Labels

Thursday, August 18, 2022

သံပုရာသီးသနပ်ပြုလုပ်နည်

 သံပုရာသီးတွေပေါနေတဲ့အချိန်

 #သံပုရာသီးသနပ်လုပ်ထားကြမယ်


ပြုလုပ်နည်း

************

 သံပရာသီးကိုရေဆေးပြီးအလုံးလိုက်ကိုလေးစိတ်စီ

ပြတ်အောင်လှီးထားပါ ဆားနဲ့နယ်ပါ

သံပရာသီးလှီးပြီးသား ၁ပိသာဆိုရင် 

ဆား ၅ ကျပ်သားထည့်နယ်ပါ 

အငံကအနေတော်နှင့်

တာရှည်ထားလို့ရပါတယ်

ဆားနယ်ပြီးသားသံပရာသီးများကို

ပုလင်းမှာဖြစ်စေ 

ပလပ်စတစ်ဘူးမှာဖြစ်စေထည့်ပြီး

အဖုံးလုံအောင်ပိတ်ထားပါ

အောက်ကဆားရည်အပေါ်က

သံပရာသီးနှင့်ထိအောင်တနေ့

တခါလောက်ဘူးကိုလှုပ်ပေး

လှန်ပေပါ နေရောင်မပြပဲအခန်းထဲမှာထားလည်းရပါတယ် ရက် ၂၀ ကျော် တလ

လောက်မှသံပုရာသီးကနူးနပ်

ပါတယ် သံပုရာသီးနူးနပ်မှ

ဒယ်အိုးတခုမှာဆီထည့်ပြီး

အပူပေးကာဆီပူလာရင်

မုန်ညှင်းစေ့ကိုထည့်ပါ မုန်ညှင်းစေ့ဖေါက်ဖေါက်မြည်လာရင်မီးလျော့ပြီးဆီနွေးနွေး

မှာမဆလာမွှေးမှုန့်ထည့်ပါ

ငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့်ထည့်ပါ

မွှေပေးပါ သံပရာသီးနူးနပ်

နေတာထည့်ပါ သကြားနဲနဲ

ထည့်ပြီးမွှေပေးပါ အရသာ

မြည်းကြည့်ပါ အနေတော်ဆို

ရင်အအေးခံပြီးကြက်သွန်ဖြူ

နွှာထားတာကိုပါးပါးလှီးထည့်

ပြီမွှေပေးပါ သံပရာသီးသနပ်

ရပါပြီ    စားကောင်းကြပါစေ

သံပုရာသီးစိမ်ထားတာကိုမိုး

ကုန်လို့နေပူရင်ဝါးစကာဗန်းမှာ

ပလပ်စတစ်အပါးစခံပြီးထည့်

၃ ရက်လောက်နေလှန်းရင်

သံပရာသီးအခြောက်ကိုရပါ

တယ် အဲဒါကို ပါဝါသကြားမှုန့်

နွယ်ချိုမှုန့်နှင့်ရောနယ်လိုက်ရင်သံပရာပေါင်းရပါတယ်အရင်ကတော့စီးပွားဖြစ်လုပ်

ခဲ့ဖူးပါတယ် အခုကတော့နား

လိုက်ပါပြီး သံပရာသီးအခြောက်ကိုအစေ့ထုက်ကြိတ်

ပြီးပါဝါသကြားမှုန့်နွယ်ချိုမှုန့်

နှင့်နယ်ပြီးအပြားချပ်လုပ်ပြီး

နေလှန်းကာအဲဒီအပြားချပ်ကို

ပြန်ညှပ်ပြီးရှောက်သီးဆေးပြားလိုပြန်လုပ်လည်းရပါတယ်

ရှောက်သီးလည်းအဝိုင်းပါးလှီး ဆားစိမ်နေလှမ်းပြီးခြောက်ရင်ပါဝါသကြားမှုန့်

နွယ်ချိုမှုန့်နှင့်နယ်ပြီးရှောက်

ပြားဝိုင်းလည်းလုပ်လို့ရပါ

တယ် ဒီအချိန်ကရှောက်သီး

သံပရာသီးပေါတဲ့အချိန်ပါ

မိုးတွင်းမှာဆားစိမ်ထားပြီး

မိုးကုန်နေပူမှလှမ်းလို့ရပါတယ်

အခုကတော့နားလိုက်ပါပြီ

#Credit Kyaw Swe

အခြားနည်းများ

***************

သံပရာသီးကို အရင်ဆုံး ဆားရည်ထဲထည့်စိမ်ပေးပါ

ပီးရင်ရေစစ်ပြီး သံပရာသီးတလုံးကိုလေးစိတ်စိတ်ပီးအထဲကို ဆားနဲ့သိပ်ပေးပါ

ပီလျှင် ဖန်ပုလင်းထဲ သိပ်ပီးထည့်ပေးပါ

ဆားရည်ဖျော်ပီး အနည်းကယ်ထည့်ပေးပါ

နေ3ရက်လောက် ပုလင်းကိုပြပေးပါ

လုံးဝမှိုမတက်ပဲ အရောင်ဝင်းဝင်းအိအိလေးနဲ့ ကောင်းမှကောင်းပါပဲ

ညီမကတော့လေသံပရာသီးကို စိတျ ဆားနှံ့အောငျနယျ ပလကျစတစျအိတျထဲထညျ့ ကွိုးခဉြျပွီး နရေတဲ့နရောမှာ ခြိတျထားလိုကျတယျ မာမာတငျးတငျးလေးရတယျ နပျသှားပွီဆိုမှ ပုလငျးထဲ ထညျ့ထားတယျ

ဒါတနည်း

................

သံပရာသီးကိုရေဆေးပြီးခြောက်အောင်သုပ်လိုက်တယ်။ပြီးရင်လေးစိပ်ခွဲပြီးဆားသိပ်တယ်၊လေလုံတဲ့ပုလင်းထဲထည့်ပြီးအခန်းအပူချိန်မှာဘဲထားတယ်။နောက်ရက်ဆိုသံပရာရည်လေးတွေထွက်လာတဲ့အခါအဖုံးမဖွင့်ဘဲ့အပေါ်အောက်မျှအောင်ပုလင်းကိုလှုပ်ပေး၊အဲ့နည်းအတိုင်းလေးနေ့တိုင်းလုပ်ပေးတစ်ပတ်လောက်ဆိုဒီတိုင်းထားလို့ရပြီး။နေလှန်းစရာလဲမလိုနှစ်ပေါက်အောင်ထားလို့ရတယ်။အိမ်မှာလုပ်ထားတာနှစ်နဲ့ရှိပြီးကောင်းနေတုန်းဘဲ။

Crd😋

No comments:

Post a Comment