Labels

Wednesday, August 24, 2022

ကြက်သားကင်နဲ့ဝက်သားကင်


 ကြက်သားကင်နဲ့ဝက်သားကင်တွေကို

အနံ့လေးမွှေးပြီးအရသာလဲရှိနေအောင်

ဘယ်လိုအရသာနှပ်ကင်ရမယ်ဆိုတာကို

မင်မင့်နည်းလေးမျှဝေပေးမယ်နော်


အချဉ်ဖျော်စပ်နည်းလေးလဲပါတယ်နော်


အခုမင်မင်မျှဝေပေးမှာကဝက်သား ၅၀ သား

ကြက်တစ်ပိဿာစာအချိုးစားအတွက်ပါလို့


ကြက်သားပဲဖြစ်ဖြစ် ဝက်သားပဲဖြစ်ဖြစ်


၁။ ဆန်အရက် - ရေသန့်ဖုံးသေး ၂ ဖုံး

၂။ တရုတ်မဆလာ - လဖက်ဇွန်း ၄ ဇွန်း

၃။ လျှာထုံမှုန့် - လဖက်ဇွန်း ဇွန်းတစ်ဝက်

၄။ ပဲငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း ၄ ဇွန်း


ဂျင်း/ကြက်သွန်ဖြူထောင်းအရည်နဲ့


ဆား/ဟင်းချိုမှုန့်အနည်းငယ်တို့ပဲဖြစ်ပါတယ်။


ပါဝင်ပစ္စည်းတွေအားလုံးကိုရောနယ်ပြီးရင်

အဖုံးပါတဲ့ဗူးထဲလုံအောင်ပိတ် ရေခဲသေတ္တာထဲ

၁ ညလောက်နှပ်ထားပြီးမှကင်စားရင်တော့


ဆိုင်ကြီးတွေမှာကင်တဲ့အသားကင်မျိုးလေး

အနံ့မွှေးမွှေး အရသာရှိရှိစားရမှာဖြစ်ပါတယ်။


#ကင်တဲ့အခါမပြုတ်ပဲအစိမ်းတိုင်းပဲကင်ပါ။

ကြက်သားဆိုအရင့်ကိုမသုံးပါနဲ့နော်။


#ရှမ်းကြက်/အိမ်ကြက်/CP ကြက်နဲ့ကင်ပါ။


#Credit Nang Myat K Tar

အချဥ်ရည်စပ်နည်း

ကြက်သွန်ဖြူ-ငရုတ်သီးနုတ်နုတ်စင်း

ပဲငံပြာရည်-ဆား-ဟင်းချိုမူန့်ထည့်

သံပုရာသီး-ရေသန့်အနည်းငယ်

ခပ်ပျစ်ပျစ်လေးဖျော်ပြီအသားကင်နဲ့ကအလိုက်ဖက်ဆုံးပါဘဲနော်😊😊

Crd See less

No comments:

Post a Comment