 

အချိန်ပြည့်ရင်ထမင်းပေါင်း

အိုးမီးခလုပ်ဖွင့်ပြီးတည်ပါ

နာရီဝက်ကြာရင်မီးခလုပ်ကျ

ပြီးကောက်ညှင်းရေခန်းပြီး

နပ်ပါပြီး ဒီအတိုင်းပဲအငွေ့

ကုန်အောင်နှပ်ထားပြီးအဖုံးမှာ

ကပ်နေသည့်ရေကိုခါထုက်ပါ

အငွေ့ကုန်ရင်ယောက်မနှင့်

အထက်အောက်လှန်ပေးပါ

ပဲကောက်ညှင်းပေါင်းရပါပြီ

ငါးနှပ်ခြောက်အရေခွံဆုတ်

အကောင်ကြီးကိုရေစိမ်ပြီး

oven မှာကင်ပြီးထုကာဆီဆမ်းပါတယ်

   ငါကွမ်းရှပ်ခြောက်ကိုပြုတ်

ပြီးအသားနွှာကာစက်နှင့်မွှ

အောင်ကြိတ်ပါတယ်

ကြက်သွန်နီဖြူကိုပါးပါးလှီးပြီးနီရောင်သန်းကြွပ်အောင်

ကြော်ပြီးဆယ်ထားပါ

ငါးခြောက်အမွှကြိတ်ထားတာကိုနနွင်းမှုန့်နဲနဲထည့်ပြီးကြွပ်လာအောင်ကြော်၍

အအေးခံကာကြက်သွန်နီဖြူ

ကြော်နှင့်ရောပြီးအချိုမှုန့်နဲနဲ

ထည့်ကာသမအောင်မွှေပေးပါ

ငါးခြောက်ထောင်းကြော်ရပါပြီ 

ဆားနဲနဲကိုလှော်ပြီးနှမ်းဖြူ

လှော်ထည့်ကာခဏလှော်ပြီး

ဆုံမှာထည့်ပြီးမညက်တညက်

ထောင်းပါ နှမ်းလှော်ထောင်း

ရပါပြီ

ပဲကောက်ညှင်းပေါင်းကိုငါး

နှပ်ခြောက်ကင် ငါခြောက်

ထောင်းကြော် နှမ်းလှော်ထောင်းတို့နှင့်စားလို့ရပါပြီ

      အုန်သီးကမရှိလို့မထည့်

လိုက်ရပါဘူး

      စားကောင်းကြပါစေ

Credit U Kyaw Swe

Comments

Popular posts from this blog

ခရမ်းသီးနှပ်နည်း

 ခရမ်းသီးနှပ်နည်း ပုစွန် ခြောက်မထည့်ရင် သက်သက်လွတ် ဟင်းချက်စားလို့ရပါတယ်.... ခရမ်းသီးအနေတော်အတောင့်လိုက်လေးတွေထက်ခြမ်းခြမ်းပြီးဆားရည်နဲ့ရေစိမ်ထားပါ ... ပုစွန်ခြောက်ထောင်းပါထောင်းထားတဲ့အထဲကြက်သွန်ဖြူနီထည့်ထောင်းပါ ... ခရမ်းသီးတွေရေပြန်ဆေးပြီးချက်မယ့်ဒယ်အိုးထဲထည့်ပါ ဆားအနဲငယ် (ခရမ်းသီးကအငံကြောက်ပါတယ်)ဆနွင်းအနဲငယ် ငြုပ်အရောင်တင်အနဲငယ် ( ငြုပ်သီးမှုန့်ကိုဆနွင်းထည့်သ‌ေလာက်ပဲထည့်ပါနီရဲ‌ေနရင်စားမ‌ေကာင်းပါ)အရသာမှုန့်မျှင်ငပိအနဲငယ်ထည့်နယ်ပါပြီးရင်ထောင်းထားတဲ့အရာတွေကိုခရမ်းသီးကြားထဲထည့်တန်ထည့်နယ်တန်နယ်ပြီးဆီထည့်ပါလက်ဆေးရေးလေးပါထည့်ပြီးအဖုံးဖုံးပြီးစချက်ပါ နူးလောက်မယ်ထင်မှအဖုံးကိုဖွင့်ပါ ဖွင့်ပြီးမနူးသေးရင်ရေနွေးလေးနဲနဲထပ်ထည့်ပါ(အဖုံးထပ်မဖုံးပါနဲ့ဖွင့်လိုက်ဖုံးလိုက်ဆိုခရမ်းသီးအရောင်မလှမှာစိုးလို့ပါ) နူးပြီးဆီပြန်ရင်ရပါပြီ... Credit Khaing Khaing Myint

ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက်

  ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက် ပါဝင်ပစ္စည်းကတော့ ငါးနီတူ / ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ / ငရုပ်သီးခြောက် /ငါးပိ /ဆား /အရသာမှုန့် /အရောင်တင်မှုန့် ချက်နည်းကတော့ ငါးခြောက်ကို ခဏ ရေစိမ်ထားတယ် ခရမ်းချဉ်သီးတစ်လုံး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ အရောင်တင် ငါးပိ (နည်းနည်းထည့်ပေးရတယ် အချဉ်ဓာတ်ထိမ်းဖို့ ) အားလုံးကို ထောင်းသင့်တာထောင်းခြမ်းသင့်တာခြမ်းပီး ဆီသပ်နည်းနည်းကြာတော့ ငါးခြောက်လေးပါထည့်ပီးဆီသပ်ပေးငါးခြောက်လေးကျက်လောက်ပီဆို မန်ကျည်းရွက်ထည့် ဆား အရသာမှူန့် ငရုပ်သီးခြောက်ထောင်းထည့် ကြော် ကိုယ်ကအစပ်မစားလို့ ငြုပ်သီးခြောက်လျှော့ထည့်ထားတယ် စားလို့ရပါပြီရှင် Credit Ei Sandar Khaing

ထမနဲထိုးနည်း

 ထမနဲထိုးနည်း ************** ထမနဲ ထိုးရန်ဖို့••••• စာချိုးလို.မှာခဲ့မယ် ••• တစ်စိတ်ဆန်သည်ကောက်ညှင်းရယ်နှင့်  တစ်ပိဿသာဆီအမှန်သွင်းပါလို.  ချင်း(ဂျင်း) က သုံးဆယ်။ မြေပဲဖြူလှော်တစ်ခွက်ကယ်နှင့်  အုန်းသီးဆန်အတူဖတ်ပါလို့  နှမ်းမပြတ်ဤနည်းနှယ်။ ရေစင်ကြည်ပထည့်ရိုး လက်နှစ်သစ်သာပ ၊  တွက်စစ်ကာချိန်ဆယ်သားရယ်နှင့် ရောနှောကလူအများတို့ရယ်  အားစိုက္လို့ထိုး ...။ မန်လည်ဆရာတော်ဘုရားကြီး ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ဒီအချိုးဟာ ရှေးမြန်မာလူကြီးများ လက်ဆင့်ကမ်း၍ လာတဲ့ အချိုးဖြစ်သလို ဆရာမကြီးခင်ခင်ထူးရဲ့မအိမ်ကံ ၀တ္ထုထဲမှာ လည်း ဖော်ပြထားတာတွေ့ရပါတယ်  ( စကားချပ် ) (၁) ကောက်ညှင်းဆန်.......(၄)ပြည် (၂ )မြေပဲ.......................(၈၀) ကျပ်သား.. (၃)နှမ်းဆီ(သို.)မြေပဲဆီ.... (၁)ပိသာ (၄) နှမ်းစေ့( မဲ+အဖြူ )......(၃၂) ကျပ်သား (၅) အုန်းသီးစိတ်..............(၂၀) ကျပ်သား.. (၆) ဆား.........................(၇) ကျပ်သား. (၇) ချင်း..........................(၁၅) ကျပ်သား  ထမနဲ မထိုးခင် ကောက်ညှင်းဆန်တွေကို ရေဆေးပြီးအနည်းဆုံး (၃) နာရီခန့် ကြိုတင်၍ ရေစိမ်ထားရပါမယ်...။ မြေပဲတွေကို လှော်ပြီး အ...