ဆီထမင်းကြိုက်သူများအတွက် ပြုလုပ်နည်း ဝေမျှလိုက်ပါတယ်နော်
"#ဆီထမင်းချက်နည်း
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကောက်ညှင်းဆန် (နို့ဆီဗူး ၁ ဗူး)
ရေနွေး (နို့ဆီဗူး ၁ ဗူး)
ကြက်သွန်နီ ၂ လုံး
ဆား /နနွင်းမှုန့် (အနည်းငယ်)
ဆီ ဇွန်း (၄ ဇွန်း)
တွဲဘက်စားသုံးရန် 😍
အာဗြဲခြောက်ဖုတ် ဆီစိမ်
နှမ်းထောင်း
ပဲပြုတ်
ဒါဆိုဘယ်လိုလုပ်လဲကြည့်လိုက်ရအောင်
ကောက်ညှင်းကို ည ထဲကရေစိမ်ပြီး မနက်ချက်ခါနီး ရေစစ်ထားပါ။
ဆီထည့်ပြီး ကြက်သွန်နီကို အညိုရောင်သန်းအောင်ကြော်ပြီး ခွက်တစ်ခုထဲ
ထည့်ပါ။
နနွင်းမှုန်.ထည့်ပါ။ရေစစ်ထားတဲ့ ကောက်ညှင်းဆန်ကို ထည့်လှော်ပါ။
ဆားထည့်ပါ။ ကောက်ညှင်းဆန်များ မာလာတဲ့အထိ လှော်ပေးပါ။
မာလာပြီဆိုရင် ရေနွေးတစ်ခွက်ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ။ ရေခန်းလျှင် အဖုံးအုပ်ပြီး မီးနည်းနည်းဖြင့်တည်ပါ။
၅ မိနစ်ခန့်ကြာလျှင် ကောက်ညှင်းဆန်ကို အထက်အောက်လှန်ပေးပြီး အဖုံးပြန်အုပ်ပါ။ ဒီပုံစံနှင့် ၅ မိနစ်ခြားတစ်ခါ လှန်ပေးပါ။
ကောက်ညှင်းဆန်အပျော့အမာ စမ်းကြည့်ပါ။မာနေသေးရင် ရေနည်းနည်းထည့်ပေးပါ။
ကောက်ညှင်းဆန်များ ပျော့စီးလာပြီဆိုရင် ရပါပြီ။ ဂျိုးကြိုက်ရင် အိုးကပ်အောင် မီးပြင်းထပ်တည်ပေးပါ။
ကဲ ဒါဆိုရင်တော့ မြန်မာ့ရိုးရာ ဆီထမင်းလေးရပြီဖြစ်ပါတယ် ဆီထမင်းရပြီဆိုရင်တော့
ပဲပြုတ်လေးဖြူး
အာဗြဲခြောက်/နှမ်းထောင်းလေးနဲ့ တွဲဖက်စားသုံးလို့ရပြီဖြစ်ပါတယ်။
(Unicode)
😍 အပိုင်း(၅) ဆီထမင်း 😍
အိမ်မှာနေတဲ့ကာလတွေမှာလုပ်စားရတာ လွယ်ကူတဲ့မြန်မာ မုန့်လေးတစ်မျိုးဖြစ်တဲ့
ဆီထမင်းနဲ့မိတ်ဆက်ပေးချင်ပါတယ်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကောက်ညှင်းဆန် (နို့ဆီဗူး ၁ ဗူး)
ရေနွေး (နို့ဆီဗူး ၁ ဗူး)
ကြက်သွန်နီ ၂ လုံး
ဆား /နနွင်းမှုန့် (အနည်းငယ်)
ဆီ ဇွန်း (၄ ဇွန်း)
တွဲဘက်စားသုံးရန် 😍
အာဗြဲခြောက်ဖုတ် ဆီစိမ်
နှမ်းထောင်း
ပဲပြုတ်
ဒါဆိုဘယ်လိုလုပ်လဲကြည့်လိုက်ရအောင်
ကောက်ညှင်းကို ည ထဲကရေစိမ်ပြီး မနက်ချက်ခါနီး ရေစစ်ထားပါ။
ဆီထည့်ပြီး ကြက်သွန်နီကို အညိုရောင်သန်းအောင်ကြော်ပြီး ခွက်တစ်ခုထဲ
ထည့်ပါ။
နနွင်းမှုန်.ထည့်ပါ။ရေစစ်ထားတဲ့ ကောက်ညှင်းဆန်ကို ထည့်လှော်ပါ။
ဆားထည့်ပါ။ ကောက်ညှင်းဆန်များ မာလာတဲ့အထိ လှော်ပေးပါ။
မာလာပြီဆိုရင် ရေနွေးတစ်ခွက်ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ။ ရေခန်းလျှင် အဖုံးအုပ်ပြီး မီးနည်းနည်းဖြင့်တည်ပါ။
၅ မိနစ်ခန့်ကြာလျှင် ကောက်ညှင်းဆန်ကို အထက်အောက်လှန်ပေးပြီး အဖုံးပြန်အုပ်ပါ။ ဒီပုံစံနှင့် ၅ မိနစ်ခြားတစ်ခါ လှန်ပေးပါ။
ကောက်ညှင်းဆန်အပျော့အမာ စမ်းကြည့်ပါ။မာနေသေးရင် ရေနည်းနည်းထည့်ပေးပါ။
ကောက်ညှင်းဆန်များ ပျော့စီးလာပြီဆိုရင် ရပါပြီ။ ဂျိုးကြိုက်ရင် အိုးကပ်အောင် မီးပြင်းထပ်တည်ပေးပါ။
ကဲ ဒါဆိုရင်တော့ မြန်မာ့ရိုးရာ ဆီထမင်းလေးရပြီဖြစ်ပါတယ် ဆီထမင်းရပြီဆိုရင်တော့
ပဲပြုတ်လေးဖြူး
အာဗြဲခြောက်/နှမ်းထောင်းလေးနဲ့
တွဲဖက်စားသုံးလို့ရပြီဖြစ်ပါတယ်ေနာ်။
Credit မူရင်းရေးသားသူ
Credit photos
No comments:
Post a Comment