#ရှယ်ငပိကြော်နည်း
ထမင်းကြော်နဲ့စားဖို့လိုက်ဖက်တဲ့
ငပိကြော် ကြော်နည်းလေးပါ
ထမင်းကြော်ရောင်းတဲ့ဆိုင်တွေမှာ
ဒီလိုအကြော်မျိုးစားရတက်ပါတယ်
ကြော်နည်းလေးရေးပေးလိုက်ပါတယ်
ပထမဆုံးကြက်သွန်နီတွေကိုပါးပါးလှီးပြီးကြွပ်အောင်ကြော်
ပြီးဆီစစ်ထားပါ
မန်ကျည်းသီးမှည့်တွေကိုရေနွေးအနည်းငယ်နဲ့စိမ်ပြီး
နယ်ထားပါ
ကြော်မယ့်အိုးထဲမှာ
ကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်ဖြူတို့ကိုပါးပါးလှီးထည့်
ဆီများများနဲ့ကြော်ပါ
ကြက်သွန်တွေကြွပ်ခါနီးမှာ
ငရုတ်သီးခွဲခြမ်း တွေထည့်ပြီးကြော်ပါ
ပြီးရင်
မန်ကျည်းသီးမှည့်၊စိမ်းစားငပိ၊ပုစွန်ခြောက်မှုန့်၊သကြား၊
ငန်ပြာရည်တို့ထည့်ပြီးမီးနည်းနည်းနဲ့ဆက်ကြော်ပါ
အချဉ်အရသာပိုအောင်ငန်ပြာရည်လျှော့ထည့်ပါ
မကြာခဏမွှေကြော်ပေးပါ
ဒါမှအရသာတွေအားလုံးရောနှောသွားမှာပါ
ငန်ပြာရည်နဲ့မန်းကျည်းသီးမှည့်တွေအစိုပျောက်အောင်ကြော်ပြီး
နောက်ဆုံးမှ
ကြော်ထားတဲ့ကြက်သွန်နီကြော်ကိုဖြူးးထည့်ပါ
အစပ်ကြိုက်ရင်
ငရုတ်သီးစိမ်းတောင့်လေးတွေထည့်ကြော်လို့ရပါတယ်။
Credit
No comments:
Post a Comment