Labels

Friday, August 19, 2022

ဘဲဥ ချဉ်ရည် ချက်

 


ဘဲဥ ချဉ်ရည် ချက်ကြမယ်နော်

ဘဲဥ               ၅လုံး

အားလူး          ၃လုံး

ရုံပတီ             ၅တောင့်

ခရမ်းချဉ်သီး    ၂လုံး(ပါးပါးလှီးထားပါ)

ကြက်သွန်နီ     ၂လုံး(          ။        )

ကြက်သွန်ဖြူ    ၄မွှာ(နုတ်၂စင်းထားပါ)

မကျည်းသီး     အနည်းငယ်

မဆလာ                 ။

ငံပြာရည်                ။

ကြက်သားမှုန့်         ။

ပျဉ်တော်သိမ်          ။

ငရုတ်သီးစိမ်း          ။

နံနံပင်                   ။

နနွင်း                    ။

ငရုတ်ပု                 ။

-ဘဲဥကို ပြုတ် ရရင် အခွံခွာပြီး ဓားနှင့်ပတ်ပတ်လည် မွှန်းပါ။

-အားလူးကို အခွံခွာ ရေဆေးပြီး အပေါ်တင်းရုံ ကြော်ထားပါ။

မန်ကျည်းသီးကိုရေဆေးရေစိမ်ထားပါ။ရုံပတီးသီးကို ရေဆေး

ထားပါ။

### ဆီအနည်းငယ်မှာ နနွင်း ကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်ဖြူ ကို

ငရုတ်ပုထောင်းနှင့် ဆီသတ်ပြီး မဆလာ ပျဉ်တော်သိမ် ထည့်

ပါ။ခရမ်းချဉ်သီးထည့်ပါ။ရေအနည်းငယ်ထည့်၍ ကြေအောက်

မွှေပါ။ရလျှင် ဘဲဥ အားလူး ထည့်ပါ။ငံပြာရည် ကြက်သားမှုန့်

ထည့်ပါ။ရေထည့်၍တည်ထားပါ။ဆူလာပြီးအားလူးနူးလျှင် 

မန်းကျည်းရည်ထည့်ပါ၊အရသာ စိတ်ကြိုက်ပြင်ပါ။ရုံပတီးသီး

ညှပ်ထည့်ပါ။ခဏနေလျှင် ငရုတ်သီးစိမ်း နံနံပင်ထည့်၍ ရပါ

ပြီရှင်။

ချက်ကြည့်ကြစို့

#Credit

No comments:

Post a Comment