Skip to main content

အာလူးကိုကြွပ်ရွနေအောင်ကြော်နည်း


 အာလူးကိုကြွပ်ရွနေအောင်ကြော်နည်း

ရောင်းဖို့ဘဲဖြစ်ဖြစ် အိမ်မှာကြော်စားဖို့ဘဲဖြစ်ဖြစ်

တကယ်အဆင်ပြေစေမဲ့နည်းလေးပါ

လိုအပ်တာတွေကတော့

စားထုံးကိုရေနဲ့ဖျော်ထားသောအရည် အနည်းဆုံး

4နာရီလောက်စိမ်ထားရပါမယ်

အာလူး အကြီး - 5လုံးကိုအခွံခွာ အထူအပါးညီ

အောင်ဂျစ်နဲ့ခြစ်ပေးရပါမယ် ပါးလေကောင်းလေ

ဖစ်ပါတယ်ရှင်

လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၃ ဇွန်းခွဲ

ပြုလုပ်နည်း

-ထုံးရည်ကြည်ကို အောက်ကအနည်တွေမပါစေဘဲ

အာလူးလွတ်လွတ်လပ်လပ်စိမ်လို့ရမဲ့ပမာဏထိ

ခပ်ယူထားပါ

-ပြီးလျှင်ထိုထုံးရေကြည်ထဲကိုဆားထည့်ပြီးဖျော်

ပေးရပါမယ်နော်

-ပြီးရင်တော့ ပါးပါးလှီးထားသောအာလူးများကိုထ

ည့်စိမ်ပေးရပါမယ်

-အာလူးများကို ထုံးရည်ထဲမှ ယူ၍ ရေလုံးဝစင်

အောင်စစ်ထားပေးရပါမယ် ရေလည်းထပ်ဆေးပေး

ရပါသေးတယ်ထုံးရည်တွေစင်အောင်ပါ

-ဆီကိုကျတ်အောင်ထားပြီး ပထမဆုံးထည့်သော

အာလူးဖတ်ကိုမထပ်အောင်ဖြန့်ပေးပါ

-ပြီးလျှင်ထပ်မမွှေတော့ဘဲအာလူးများ ရွှေဝါရောင်

သန်းလာမှ အနည်းငယ် မွှေကြော်၍ ဆီအိုးထဲမှ

ဆယ် ဆီစစ်ထားပါ

-အာလူးများ ကို ဆယ်ပြီး ဆီစစ်ထားတုံးပူပူလေး

မှာ ကြိုက်နှစ်သက်ရာ အချိုမှုန် ငရုတ်သီးအကြမ်း

မှုန်တို့ ဖြင့်သမအောင်ဖွဖွနယ်ပေးပါ

-အေးသွားသည်အထိ ထားပြီးမှ ပလက်စတစ်

အပါးဖြင့်လေလုံအောင်ထည့်ချည်ပြီး

ကြိုက်နှစ်သက်ရာ စက္ကူဘုံ ခြင်း အစရှိသည်တို့

တွင်သိမ်းဆည်းနိုင်ပါပြီ

Edit##ထုံးစိမ်ထားတဲ့အာလူးဖတ်တွေကိုရေနဲ့စင်နေ

အောင်ပြန်ဆေးရပါမယ်နော်

-ထုံးစိမ်တဲ့အင်တုံဘေးမှာ ရေအင်တုံလုံးထပ်ထား

ထားပြီး ထုံး ရေ ရေ အဲ့လိုဆေးပါတယ် ရေလည်း

လုံးဝခြောက်အောင်စစ်ရမယ်နော်.

Crd. 😋

Comments

Popular posts from this blog

ခရမ်းသီးနှပ်နည်း

 ခရမ်းသီးနှပ်နည်း ပုစွန် ခြောက်မထည့်ရင် သက်သက်လွတ် ဟင်းချက်စားလို့ရပါတယ်.... ခရမ်းသီးအနေတော်အတောင့်လိုက်လေးတွေထက်ခြမ်းခြမ်းပြီးဆားရည်နဲ့ရေစိမ်ထားပါ ... ပုစွန်ခြောက်ထောင်းပါထောင်းထားတဲ့အထဲကြက်သွန်ဖြူနီထည့်ထောင်းပါ ... ခရမ်းသီးတွေရေပြန်ဆေးပြီးချက်မယ့်ဒယ်အိုးထဲထည့်ပါ ဆားအနဲငယ် (ခရမ်းသီးကအငံကြောက်ပါတယ်)ဆနွင်းအနဲငယ် ငြုပ်အရောင်တင်အနဲငယ် ( ငြုပ်သီးမှုန့်ကိုဆနွင်းထည့်သ‌ေလာက်ပဲထည့်ပါနီရဲ‌ေနရင်စားမ‌ေကာင်းပါ)အရသာမှုန့်မျှင်ငပိအနဲငယ်ထည့်နယ်ပါပြီးရင်ထောင်းထားတဲ့အရာတွေကိုခရမ်းသီးကြားထဲထည့်တန်ထည့်နယ်တန်နယ်ပြီးဆီထည့်ပါလက်ဆေးရေးလေးပါထည့်ပြီးအဖုံးဖုံးပြီးစချက်ပါ နူးလောက်မယ်ထင်မှအဖုံးကိုဖွင့်ပါ ဖွင့်ပြီးမနူးသေးရင်ရေနွေးလေးနဲနဲထပ်ထည့်ပါ(အဖုံးထပ်မဖုံးပါနဲ့ဖွင့်လိုက်ဖုံးလိုက်ဆိုခရမ်းသီးအရောင်မလှမှာစိုးလို့ပါ) နူးပြီးဆီပြန်ရင်ရပါပြီ... Credit Khaing Khaing Myint

ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက်

  ငါးနီတူ မန်ကျည်းရွက်အုပ်ချက် ပါဝင်ပစ္စည်းကတော့ ငါးနီတူ / ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ / ငရုပ်သီးခြောက် /ငါးပိ /ဆား /အရသာမှုန့် /အရောင်တင်မှုန့် ချက်နည်းကတော့ ငါးခြောက်ကို ခဏ ရေစိမ်ထားတယ် ခရမ်းချဉ်သီးတစ်လုံး ကြက်သွန်ဖြူ/နီ အရောင်တင် ငါးပိ (နည်းနည်းထည့်ပေးရတယ် အချဉ်ဓာတ်ထိမ်းဖို့ ) အားလုံးကို ထောင်းသင့်တာထောင်းခြမ်းသင့်တာခြမ်းပီး ဆီသပ်နည်းနည်းကြာတော့ ငါးခြောက်လေးပါထည့်ပီးဆီသပ်ပေးငါးခြောက်လေးကျက်လောက်ပီဆို မန်ကျည်းရွက်ထည့် ဆား အရသာမှူန့် ငရုပ်သီးခြောက်ထောင်းထည့် ကြော် ကိုယ်ကအစပ်မစားလို့ ငြုပ်သီးခြောက်လျှော့ထည့်ထားတယ် စားလို့ရပါပြီရှင် Credit Ei Sandar Khaing

ထမနဲထိုးနည်း

 ထမနဲထိုးနည်း ************** ထမနဲ ထိုးရန်ဖို့••••• စာချိုးလို.မှာခဲ့မယ် ••• တစ်စိတ်ဆန်သည်ကောက်ညှင်းရယ်နှင့်  တစ်ပိဿသာဆီအမှန်သွင်းပါလို.  ချင်း(ဂျင်း) က သုံးဆယ်။ မြေပဲဖြူလှော်တစ်ခွက်ကယ်နှင့်  အုန်းသီးဆန်အတူဖတ်ပါလို့  နှမ်းမပြတ်ဤနည်းနှယ်။ ရေစင်ကြည်ပထည့်ရိုး လက်နှစ်သစ်သာပ ၊  တွက်စစ်ကာချိန်ဆယ်သားရယ်နှင့် ရောနှောကလူအများတို့ရယ်  အားစိုက္လို့ထိုး ...။ မန်လည်ဆရာတော်ဘုရားကြီး ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ဒီအချိုးဟာ ရှေးမြန်မာလူကြီးများ လက်ဆင့်ကမ်း၍ လာတဲ့ အချိုးဖြစ်သလို ဆရာမကြီးခင်ခင်ထူးရဲ့မအိမ်ကံ ၀တ္ထုထဲမှာ လည်း ဖော်ပြထားတာတွေ့ရပါတယ်  ( စကားချပ် ) (၁) ကောက်ညှင်းဆန်.......(၄)ပြည် (၂ )မြေပဲ.......................(၈၀) ကျပ်သား.. (၃)နှမ်းဆီ(သို.)မြေပဲဆီ.... (၁)ပိသာ (၄) နှမ်းစေ့( မဲ+အဖြူ )......(၃၂) ကျပ်သား (၅) အုန်းသီးစိတ်..............(၂၀) ကျပ်သား.. (၆) ဆား.........................(၇) ကျပ်သား. (၇) ချင်း..........................(၁၅) ကျပ်သား  ထမနဲ မထိုးခင် ကောက်ညှင်းဆန်တွေကို ရေဆေးပြီးအနည်းဆုံး (၃) နာရီခန့် ကြိုတင်၍ ရေစိမ်ထားရပါမယ်...။ မြေပဲတွေကို လှော်ပြီး အ...