Labels

Thursday, August 18, 2022

အာလူးကိုကြွပ်ရွနေအောင်ကြော်နည်း


 အာလူးကိုကြွပ်ရွနေအောင်ကြော်နည်း

ရောင်းဖို့ဘဲဖြစ်ဖြစ် အိမ်မှာကြော်စားဖို့ဘဲဖြစ်ဖြစ်

တကယ်အဆင်ပြေစေမဲ့နည်းလေးပါ

လိုအပ်တာတွေကတော့

စားထုံးကိုရေနဲ့ဖျော်ထားသောအရည် အနည်းဆုံး

4နာရီလောက်စိမ်ထားရပါမယ်

အာလူး အကြီး - 5လုံးကိုအခွံခွာ အထူအပါးညီ

အောင်ဂျစ်နဲ့ခြစ်ပေးရပါမယ် ပါးလေကောင်းလေ

ဖစ်ပါတယ်ရှင်

လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၃ ဇွန်းခွဲ

ပြုလုပ်နည်း

-ထုံးရည်ကြည်ကို အောက်ကအနည်တွေမပါစေဘဲ

အာလူးလွတ်လွတ်လပ်လပ်စိမ်လို့ရမဲ့ပမာဏထိ

ခပ်ယူထားပါ

-ပြီးလျှင်ထိုထုံးရေကြည်ထဲကိုဆားထည့်ပြီးဖျော်

ပေးရပါမယ်နော်

-ပြီးရင်တော့ ပါးပါးလှီးထားသောအာလူးများကိုထ

ည့်စိမ်ပေးရပါမယ်

-အာလူးများကို ထုံးရည်ထဲမှ ယူ၍ ရေလုံးဝစင်

အောင်စစ်ထားပေးရပါမယ် ရေလည်းထပ်ဆေးပေး

ရပါသေးတယ်ထုံးရည်တွေစင်အောင်ပါ

-ဆီကိုကျတ်အောင်ထားပြီး ပထမဆုံးထည့်သော

အာလူးဖတ်ကိုမထပ်အောင်ဖြန့်ပေးပါ

-ပြီးလျှင်ထပ်မမွှေတော့ဘဲအာလူးများ ရွှေဝါရောင်

သန်းလာမှ အနည်းငယ် မွှေကြော်၍ ဆီအိုးထဲမှ

ဆယ် ဆီစစ်ထားပါ

-အာလူးများ ကို ဆယ်ပြီး ဆီစစ်ထားတုံးပူပူလေး

မှာ ကြိုက်နှစ်သက်ရာ အချိုမှုန် ငရုတ်သီးအကြမ်း

မှုန်တို့ ဖြင့်သမအောင်ဖွဖွနယ်ပေးပါ

-အေးသွားသည်အထိ ထားပြီးမှ ပလက်စတစ်

အပါးဖြင့်လေလုံအောင်ထည့်ချည်ပြီး

ကြိုက်နှစ်သက်ရာ စက္ကူဘုံ ခြင်း အစရှိသည်တို့

တွင်သိမ်းဆည်းနိုင်ပါပြီ

Edit##ထုံးစိမ်ထားတဲ့အာလူးဖတ်တွေကိုရေနဲ့စင်နေ

အောင်ပြန်ဆေးရပါမယ်နော်

-ထုံးစိမ်တဲ့အင်တုံဘေးမှာ ရေအင်တုံလုံးထပ်ထား

ထားပြီး ထုံး ရေ ရေ အဲ့လိုဆေးပါတယ် ရေလည်း

လုံးဝခြောက်အောင်စစ်ရမယ်နော်.

Crd. 😋

No comments:

Post a Comment